Reklama

Reklama

John Garrity (Gerard Butler) s manželkou Allison (Morena Baccarin) a malým synem Nathanem se vydávají na nebezpečnou cestu, aby našli útočiště, před obrovskou kometou rychle se blížící k Zemi. Uprostřed děsivých zpráv o tom, že města po celém světě jsou ničena úlomky komety, naši protagonisté bojují s rostoucí panikou a bezprávím, které je obklopuje. Budeme svědky zběsilého útěku do bezpečí. Podaří se jim najít poslední úkryt před globální apokalypsou a najít nový bezpečný domov? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (405)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nebudem veľmi kritický, pretože nie je k čomu. Niektorí užívatelia hodnotia priemerne len preto, že je tu málo trikov. No ja som si naopak práve preto film užil. Komornosť filmu sedí, vzťahy medzi postavami sú kvalitne rozobrané, možno by som pridal pár scén s dedom (už postarší ale stále dobrý Scott Glenn), ale inak spokojnosť. Trikov bolo pomenej, ale nechýbali mi, snáď len tá 300 metrov vysoká tsunami, tú by som rád videl. Butler sa krotil, poznáme ho o dosť akčnejšieho, ale je dosť dobrý herec, aby ustál aj tieto polohy. Celé sa mi to zdalo pomerne dosť realisticky podané, čo je pri podobných filmoch skôr vzácnosť. Celý film je podaný ako road movie, stále sa musíme niekam dostať, ide o čas, ktorého nemajú postavy mnoho. Už je to nejaký čas, čo som videl dobrý katastrofický film. Greenland ním je. 80%. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(90%) Nečekal jsem, že mi tento GREENLAND tak sedne. Sice mě trochu mrzí, že jsem to nemohl vidět v kině, ale už si pomalu zvykám na sledování z domova. Od režiséra Rica Romana Waugha jsem čekal o dost méně. Nicméně, tímto si u mě trochu napravil reputaci oproti loňskému Pádu anděla, který se prostě víceméně nepovedl. Tento rádoby katastrofický počin není extra typický z hlediska současných, obdobných záležitostí, které jsou přesyceny digitálními efekty a hromadou přeakčnělé akce. Greenland si jde svou cestou. Svým způsobem je to takové víc dospělé a seriózní. Kdo v tomto bude hledat víc akce, katastrofických scén, hlubšího vysvětlení proč k této přírodní katastrofě došlo, tak bude možná zklamán. Dále záleží na tom, jak divákovi přiroste k srdci hlavní, rodinné trio postav. Já se s oběma aspekty vypořádal parádně. Vítám, že zde není přehnaná akce, ale když už na ní dojde, jsem spokojen. Režisér krásně a přehledně nasnímal kamerou vše podstatné v akčních pasážích. Nejvíc se mi asi líbila ta scéna téměř ke konci, kdy autem ujíždějí před velkými úlomky komety. Zkrátka, je to taková menší verze „2012“. I ten konec tomu tak nějak odpovídá. Nejlepší byla pro mě asi ta tkzv rozjížděcí 40 minutovka, tam bylo napětí opravdu velké. Ta atmosféra, lidské chování, strkanice před bránou, kde vpouštěli pouze vyvolené s náramkem atd. Takže ty scény s hledáním inzulínem atd – to mě bavilo a byl jsem dost napnut. Hudba je celkem v pohodě. Butler to zvládl obstojně, stejně jako jeho filmová žena a syn. Víc k tomu asi dodávat nebudu. Chtěl jsem dát lepší 4*, ale bavilo mě to natolik, že jsem nemohl najít žádnou zásadní chybu. Těším se na další shlédnutí. ()

Reklama

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Podobné jako Geostorm a to nejen díky Butlerovi. Rozdíl v kvalitě filmů, je ale obrovský. Geostorm byl špatný snad ve všem, kdežto v Greenlandu se to povedlo. Má to dobrý scénář, napětí, triky přesně akorát a herci hrají jak mají a hlavně nepřehrávají. Stopáž bych sice trošku sestříhal. Naopak bych přitvrdil v chování postav. I té krve by tam mohlo být více. Jinak, ale je to pro mne milé překvapení, protože od Butlera, už dobré filmy moc nečekám. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Sám som prekvapený ako veľmi bavilo. Aj napriek pár emocionálnym klišé, snímok celý čas pôsobil príjemne, napínavo a nedal ani sekundu na oddych. Stále sa tu niečo dialo a riešilo. Samozrejme, tá cesta za záchranou je tu dosť pritiahnutá za vlasy a aj dosť veľa náhod tu je, ale aj napriek tomu to pôsobilo dosť emotívne a vypäto. A atmosféra, hlavne zo začiatku, bola priam ukážková. Do toho všeobecný vzorec chovania sa ľudí pred koncom - ako prasatá..... Ako neškodná filmová zábava palec hore. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

První půlhodina je tak strašně napínavá, až mi to vlastně bylo fyzicky nepříjemné, ale celkem mě to bavilo a říkal jsem si, že bych klidně rád Gerarda Butlera a ještě více Morenu Baccarin viděl častěji. Posléze ale bylo vidět, že většina peněz tohoto patrně ne příliš drahého snímku padlo na velkolepé katastrofické události a zbytek byl vyplněn pro mě až příliš zdlouhavou road movie, jež je navíc plná klišé a navíc nijak extra natočených, takže člověka, co už pár katastrofických filmů viděl, to moc neokouzlí. Maličko víc jsem přece jen čekal a nechápu, proč v českém názvu nepřeložili Grónsko :D ... 60% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Okrem viacerých miest v USA pracovali filmári aj na Islande (zábery Grónska sú v skutočnosti Island). (MikaelSVK)

Související novinky

Greenland: Poslední úkryt se dočká pokračování

Greenland: Poslední úkryt se dočká pokračování

15.06.2021

Loňský katastrofický spektákl Greenland: Poslední úkryt měl kvůli zhoršující se pandemické situaci jen málokdo šanci nakonec vidět v kinech, ale nyní se zdá, že thriller o rodině hledající úkryt před… (více)

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno