Reklama

Reklama

John Garrity (Gerard Butler) s manželkou Allison (Morena Baccarin) a malým synem Nathanem se vydávají na nebezpečnou cestu, aby našli útočiště, před obrovskou kometou rychle se blížící k Zemi. Uprostřed děsivých zpráv o tom, že města po celém světě jsou ničena úlomky komety, naši protagonisté bojují s rostoucí panikou a bezprávím, které je obklopuje. Budeme svědky zběsilého útěku do bezpečí. Podaří se jim najít poslední úkryt před globální apokalypsou a najít nový bezpečný domov? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (403)

sepp 

všechny recenze uživatele

Prvoplánové, plné klišé, prostě napsané a natočené jak podle mustru. Jako nekouká se na to zle, to bych tomu křivdil, ale když to člověk dokouká a přemýšlí, na coto vlastně ty dvě hodiny koukal, tak si uvědomí, že to byla naprostá ztráta času. Zvláště celý střed filmu je vlastně naprosto, ale naprosto úplně o ničem. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Po delší době dražší a větší film, který v aktuální krizi potěší a taky fakt, že katastrofických filmů je jako šafránu. Greenland má solidní vizuál, slušné tempo, Gerard Butler hraje svůj herecký standard a napětím se zde nešetří. Film je teda především road movie o záchraně rodiny, těch samotných trikových atrakcí je zde trošku míň, ale když na ně dojde, tak rozhodně stojí za to. 2 hodiny utekly jako voda a když člověk nad tím moc nepřemýšlí, tak se dá výborně zabavit. Příběh***, Akce****, Humor**, Násilí**, Zábavnost****, Hudba****, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****. 7/10. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

O triedu lepšie ako Geostorm, ktoré nemalo hlavu ani pätu a rovnako v ňom hral hlavnú úlohu Gerard Butler. Greenland obsahuje množstvo logických dier, neracionálneho správania sa postáv a klišé. Niektoré zábery unikania pred nebezpečenstvom sa však tvorcom vcelku podarili a snímke nechýba ani slušné napätie. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Greenland je ve své podstatě dalším z katastrofických filmů o "konci světa", o něž jsme v posledních dekádách rozhodně neměli nouzi. V rámci svého žánru nemá snímek tedy moc čím překvapit, nicméně i tak musím ocenit relativně uvěřitelné zobrazení posledních dnů před blížící se apokalypsou. Na můj vkus se ve filmu až příliš řešily vztahy točící se kolem klišé schémat a osobně bych film zkrátil klidně o dvacet minut - na druhou stranu však Greenland obsahuje nejeden poutavý a povšimnutíhodný moment (nejvíce mě oslovily linie s otcem Allison a úvodní odjezd z domu). Butler nejspíš nikdy nebude můj oblíbený herec, což ale naštěstí vyvážili Morena Baccarin a Scott Glenn. V neposlední řadě nutno podotknout, že se z technického hlediska jedná o ucházející kousek, který nabízí vcelku slušný soundtrack. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $47,800,000Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Gerard Butler v takom skôr normálnejšom filme. Námet už troška prevarený, zánik sveta sme tu mali v podobných verziách už niekoľko krát ale dobre, tu sa snažia ísť v takých že dramaticko reálnejších osnovách. Aj keď nie vždy to nie úplne vychádza, občas to pokĺzne na nejakej tej banálnosti ale tak to už býva. A Morena Baccarin je stále sympatická ale pre hlavné postavy sa moc nehodí, hlavne nie do moc dramatických polôh, dosť v takýchto polohách herecky prehráva. /60%/ ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

Související novinky

Greenland: Poslední úkryt se dočká pokračování

Greenland: Poslední úkryt se dočká pokračování

15.06.2021

Loňský katastrofický spektákl Greenland: Poslední úkryt měl kvůli zhoršující se pandemické situaci jen málokdo šanci nakonec vidět v kinech, ale nyní se zdá, že thriller o rodině hledající úkryt před… (více)

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (více)

Reklama

Reklama