Reklama

Reklama

Kukuřičné děti 2: Poslední oběť

  • Česko Děti kukuřice II: Poslední oběť (více)

Mládež vraždící dříve v Gatlinu v Nebrasce je zpět, tentokrát přemístěna do nedalekého města Hemmingfordu, kde se mají pokusit o znovu začlenění do společnosti (na masakr v minulém filmu si nepamatují). Avšak netrvá dlouho a znovu podlehnou ďábelskému vlivu mladého vůdce, který je zformuje do vražedné akce proti nedůvěřivým dospělým. Ten, kdo se příliš přiblíží k jejich tajemství se stane krvavou obětí ‘‘Toho co chodí mezi řádky‘‘.
Policie teprve po několika letech objevila děsivé tajemství Gatlinského masakru, kde byli všichni dospělí brutálně zavražděni, jako oběti ‘‘Tomu co chodí mezi řádky‘‘. Všechny přeživší děti jsou převezeny do sousedního města Hemmingfordu a kdysi poklidné městečko teď obléhají novináři. Je mezi nimi i John Garrett, který doufá, že příběh o hrozivé události v Gatlinu zachrání jeho kariéru. Johna doprovází jeho osmnáctiletý syn Danny, který se svým rozvedeným otcem příliš nevychází. Jenže děti jsou uzavřené do sebe a s nikým moc nekomunikují, stejně jako místní obyvatelé. Avšak netrvá dlouho a děti znovu podlehnou ďábelskému vlivu mladého vůdce. Tentokrát je to Micah, jenž je zformuje do vražedné akce proti nedůvěřivým dospělým. John Garrett tak dostane příležitost napsat nejslavnější článek svého života, ale za cenu toho, že možná přijde o svůj život i o svého syna, který stále více propadá kukuřičnému kultu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto strašnej film, kde nenajdete nic dobrýho, smysluplnýho nebo logickýho. Rád bych řekl něco o hercích, ale nedá se říct, že by tam něco hráli. Ti jen stojí před kamerama, odříkávají trapné repliky a sem tam se snaží vytvořit přehnané gesto nebo citově zanícenou grimasu. Snaží se to těžit z jedničky a proložit to nějakejma chytrejma dialogama a kecama o tom kráčejícím mezi řádky, ale fakt to asi psal nějakej chovanec nápravného zařízení pro mentaly. Všechny smrti jsou dokonale nepovedené, krev moc červená, těla moc umělá a triky neúprosně dementní. Ve skutečnosti vás většina rozesměje, obzvlášť babka na vozejčku, kterou srazí náklaďák a ta pak odlítne do výlohy, chch. Já vím, že je to dost starý, ale stejně je to jedna ze sraček nejsračkovitějších, co jsem kdy viděl. Škoda, že tady není ještě horší hodnocení, než odpad. PS: od začátka bylo jasny, že indián nepřežije... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Koncom sedemdesiatych rokov minulého storočia vyšla kniha "Nočná smena". Je to zbierka poviedok od amerického spisovateľa Stephena Kinga. Jej súčasťou je i krátka novela "Kukuričné deti". Tá sa zakrátko dočkala filmového spracovania. A nezostalo iba pri tom. Druhá časť bola natočená v roku 1992. Preživšie deti z malého farmárskeho mesta Gatlin boli presťahované do susednej obce Hemmingford. Izák zahynul, ale Ten čo chodí medzi brázdami si vyvolil nového kazateľa. Takže teror "Kukuričných detí" pokračuje. New Yorkský novinár John Gerrett, spoločne so svojim dospievajucim synom Dannym, sa im pokúsi postaviť na odpor. ** ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

V Gatline polícia nachádza telá rodičov detí, ktoré ich pod vplyvom Isaaca a Malachiela povraždili a na miesto prichádzajú, ako inak, novinárske hyeny. Jedným z nich je aj oco so svojim dospievajúcim synom, ktorých vzťahy nie sú práve najlepšie. Syn nadviaže kontakt s miestnom dievčinou a ubytujú sa u pani, ktorá sa rozhodne integrovať jedného z chlapcov z Gatlinu v susednom meste. Integrácia utečencov z Gatlinu v novom domove dopadne po vzore integrácie kakaovníkov v európskej múmii a tak sme svedkami pokračovania vyčíňania detí pod vplyvom "toho, ktorý kráča medzi riadkami". Oproti prvej časti má príbeh zaujímavejší úvod a ak by to príbehu nebolo zapracovaná indiánska vsuvka s rasistickým podtextom voči bielym ľuďom tak by film mohol mať aj vyššie hodnotenie. Každopádne, hodnoteniu ubral aj miestny šerif, inak to bol priemerný horor. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dvojka se podle mě vůbec nepodařila a spíše pošpinila dobré jméno svého předchůdce. Rapidní rozdíl mezi všemi důležitými prvky jako jsou atmosféra, herecké výkony a speciální efekty zapříčinil, že jde o podprůměrný film. Rád bych dal vysoké hodnocení, ale nejde to. Kromě úvodní scénky na začátku, poslední čtvrthodinky a dvou pěkných herečkách za moc nestojí. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

U podobných mnohadílných sérií je ve zvyku opěvovat díl první a zatracovat všechny další. Často asi zaslouženě. Druhé Kukuřičné děti jsou sice pořád dementní a navíc už tu není Isaac, i tak jsou ale lepší, než nudný a trikově příšerný první díl. Zásluhu na tom má zejména hudba, která příjemně ozvláštňuje všechno to dementní běhání v dementní kukuřici a řešení dementně klišovitých rodinných vztahů. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (6)

  • Druhý a zároveň poslední film ze série, který byl uveden v kinech. Následné příběhy byly vydávány rovnou na DVD. (Terva)
  • Film se původně měl jmenovat Children of The Corn II. Deadly Harvest. (Terva)
  • Natáčené probíhalo v Severní Karolíně. (Terva)

Reklama

Reklama