Reklama

Reklama

Kukuřičné děti 2: Poslední oběť

  • Česko Děti kukuřice II: Poslední oběť (více)

Mládež vraždící dříve v Gatlinu v Nebrasce je zpět, tentokrát přemístěna do nedalekého města Hemmingfordu, kde se mají pokusit o znovu začlenění do společnosti (na masakr v minulém filmu si nepamatují). Avšak netrvá dlouho a znovu podlehnou ďábelskému vlivu mladého vůdce, který je zformuje do vražedné akce proti nedůvěřivým dospělým. Ten, kdo se příliš přiblíží k jejich tajemství se stane krvavou obětí ‘‘Toho co chodí mezi řádky‘‘.
Policie teprve po několika letech objevila děsivé tajemství Gatlinského masakru, kde byli všichni dospělí brutálně zavražděni, jako oběti ‘‘Tomu co chodí mezi řádky‘‘. Všechny přeživší děti jsou převezeny do sousedního města Hemmingfordu a kdysi poklidné městečko teď obléhají novináři. Je mezi nimi i John Garrett, který doufá, že příběh o hrozivé události v Gatlinu zachrání jeho kariéru. Johna doprovází jeho osmnáctiletý syn Danny, který se svým rozvedeným otcem příliš nevychází. Jenže děti jsou uzavřené do sebe a s nikým moc nekomunikují, stejně jako místní obyvatelé. Avšak netrvá dlouho a děti znovu podlehnou ďábelskému vlivu mladého vůdce. Tentokrát je to Micah, jenž je zformuje do vražedné akce proti nedůvěřivým dospělým. John Garrett tak dostane příležitost napsat nejslavnější článek svého života, ale za cenu toho, že možná přijde o svůj život i o svého syna, který stále více propadá kukuřičnému kultu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

obitus 

všechny recenze uživatele

Posledni obet je natocena takrka deset let po prvnim filmu a je proto trochu skoda, ze se na nej snazi primo navazovat. Bohuzel ma prakticky vsechny neduhy pokracovani, az na to, ze neni krvavejsi. Detsti herci jsou opravdu hodne toporni a co hur, hlavni zaporak je vylozene k smichu. Vypada jako neskodnej klucina a taky se tak chova. To ze se pri tom oblekne do cerneho mu prilis nepomaha. Pribeh je totalni kravina, a to i presto, ze ho psal veteran "Tales of the Crypt" A. L. Katz. No a cele to korunuje postava Indianskeho antropologa - vseveda, kdyby se to tocilo dnes hral by ho urcite Chuck Norris. Druhy dil se proste nepovedl. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Film je časťou série: Children of the Corn (1984) [60%], Children of the Corn II: The Final Sacrifice (1993) [60%], Children of the Corn III: Urban Harvest (1995) [60%], Children of the Corn: The Gathering (1996) [70%], Children of the Corn V: Fields of Terror (1998) [40%], Children of the Corn 666: Isaac's Return (1999) [30%], Children of the Corn: Revelation (2001) [50%], Children of the Corn (2009) [50%], Children of the Corn: Genesis (2011). ()

Reklama

Aurus 

všechny recenze uživatele

No pro hodně lidí horší pokračování, pro mě to je lepší než jednička a to v docela hodně věcech. Příběh je docela dobrej, postavy ujdou, hudba je skvělá, atmosféra je docela povedená, napětí je zde alespoň párkrát za film, lokace jsou zájímavé a kamera filmu je fakt povedená. No za mě byl první díl 2-2,5/10 a tato dvojka je pro mě 3/10. Uvi ()

KasparekZabijak 

všechny recenze uživatele

Prekvapive svizny a zabavny pokracovani klasicky jednicky z osmdesatejch let. Parta deti z Gatlinu je odvezena do sousedniho mesta, kde pokracuje v radovankach z prvniho dilu. Izak jako vudce kultu kukuricnejch adolescentu je nahrazenej typkem, kterej vypada jako namixovanej mladej Trent Reznor a Robert Smith z The Cure a spolecnejma silama redukujou populaci dospelejch. Dejova linka s indianskym profesorem uz nevim ceho a love story mezi mistni krupankou s chlapcem z New Yorku a jeho otcem - reporterem, ktery prijedou do mestecka kvuli clanku do novin tuhle pohodovou TV zabavicku z 90. let vubec nijak nekazi. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Druhý film o událostech v Gatlinu je opět pod značkou Stephen King, i když pan King nenapsal knihu The children of The corn II. A už to taky není tak vzrušující - ne, že by první film byl, - ale už to není ono. Za všechno může kukuřice, je všude, jo a děti - no už zase řádí a vzývají toho, co chodí mezi řádky.......... Zatím co první dvojice z předešlého filmu, byla od začátku do konce sympatická, zde otec i syn působí negativně a celý film člověk přemýšlí, zda jim fandit, nebo ne. Nakonec se rozhodnete, že jo, proto že si každý najde docela pěknou kočku. Chyba ve filmu - V šesté minutě filmu dostane Mordechaj od doktora lízátko žluté barvy, nastoupí do autobusu a když se posadí, drží v ruce lízátko, jenže oranžové barvy.......... CITÁT - Jejich krev byla pro kukuřici.......... Jediné, co jsem si z filmu odnesl ( ne, nebyla to kukuřice ) bylo varování, že sexuální perverze, Heavy Metal a hororové filmy nás zničí. Proto raději uctívám toho, co chodí mezi řádky. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (6)

  • Natáčené probíhalo v Severní Karolíně. (Terva)
  • Režisér David Cena uvedl, že natáčení ve městě Liberty v Severní Karolíně bylo přerušeno z důvodů protestů místní křesťanské skupiny. Té se nelíbil obsah filmu a natáčení v místním kostele. Nakonec si štáb postavil vlastní kostel a scény dotočili v něm. (Terva)
  • Film se původně měl jmenovat Children of The Corn II. Deadly Harvest. (Terva)

Reklama

Reklama