Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Láska je dar a stojí za to o ni bojovat... Čtrnáct let strávil Danny Flynn v belfastském vězení. Vešel do něj jako devatenáctiletý mladíček za atentát, jehož se s ostatními členy IRA zúčastnil, vychází z něj jako dospělý muž, který ztratil nejkrásnější roky svého života a už nechce páchat násilí. Jenže z Irské republikánské armády se nevystupuje. A rozum – i rozumní lidé – Dannymu radí: Odjeď pryč! A pak je tu Maggie, dívka, kterou tehdy miloval, na kterou myslel celých těch čtrnáct let a která teď před ním stojí skutečná. Jenže to není tatáž Maggie. Je vdaná, má syna a muže ve vězení. A irská žena, jejíž muž sedí ve vězení, je posvátná, nedotknutelná. Toho, kdo by se o ni pokusil, čeká kulka do hlavy. O důvod víc, aby Danny odešel někam daleko. Ale Danny nechce odejít. Tady je doma, a tady chce teď žít. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmi hodnotný príbeh po všetkých stránkach, režisérsky, herecky a technicky zvládnutý po všetkých stránkach. Odfajkol som si ďalšieho bezchybného Day-Lewisa. Napätie a lepšie zdramatizovanie počas deja (záver je dokonalý), by filmu vyniesli aj piatu hviezdičku. Inak ale nemám čo vytknúť. 85%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Hodně silný příběh o boji proti fanatismu a nenávisti. Někdy se ptám v jaké době žijeme, že stačí pár šmejdů, kterým zcela zjevně nebyl do hlavy dodán rozum a dokáží plamen nenávisti přenést ze svého srdce mezi ulice, města, země či dokonce kontinenty. Ano, zažehnout nenávist jde v dnešní době snad ještě snadněji než dříve, stačí slovně obratný politik, gesto nebo čin a už to jede, a pří veškeré lidské "dokonalosti" se stále nedaří tyto "nenávistné jízdy" včas zastavit. Opravdu pořádnou silou myšlenek se do mě trefoval Boxer. Určitě tomu příspěly i hodně dobře natočený scény z belfastských ulic, přišly mě dost autentické. Samozřejmě lví podíl na silném prožitku z filmu mají herci. Zejména Daniel Day-Lewis si mé pochlebování zaslouží, protože to, jakým způsobem on své postavy umí ne zahrát, ale přímo dostat do divákova srdce je něco fascinujícího a naprosto vyjímečného. Jeho boxer mě dal ránu, která nebolela mé tělo, ale mou duši. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Jim Sheridan natocil aj lepsie filmy, na ktore nikdy nezabudnem, ako napriklad na dramu VE JMENU OTCE (1993), v ktorom si taktiez zahral Daniel Day-Lewis a v ktorom ukazal este väcsi herecky talent, ako v tomto filme. Tym ale nechcem povedat, ze by bol Boxer na zahodenie. Bavil ma tiez, pretoze problematika nacionalistickej IRA - teda Irskej republikanskej armady alebo nenavist medzi protestantmi a katolikmi je zaujimava tema a zaroven aj zamyslenie sa nad tym, ze extremny nacionalizmus neprinasa v ziadnej krajine nic dobre a rozostvava proti sebe ludi, ktori by chceli v klude a pokoji zit, ale nie je im to dovolene... 27.05.2010 ______ Daniel Day-Lewis - (Danny Flynn) +++ Emily Watson - (Maggie) +++ Brian Cox - (Joe Hamill) +++ Maria McDermottroe - (Betty) +++ David McBlain - (Sean) +++ Ciaran Fitzgerald - (Liam) +++ Produkcia: Jim Sheridan +++ Hudba: Gavin Friday, Maurice Seezer +++ ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Nijak zvlášť zajímavý film o politických problémech v Irsku, partyzánském boji IRA a bojích mezi katolíky a protestanty. Kdesi zatím vším je troška toho boxování a to všechno podbarvené milostným dramatem. Je to celkem utahané a na to, že film nese název BOXER, tak je tu boxu dost málo a víceméně nehraje ani žádnou velkou roli. Ring je tu jen jakýmsi symbolem rovnosti. Pár dobrých hereckých momentů je utopených ve většině těch horších a box je tu hodně nezáživný. Film, na který se určitě už nikdy nepodívám. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ve filmu Boxer překvapivě o box nejde. Čekal jsem že Danny po návratu z vězení si vyřídí staré účty se všemi, kteří ze jeho uvěznění mohli. Ale nakonec z toho byl úplně jiný příběh. No nevadí. Daniel Day - Lewis stejně předvádí své herecké mistrovství v plné palbě. Mimoto mě ovšem tenhle film nechal překvapivě chladným a to i přes to, že se mě předchozí Ve jménu otce moc líbilo. 50% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (3)

  • Před natáčením trénoval Daniel Day-Lewis s mistrem světa Barrym McGuiganem, který tvrdí, že Day-Lewis by se teď boxem uživil. (c.tucker)
  • Přestože se děj filmu odehrává v Belfastu, natáčelo se především v Dublinu. (skudiblik)

Reklama

Reklama