Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Láska je dar a stojí za to o ni bojovat... Čtrnáct let strávil Danny Flynn v belfastském vězení. Vešel do něj jako devatenáctiletý mladíček za atentát, jehož se s ostatními členy IRA zúčastnil, vychází z něj jako dospělý muž, který ztratil nejkrásnější roky svého života a už nechce páchat násilí. Jenže z Irské republikánské armády se nevystupuje. A rozum – i rozumní lidé – Dannymu radí: Odjeď pryč! A pak je tu Maggie, dívka, kterou tehdy miloval, na kterou myslel celých těch čtrnáct let a která teď před ním stojí skutečná. Jenže to není tatáž Maggie. Je vdaná, má syna a muže ve vězení. A irská žena, jejíž muž sedí ve vězení, je posvátná, nedotknutelná. Toho, kdo by se o ni pokusil, čeká kulka do hlavy. O důvod víc, aby Danny odešel někam daleko. Ale Danny nechce odejít. Tady je doma, a tady chce teď žít. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Tak když se nám letos rozloučil D.D.Lewis se svou kariérou (bohatou 3 oskary, prozatím), tak sem si řek, že skouknu za svůj život všecky jeho filmy, kterých nejsou mraky. Tady sem si třeba myslel, že se bude hodně boxovat (podle názvu sem jako usoudil :o) ). Ale není tomu tak. Spíš je to výpověď o tom, jak to dříve fungovalo v Irsku, kterýmu "vladla" IRA a kde panoval strach z výbuchů. Jo, asi tak 3 zápasy se tady odehrály, ale fakt hodně krátký. Proto nechápu, že se Lewis učil dlouze boxovat, když tady bylo těch fightů tak málo. U nás sme měli koumouše a v Irsku protestanty a katolíky, armádu a IRU. Takže kde se vlastně žilo líp? Od Lewise sem přecijen zvyklej na výraznější a zapamatovatelnější role, než je tahle. Ale i tak respekt hochu! :o) ()

cross 

všechny recenze uživatele

Realistycký pohled na současné Irsko a problémy uvnitř systému IRA. Slušné herecké výkony, sugestivní scény a kvalitní zpracování jsou v přímém kontrastu s mnohdy lehce primitivními dialogy a některými až moc melancholickými scénami. Výsledný dojem z kvality filmu je však nepopiratelně kladný, i když bych ho hodnotil spíš ***1/2. ()

Reklama

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Nijak zvlášť zajímavý film o politických problémech v Irsku, partyzánském boji IRA a bojích mezi katolíky a protestanty. Kdesi zatím vším je troška toho boxování a to všechno podbarvené milostným dramatem. Je to celkem utahané a na to, že film nese název BOXER, tak je tu boxu dost málo a víceméně nehraje ani žádnou velkou roli. Ring je tu jen jakýmsi symbolem rovnosti. Pár dobrých hereckých momentů je utopených ve většině těch horších a box je tu hodně nezáživný. Film, na který se určitě už nikdy nepodívám. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Fascinující pohled na život v Belfastu, zaostřeno na bývalého boxera, který se chce vrátit do ringu, vše situováno do střetů vyvolaných organizací IRA, za níž dříve tento boxer bojoval. Politické drama jemně vsunuté do zamilované peripetie a trochu toho boxu, který mě vždycky dokáže potěšit a k tomu fakt, že nebyl tak příšerně zpracován, jak to většinou bývá. Tedy 98%. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Čo u mňa uberá je až príliš veľa podobnosti s ďalším o niečo starším Day-Lewisovým hitom a teda "Ve jménu otce". Odhliadnuc od toho, že sa maniak musel stať boxerom na profesionálnej úrovni, keďže ho má hrať... jasná logika u tohto herca. Ale jeho snahu trochu zdegradovalo nazvučenie tých zápasov. To bola veľká škoda, že každý úder sprevádzal zvuk ako úder do činely. Takže suma sumárum: adrenalín športových filmov nikde a všetko ostatné tu už bolo vo vyššie zmienenom snímku. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (3)

  • Před natáčením trénoval Daniel Day-Lewis s mistrem světa Barrym McGuiganem, který tvrdí, že Day-Lewis by se teď boxem uživil. (c.tucker)
  • Přestože se děj filmu odehrává v Belfastu, natáčelo se především v Dublinu. (skudiblik)

Reklama

Reklama