Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se ve staré rodinné firmě ukáže, že z ní kdosi vyvádí peníze ve velkém, nastává konfrontace s novou realitou, na níž nebyl nikdo připraven. Ivo Róna, dlouholetý šéf prosperujícího podniku Aron, se snaží zorientovat v nechtěné situaci, kterou mu jeho děti ani okolí neulehčují, ale kterou si na sebe dost možná seslal sám. Nový film režiséra Olma Omerzu proplétá komplikované rodinné vztahy se světem moderních komunikačních technologií, které dokáží využít naše slabá místa. Ve válce, která se ve filmu pokradmu rozpoutává, ale není vůbec jasné, kdo stojí proti komu, natož kdo z ní vyjde jako vítěz. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Hodnotila bych výš, nebýt nekonečně nudných záběrů, které mě prudily. Proti gustu žádný dišputát, přesto se domnívám, že zdejší vyšší hodnocení pramení více než z režijního výkonu, ze sympatií k OO. Alena Mihulová opět skvělá. Donutil je mi nepříjemný, nesympatický a ještě i cosi víc, tady se nemění nic, s tím jsem ale do shlédnutí šla a vliv na mé hodnocení obsazení tohoto herce nemá. Já film vnímám jako dramaturgicky slabý, zbytečně promarněný, Kotek do počtu, přitom moc nechybělo. Téma stárnoucích zblblých zoufalek na sockách a seznamkách, které se ne a ne naučit, že ženská chlapovi v žádném případě prachy nedává, od toho je ženská, aby si ji dobrodružný zájemce gentlemansky hýčkal (a kdo na to nemá, sorry. Nemusí být vždycky šampáňo a kaviár, ale ze ženské peněženky žádná papírová vlaštovka nevyletí ani omylem),  je rovné zápletce Šmejdů. Ale to máš těžko. Že pálí kamna, to si pamatují, čili jejich boj. Alena Mihulová tento vzorek vystihla excelentně. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Olmo Omerzu natočil opět neobvyklý příběh s obvyklým obsahem. Krachující firma, vytunelované peníze, arogantní šéf, kterého zajímají jen prachy a tak dále. Jenže slovinský režisér tohle umí podat jinak, neotřele, nápaditěji. Nevím, jestli mám štěstí, ale zatím každý film, který jsem zhlédl a bude se letos ucházet o Českého lva byl nadprůměrný. ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Donutil o tomhle filmu řekl, že je fajn po delší době vidět Donutila trochu jinak. A měl pravdu. Donutil pořád ukazuje, že na to herecky má, a i-když hraje vesměs svůj klasický charakter, tak ukazuje, že na to lze jít i jinak. Název filmu je poměrně zavádějící, o Atlas ptaků a milenky tu vesměs vůbec nejde a řeší se to jen okrajově. Přenesení ptačí řeči do naší mluvy je určitě vítaným oživením a i sám Olmo Omerzu určitě dobře vědět, že na vcelku rutinní námět bude takové osvěžení třeba. Film je nakonec nejvíce klasickým náhledem do určitých sociálních skupin. Vidíme tu několik nesympatických postav (ale napsaných tak, že to nevadí), které řeší své sobecké problémy. Olmo Omerzu a jeho filmařský styl už jsou u nás podle mého docela známé, tenhle film z jeho zaběhlého stylu nijak nevybočuje. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Skvělý Miroslav Donutil ve snímku, který nás má patrně unudit k smrti... Ano, je to drama, ale hlavní drama je vydržet to do konce. V zásadě to není až tak špatné, hlavně ke konci, když už si zvyknete na pekelně pomalé tempo vyprávění a takový jalový příběh. Opět české, opět to nepřekonalo svůj stín...30% ()

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Ukrutná ptákovina a k tomu slabota. Herci jakoby neměli co hrát. A mesidž? Je možné, že vám na netu ukradnou identitu. Ale to se nechá vyjádřit osmi slovy, není k tomu nutné točit film. Doufal jsem, že Fy. tuneloval syn krz pí. účetní za to, že mu sváděla tátu a ten nepustil chlup, to by bylo alespoň pořádné psycho, leč jako obecné sdělení to byla nuda. P. Donutil si zahrál umírajícího např. ve Špuntech na cestě, co byl rovněž skvost - už bere všecko... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Film podpořil Státní fond kinematografie částkou 11 milionů korun. (SONY_)
  • „Pevně věřím, že ten příběh mnoho diváků hluboce zasáhne,“ uvedl Miroslav Donutil. (SONY_)

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získal Zátopek!

Cenu filmových fanoušků získal Zátopek!

17.01.2022

Česká filmová a televizní akademie (ČFTA) dnes oznámila kompletní seznam nominací pro 29. ročník udělování cen Český lev. Mimo to byly během dnešní tiskové konference oznámeny i dvě nestatutární… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama