Reklama

Reklama

Hook

Trailer

Obsahy(1)

V ambiciózním dobrodružství Hook od úžasného Stevena Spielberga hraje Robin Williams dospělého Petra Pana a Dustin Hoffman nechvalně proslulého kapitána Hooka. O zábavu se postarají také Julia Robertsová v roli víly Zvonilky, Bob Hoskins jako pirát Smee a Maggie Smithová coby babička Wendy, kteří musí stárnoucího právníka Petra Banninga přesvědčit, že byl kdysi legendárním Petrem Panem. A tak začíná nové dobrodružství, v němž se Petr vydává do země Nezemě, aby ochránil své dvě děti před kapitánem Hookem. Cestou znovu objeví sílu představivosti, přátelství a kouzel. Nová verze klasického příběhu, určená dětem všech věkových kategorií, byla v roce 1991 nominována na pět Oscarů včetně kategorie nejlepší vizuální efekty. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (323)

Remedy 

všechny recenze uživatele

I když zde hraje Dustin Hoffman ryze zápornou roli, tak má jeho postava neskutečný šmrnc a jeho (ne)upřímnost je vlastně i docela sympatická. Robin Williams si tak nějak jede svůj standard. Určitě nejde o jeden z top Spielbergových filmů, ale co se mi líbilo, byla upřímnost a lehkost, s jakou je celý příběh koncipován. Kdyby tolik nenásilnosti a vkusu vkládal Spielberg do všech svých filmů… No, kdo ví.)) Jako tvůrce má Spielberg mou obrovskou úctu (minimálně za tři výjimečné filmy) a nutno poznamenat, že i této nenáročné oddechovce svůj podpis vtiskl (i když samozřejmě ne tak výrazně). Hook je taková pohádka na úrovni, která místo oblbování a prznění estetického cítění u dětí může nabídnout i nějaké to poučení, které (alespoň z mého pohledu) není blbé ani naivní. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Rodinná komedie zavede diváky do pohádkového světa Země nezemě. Peter Pan se kdysi dávno vzdal svého věčného dětství, zamiloval se a na pohádku zapomněl. Jeho věčný nepřítel Hook ovšem stále chce svou válku, a tak se Pan musí znovu naučit létat, bít a krákat, aby zachránil své děti. Nejzábavnější jsou scény se samotným Robinem Williamsem, Hook už spíše nudí a závěrečná bitva je vyloženě nepoutavá. Pěkná je typicky vánoční atmosféra. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jeden s tých slabších Spielbergových filmov. Nebolo to zle podané, ale prišlo mi to moc rozťahané, ani ta rozprávková atmosféra a niektore scény mi nesadli, inokedy Spielberg dokáže zas navodiť akčnejší ton a zabávať. Mal som pocit, že je to dosť také rôznorodé a moc som tomu nevedel prísť na chuť. Nič proti Spielbergovi, kostýmy, masky, kulisy, vypráva to všetko tu bolo super, tak ako aj hudba, či príbeh, ktorý neponúkol klasickú origin story, ale moc ma to nezaujalo, nestrhlo. 65% - 3* ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkný rodinný film, dobře zpracovaný námět Petra Pana, krásné scény s létáním, překrásná scéna, kdy si parta chlapců uvědomí, že ten velký nudný advokát je skutečně jejich úžasný vůdce Peter Pan. Robin Williams je skvělý Petr Banning ( kdo jiný by tak dobře zahrál chlapce, co nechtěl nikdy vyrůst ) a Dustin Hoffman si Hooka vyloženě užívá ( i když na záporáka prostě nemá obličej ). Bohužel jsem film viděla jen s naprosto strašlivým dabingem ( hlavně chlapci z Peterovy bandy ). ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Nápad sledovať budúcnosť Petra Pana (skvelý Robin Williams) a jeho návrat do Krajiny nekrajiny, na ktorú už dávno zabudol, je veľmi originálny a napriek vlažnému prijatiu i renomé filmu, doteraz do určitej miery nedocenený. Síce sa jedná o jeden z najslabších zárezov u Spielberga, no jednak je u neho latka neuveriteľne vysoko, po druhé ak sa pozrieme na spackaný podobný námet v burtonovej Alice in Wonderland, jedná sa o celkom prepracovanú modernú variáciu na klasickú rozprávku. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (29)

  • Na základě filmu byly v roce 1992 vyrobeny čtyři videohry „ Hook“. (Terva)

Související novinky

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

16.11.2013

Svérázný britský režisér se prosadil hlavně adaptacemi literárních klasik (naposled rozporuplně přijatá Anna Kareninová). Zdá se, že si tentokrát dá pro změnu něco lehčího, víc zaměřeného na rodinné… (více)

Reklama

Reklama