Reklama

Reklama

Hook

Trailer

Obsahy(1)

V ambiciózním dobrodružství Hook od úžasného Stevena Spielberga hraje Robin Williams dospělého Petra Pana a Dustin Hoffman nechvalně proslulého kapitána Hooka. O zábavu se postarají také Julia Robertsová v roli víly Zvonilky, Bob Hoskins jako pirát Smee a Maggie Smithová coby babička Wendy, kteří musí stárnoucího právníka Petra Banninga přesvědčit, že byl kdysi legendárním Petrem Panem. A tak začíná nové dobrodružství, v němž se Petr vydává do země Nezemě, aby ochránil své dvě děti před kapitánem Hookem. Cestou znovu objeví sílu představivosti, přátelství a kouzel. Nová verze klasického příběhu, určená dětem všech věkových kategorií, byla v roce 1991 nominována na pět Oscarů včetně kategorie nejlepší vizuální efekty. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (323)

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Hook má pro mě podobný význam jako Arabela. Pořád si ještě občas vzpomenu, jak jsem jako malý hledal šťastnou myšlenku a v noci se mi zdálo o lítání. Steven Spielberg promítl do filmu veškerou svou "dětinskost" v nejlepším slova smyslu a stvořil na motivy Petra Pana dobrodružství pro děti, nad kterým se však mohou zamyslet i dospělí, kteří už na dětství zapomněli či začali ztrácet vztah se svými dětmi. Herci jsou velkou Stevenovou podporou, jak Robin Williams (je to jedna z mála nevážných rolí, ve které ho mám rád, ty komediální jinak vůbec nemusím), tak v této době opravdu krásná Julia Roberts (asi většina z nás by měla v onu jednu chvíli dilema jestli v Zemi Nezemi nezůstat), tak především Dustin Hoffman, který je v roli luxusního záporáka Hooka totálně k nepoznání. Viděl jsem to dnes po dlouhé době a ty pocity byly zase strašně silné:-) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ano, John Williams se zde již opakuje. Steven Spielberg je nesmírně patetický, jako vždy, ale to je prostě jedno, protože tady nejde o tyhle dva tvůrce, ale jde o tu neskutečnou radost z toho, že člověk zase na chvilku může být dítětem, že je možné zase vklouznout do toho zelného úboru a prostě létat. Jestli jsem v dětství nějaký film zbožňoval, byl to tenhle. A to kouzlo je zde pořád. Pořád jsem ze Země Nezemě nadšený a rád bych se s postavami proletěl a pojedl. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Steven Spielberg opět zavzpomínal na své dětství a tentokráte něřeší nic míň "originálního" než vztah otce a syna. Stevenův rukopis jasně rozpoznatelný, prakticky zde použil všechny své poznávací znaky. Místy jsem se přiznávám začal i trošku chytat a pošlapávat si nohou do rytmu, ale mé hodnocení sráží délka snímku. Hook je filmem, proč to neříct, pro ty nejmenší diváky. PS: V dobrodružnějších scénách mi přišlo že se dívám na Indiana Jonese v dětském vydání. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Hvězdné obsazení, ani Stevenova režijní genialita bohužel nedokážou přebít prostý scénář a infantilní povahu filmu. Petra Pana jsem nikdy zvlášť nemusel, protože nejsem zastánce dětských rebelantských gangů a to dokonce ani když jsou v právu. Hook proto pro mě zůstává jedním z nejhorších filmů z dílny Spielberga. Podle mého názoru by se měl držet akčních sci-fi, které mu jdou asi jako nikomu jinému na světě. 60% ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

"Ten starý blbec není Petr Pan!" Nějak v tomto duchu se vyjádřil můj ještě ne pětiletý syn zhruba v půli filmu, a strašně u toho brečel. Myslím, že to vysvětluje poměrný neúspěch Hooka. Kdo chce dospělého Petra Pana - starého troubu? Nakonec se ale vše v dobré obrátilo. Asi vím, jak to Spielberg myslel, a i když se mu to zas tak úplně nepovedlo, za ten sympatický pokus to stálo. Hodnotím uznale, jsa vcelku dojat. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (29)

  • Na základě filmu byly v roce 1992 vyrobeny čtyři videohry „ Hook“. (Terva)

Související novinky

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

16.11.2013

Svérázný britský režisér se prosadil hlavně adaptacemi literárních klasik (naposled rozporuplně přijatá Anna Kareninová). Zdá se, že si tentokrát dá pro změnu něco lehčího, víc zaměřeného na rodinné… (více)

Reklama

Reklama