Reklama

Reklama

Kairo

Trailer

Obsahy(1)

Napínavý apokalyptický příběh sleduje několik mladých lidí, kteří jsou svědky záhadných sebevražd a mizení lidí v okolí. Zdá se, že na vině je rostoucí vliv světa mrtvých. Duchové už nemají místo pro své bytí, a začínají pohlcovat náš svět. Existuje způsob, jak uniknout, jak to zastavit? Mladý Ryosuke Kawashima se o to snaží... (-bad-mad-wolf-)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

Soundtrack 

všechny recenze uživatele

Ze začátku je těžké se v tom zorientovat. Sebevražda, černé fleky, divné videa, červená izolepa, "printo-skríno" .. jen klasické Windows errory asi nikoho nepřekvapily :P Postupem času Kairo nabírá tísnivou atmosféru, i když k hororové má celkem daleko. Je celkem těžké se do ní vžít, protože film plyne pomalu, těch hororových scén není moc, ale když už, tak většinou stojí za to a hlavně si film nepomáhá přehnanou psycho hudbou a lekačkami. Díky čemuž ve výsledku působí ještě víc realisticky. 3,5* ()

Muel 

všechny recenze uživatele

| Daiei Film | Kiyoshi ma nádherne zatienil svojím majstrovským dielom menom Cure; temná krimi, s nadprirodzenými elementami, brutálne zrežírovaná a zahraná. Pulse je takmer to isté, ale v hororovom žánri. Takto som bol naposledy hororom vystrašený pri Hereditary, ktoré považujem za to najlepšie v danom žánri za posledných kľudne 20 rokov. Pulse je hrôzostrašný film. A najviac ma na tom všetkom prekvapilo to, ako film pracuje s kontrastom expozičných a vyplňujúcich scén s tými hororovými. Zatiaľčo film miestami pôsobí béčkovo, pretože je a dialógmi to nie je ten najlepšie napísaný film, aký som v živote videl, ale akonáhle Kurosawa prepne do atmosférických hororových scén, je to niečo neskutočné. Hlavne scéna s pomaly sa plíživou ženou, ktorá odrazu zakopne, alebo scéna s duchom na konci filmu v konfrontácii s hlavným hrdinom. Jedné z najlepších scén, aké som kedy v horore videl. Jediné mínusy sú tu možno lacné CGi a celkovo nie drahý look filmu, ale pri takto hútnom obsahu s témami osamelosti vo svete a výbornej réžii to tomu filmu nemám v žiadom prípade problém odpustiť. Kráľ béčkových hororov. Viac TU. | Hodnotenie: 10/10 | ()

Reklama

Eriol 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že patřím k těm, kteří dokážou vnímat atmosféru filmu a ne jen děj odehrávající se na plátně. Naštěstí neočekávám od hororu potoky krve ani souložící rozleskávačky ve výřivce. *** Pro všechny kteří vědí, že i když ji na světle nevidí, ta příšera pod jejich postelí ukrytá prostě je. A má VŽDYCKY hlad... ()

seeker23 

všechny recenze uživatele

66%?? Dlouho nechápavě zírám na toto průměrné hodnocení. Až po chvíli mi to došlo. Film má americký remake. Čili ho shlédlo mnoho lidí, kteří by ho jinak neviděli/neznali, a toto je nejspíš jeden z těch filmů, který si ani nezaslouží, aby na něj koukal jen tak kdekdo. Ano - toto není horror (jak se tu mnohdy objevuje jako výtka). Není to horror v tom smyslu, že by nabízel děs jako atrakci, směsici strachu a "zábavy". Ale nenabízí ani onu čirou atmosférickou hrůzu, jako mnohé asijské horrory. Tento film totiž uvízl mezi světy, kde není dobro a zlo (a to ani v nějakých relativních, nejednoznačných podobách); nepřináší děs, ale směsici bázně, smutku a pocitu jakési zvláštní nevyhnutelnosti. Jediným monstrem, jediným absolutnem (lze-li to tak říci) je tu osamocenost. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Chceš sa stretnúť s duchmi? Chceš vidieť zakázanú miestnosť? Máš po ruke i červenú pásku na zapečatenie dverí? Ak máš teda záujem, tak ráč vstúpiť do tohto prostredia, či sa náhodou nezľakneš...? • Pomóóóc, zavolajte niekto konečne už rýchlo tých dvoch uznávaných, špeciálnych agentov na paranormálne aktivity, čiže Muldera so Scullyovou, pretože zrejme títo mladí ľudia si vôbec nevedia dať s tým(i)to prípadom/prípadmi žiadne rady, nakoľko sa zrovna v tomto dianí najskôr jedná len o akúsi japonskú verziu Poltergeista, keď už teda nič iné... A v podstate je toho ešte oveľa viac, čo už hraničí s temnými silami, s ktorými sa určite neradno zahrávať, pričom práve tieto postavy, napríklad Kawašima, Miči, či tiež i taká Harue a mnohí ďalší nešťastníci,「ich」neustále provokujú, a to dokonca až takým extrémnym spôsobom, ktorý mimochodom uvidia diváci na svojich (väčších) uhlopriečkach... • Ak vás povedzme v predchádzajúcom/nastávajúcom vydaní vydesila na smrť záhadná videokazeta, po ktorej pozretí ste do siedmich kalendárnych dní zomreli v strašných mukách, tak tentoraz bude tomu na príčine samotný, technologický internet, ktorý sa stáva i samotným spúšťačom nasledujúcich, priam strašidelných udalostí, ako vystrihnutých od tých naprosto naj(ne)uveriteľnejších『mysterióznych kreácií』, aké si vari ani sami (ne)dokážete vlastne predstaviť, a k tomu i s post-apokalyptickými prvkami, ďalej, nadmieru hysterickými, hereckými prejavmi, ktoré sa pomaly, ale isto, stávali čoraz neznesiteľnejšími, až som sa normálne nevedel dočkať toho, keď sa mi nakoniec rozplynú rovno pred očami... • Režisér Kurosawa síce disponoval so vskutku poriadne bujnou fantáziou, ktorú ale bohužiaľ nedokázal zúžitkovať podľa najideálnejších predstáv, ktorú by si predsa táto látka jednoznačne zaslúžila, predtým a potom, spracovaná v značne lepších, duchárskych víziách, než je akurát táto horrorová snímka zo začiatku nového Milénia, tak námatkovo začnem s klasickým Strašením, pokračujem s mrazivou Bytosťou, a skončím vari u španielskeho Sirotinca ,atď, ktoré ponúkajú prepracovanejšie zápletky, dynamickejšie réžie, kvalitnejšie herecké výkony, s ktorými recenzovaný snímok nemá absolútne nič spoločného, to musím napokon rovnako skonštatovať! • Čakal som od Kairoa, že ma doslova prinúti sa báť, no opak bol pravdou. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v japonském Tokiu. (Terva)

Související novinky

Weinsteinovci si zmerajú Pulz

Weinsteinovci si zmerajú Pulz

05.06.2005

Bratia Weinsteinovci chystajú remake japonského hororu KAÏRO (anglicky Pulse) o záhadných úmrtiach súvisiacich s tajomnou internetovou stránkou ponúkajúcou návštevníkom kontakt so svetom mŕtvych.… (více)

Reklama

Reklama