Reklama

Reklama

Gigant

Trailer

Obsahy(1)

Velkolepý epos o soupeření pozemkových vlastníků s naftovými magnáty v americkém Texasu. Přetékající ropné vrty, peníze, intriky, rvačky. Zámožný Texasan Bick Benedict (Rock Hudson) se ožení s krásnou, cílevědomou a houževnatou Leslie (Elizabeth Taylor) z Marylandu. Jejich život na ranči není vůbec jednotvárný. Musí denně řešit problémy s honáky dobytka, pomocnými dělníky z Mexika i s jejich mladým předákem (James Dean), ze kterého se nakonec stane mocný ropný magnát. V roli Jetta Rinka se objeví legendární James Dean, který zemřel pouhé dva týdny po dokončení tohoto filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Monumentálna romantizovaná silná dráma ságy rodu Benedictovcov o súboji klanu veľkostatkárov s megalomanským ropným magnátom. Úžasný film plný emócií a dramatických osudov, v ktorých nechýba láska, nenávisť či tragédia. Jeden z najsilnejších hollywoodskych príbehov 50.-tych rokov s hviezdnym obsadením, korunovaným epickou trojicou Taylorová-Hudson-Dean vo vrcholnej forme. Pôsobivé južanské drámy s Elizabeth Taylorovou absolútne žeriem. ()

gegina31 

všechny recenze uživatele

Na tak dlouhý film to nebylo špatné. Občas se to samozřejmě malinko táhlo. Bylo tam pár úsměvných částí, které úsměvné být neměli, jako simulované pozadí za autem nebo hluboko posazený klobouk Jamese Deana. Nejvtipnější bylo, když Hudsona podrželi jeho vlastní přátelé, aby mu mohl dát Dean nakládačku. Ale je to hodně starý film a i tak se na něj dá dobře dívat. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Elizabeth Taylor je tu krásná a nelze jí prostě nic vytknout. Navíc vždycky uměla hrát. Rock Hudson je dobrý, ale to, co předvádí James Dean, hlavně ve druhé polovině filmu, to je prostě paráda, protože tady je vidět, že talentu měl v sobě opravdu dost. Jenže i tak mě ten film moc nebavil. Je to zajímavá sága, hlavně pokud se týká délky let, které prostupuje, ale výjimečnou pro mě není. ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Podle mě není zrovna flagrantní, k čemu se název filmu vlastně vztahuje. K postavám - nelze vybrat jednu, především ústřední trio si označení "Giant" za své činy (Rock Hudson i za svou výšku) zaslouží. K velikosti období, na jehož ploše vypráví příběh majetné texaské rodiny a jejích sousedů? Přimlouvám se za to, že se vztahuje k filmu samotnému. Je skutečně velký v každém ohledu - a je umění natočit film o takové stopáži, aniž by se divák při jeho sledování nudil. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Legendárny, americký tvorca-George Stevens je bezpochyby veľkým KLASIKOM-klasického Hollywoodu. Rešpektujem a uznávam ho ! No i napriek tomu, nie je v mojom rebríčku-najobľúbenejších režisérov (t.j. v prestížnej TOP DESIATKE), ale zase niektoré jeho snímky vynášam do nebies (Denník Anny Frankovej, Shane, či aj Miesto na výslní). _Filmový príspevok z roku 1956, s názvom OBOR, ktorý získal neuveriteľnú, rovnú desiatku nominácii na Oscara, kde premieňa iba DIRECTOR najväčšieho kalibru. (Napríklad-Najlepším filmom bola-Cesta okolo sveta za 80 dní, rež. Michaela Andersona). _Vezmite si jedno, že sledovanie 201 minút (viac ako troch hodín a dvadsiatky min.) dlhého filmu nie je naprosto nič, čo by bolo poväčšinou každému extra po chuti. Osobne si myslím, že čím dlhší je, tým sa automaticky stáva menej dostupným, zaujímavým, pretože divák sa už po určitom čase, strávenej pri obrazovke (i trebárs v kine), čítajúc neustále titulky, stáva unaveným, vrtí sa na pohovke o stošesť, že sa nevie už dočkať samotného konca kraja ?! Niekedy to platí, inokedy zase nie. Ale teraz si práve myslím, že áno... _ Z môjho pohľadu je to veľmi rozsiahle i rozťahané zároveň, že by sa patrilo, minimálne o tých 30 až 45 minút, skrátiť (dvaja strihači si aj tak nedali povedať), kedy by nebol film tak zbytočne natiahnutý. Môže sa to zdať trochu divné, ale film sám o sebe príliš nenudí, a pritom je dlhý, ako týždeň pred výplatou. Vďaka precíznej réžii, sa na to nedá ani pomyslieť. Je to film plný postáv, ktoré sa postupne vykryštalizujú v úplne inom svetle, ako sa spočiatku javí, alebo : „PENIAZE KAZIA CHARAKTER” , a tým som trafil klinček po hlavičke ! Trojica hercov: Taylor, Hudson a Dean sa v jednom kuse dopĺňajú, i keď by som povedal, že Jim má o moc menej hereckého priestoru, ako je zvyknutý. Až na záver sa dostávam k typickému klišé hollywoodskych kúzelníkov : STÁRNUTIE- jednotlivých postáv je naprosto nedostačujúce, alebo aký vekový rozdiel je medzi filmovou mamou Liz Taylor a jej filmovým synom Dennisom Hopperom ? Minimálny ! Toto všetko je pre mňa mínus+samotná, prepálená dĺžka, ktorú George trochu „prepískol” , a tak z pôvodne maximálneho hodnotenia, znižujem o 40%, smerom na DOBRÝ, priemerný, možno trošku nadpriemerný, aj tak nakoniec zaváži každého uhol pohľadu, ten môj je taký, aký má byť ! Obdivuhodne zachytil dekády jednej rodiny, ale ničím extra ma nezasiahol. Najradšej som mával sekvencie s Deanom, aj keď sa totálne, povahovo, postupne otočil o extrémnych 360˚ , ale nielen o tom je tento monumentálny snímok... Alebo, viac-menej, práve peniaze hýbu svetom... Klasika kinematografie, ale ako pre koho... ? ()

Galerie (107)

Zajímavosti (22)

  • Na začátku produkce a natáčení šel Rock Hudson a Elizabeth Taylor na drink, aby se lépe poznali. Oba se ten večer však opili. Noc pro ně končila ve 3:00 a natáčení začínalo v 5:30. Naštěstí první natáčená scéna byla svatba bez dialogů. Oba herci se celou dobu snažili, aby se jim neudělalo špatně a ve výsledku byli velice překvapeni, že točená scéna dohnala některé členy štábu k slzám. (Fugas.cz)
  • Ještě než hlavní ženskou roli přijala Elizabeth Taylor, byla nabídnuta také Grace Kelly. (candy_daze)

Reklama

Reklama