Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jedné z okrajových částí Ostravy je nalezeno tělo mladého muže bez dokladů, v teplákovce, bez spodního prádla a v teniskách s rozvázanými tkaničkami. Rozmlácený obličej, stopy násilí na těle. Bezdomovec? Je převezen do nemocnice, kde za pár hodin zemře. Magda s Martinem pátrají po totožnosti oběti i svědcích incidentu. Najdou informace o nelegálních zápasech, o místech, kde se konají, a kolik se na ně nelegálně sází. Je pravděpodobné, že mladík se zápasů účastnil. Podaří se kriminalistům najít toho nebo ty, kteří nelegální zápasy organizují a mají tak na svědomí mladíkovu smrt? (Česká televize)

(více)

Recenze (88)

tata22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle je vážně síla. Mám pocit, že se tvůrci rozhodli zcela znemožnit Petru Špalkovou, jinak docela dobrou herečku. V podstatě mentoruje a suše opakuje věty, aby asi i ten úplně nejhloupější divák pochopil. Místy se na to vůbec nedalo dívat. To soukromí samozřejmě do detektivky nepatří ale to asi panu Zapletalovi zapomněli na škole říci anebo ho to nějak nepochopitelně minulo, což nechápu, páč se to řeší skoro u každé české kriminálky. A vždycky s negativním výsledkem. Pro tedy opakovat stále stejné chyby ??? To jeden vážně  nepochopí. Co na těch školách ty "umělce" učí ??? Tvůrci mají asi pocit, že oni to musí přeci vědět nejlépe, co je jim do "hloupého" diváka. Smutný příběh. Nejsmutnější na tom ovšem je, že někdo kdo na to dává peníze nebo schvaluje výrobu takové hrůzy si toho nevšimne. To je snad ještě větší chyba ale kdoví co za tím je, že ? Přátele, takhle opravdu ne, prosím... ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice slabé, žádná atmosféra. Soukromé linie jen zdržují, jinak neříkají nic. A vůbec největším problémem je ta hlavní postava, kterou hraje Špalková. Takhle má vypadat (myslím chováním) šéfka vyšetřovací skupiny? Tak se podívejte na pár zahraničních filmů s ženskou v čele. Tahle práce prostě musí toho člověka sežrat a poznamenat ať chce nebo ne. Tohle byl náborový klip do pohody. Takže dík a další čas věnuji jiným projektům. ()

Reklama

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, začneme na třech hvezdickach a 5/10. Ocenit lze neokoukane tvare ustredni dvojice i ruznych epizodnich hercu. Na pocatku jsme si aplikovali uvodni davku kyce: "V Brně dělal na velkých případech... Proč se nechal přeložit sem? Osobní důvody - víc nevím."  Taktez Cerny se dostal do fightu nejak jednoduse. Zlodusi na to, ze vedeli, ze po nich jdou poldove (Telecky a ta slecinka si snad nenechavali navstevy policajtu pro sebe), presto si novacka nijak moc neproverovali, byt tech kecu okolo bylo povicero, a hned na prvni dobrou ho hodili do klece. To byli tak zoufali, ze jim jeden boxer odpadl? Proc toho chlapka odhodili blizko te stare drevene klece, snad aby upozornili na společníka? Mimochodem, exterier posilovny s vycvikovistem nelezi v Ostrave, ale v Havířově u zimaku, byt se to filmari snazili ruznymi uhly kamery zafejtit. Ale i ten rondl sel poznat. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Na české televizní poměry vcelku slušně natočená kriminálka, jejíž největší slabinou je scénář, kdy z pro mě nepochopitelných důvodů se nadpoloviční většina stopáže zaobírá soukromím hlavních vyšetřovatelů, navíc tyto scény většinou působí úplně mimo, do celkového děje vůbec nezapadají, jen zbytečně odvádí pozornost od těch zajímavějších částí, kterých ale právě díky tomuto nešvaru není zrovna mnoho. Ústřední duo na mě po celou dobu působilo trochu zvláštně, nejvíc mě bavil Jiří Vyorálek, jinak se spíše jedná o průměrné herecké výkony. Prostředí Ostravy se moc vytěžit nepodařilo, teda alespoň v první epizodě, v dalších to možná bude jinak. Příběh nebyl ničím zajímavý, je plný nelogičností, má mizerné tempo, nulové napětí, vlastně ani nevím, proč jsem to dokoukal až do konce. První epizodou pro mě tento seriál končí, svůj čas raději věnuji něčemu smysluplnějšímu. 3/10. ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

HELEEE  vidˇ,  čoveče  síííla , docela  hustýýýý vidˇ ???   Ostrava  je  KURDE   region  razovity . Tak nechapu  ,  čemu   se  tam    nemluví  jaksik  v  tym  dialektu , kurde . Bo  je  to cele  jakesik  divne . Su  lehce  šokovany . No  fčilek  važněji . . . . .  Mohli  to  klidně  točit  v  Praze  s  tím , že  si  vyjedou  vyšetřovat  do  Ostr. Tak  nějak  bych  to  viděl . Takže  dosti  zklamání . Možná  se  to  nějak  rozjede , ale  moc  tomu  nedávám . Plesl . Rázlová , i ti  mladí  kolegové  mi  tam  nesedí . Prostě  není  to  ono .  Zlaté -   První  oddělení . Sice  Vyorálek  tam  sedne  skvěle  , ale  jeden  to  nevytrhne .  Jo a  navíc  policistka  je  i  skvělá  máma ,  nakoupí  v  supermarketu , usmaží  si  v klidu řízky  a  pak  k  závěru  stihne  i  koncert . Tak  to  už  je  i  na  mne  moc . Scénář  je  fakt  hooodně  slabý . A  jak  odhodil  okatě  tu  pamětˇovou  kartu , či  co  to  bylo  u  toho  skladu  před  zápasem , to  bylo  divné . Jo  to  byla  "  číípííeska " , tedy  GPS . No  jak  říkám ,  žádná  peckoidní  věc  to  asi  nebude . Třeba  se  pletu  .  Doufám ,  že  jo . Tož  zdarec  . ()

Galerie (27)

Zajímavosti (3)

  • Na samý závěr dílu zní píseň „Bicycle Race“ od skupiny Queen. (sator)
  • Premiéru úvodní epizody sledovalo v průměru 1,68 milionu diváků (15+). Byl to nejlepší výsledek večera a také celého pondělního dne. (rublik05)
  • Malá (Petra Špalková) smaží na pánvi řízky pro rodinu. Na to, aby je měla do zlatova usmažené, ji stačila přesně minuta. (sator)

Reklama

Reklama