Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspěšný architekt Steven (Matthew Broderick) požádal svoji přítelkyni o ruku. Reakce byla nečekaná - emancipovaná Robin ho vyhodila z bytu. Při zařizování nového příbytku se pak Steven seznámil s poněkud excentrickým montérem Chipem (Jim Carrey), který mu načerno zapojil několik programů kabelové televize. Steven zaplatil Chipovi padesát dolarů a bláhově se domníval, že už ho nikdy neuvidí. Jak strašlivý omyl! Osamělý Chip začal považovat sympatického zákazníka za svého nejlepšího přítele a nevybíravě se mu naboural do života. Radil mu, jak si poradit se vzpurnou Robin, ztrapnil ho před nejbližšími kamarády a do bytu mu nainstaloval extrémně drahou (a kradenou) televizní aparaturu. Steven je slušný člověk a dlouho se nemůže odhodlat k tomu, aby Chipovi na rovinu řekl, jak se věci mají. Teprve po divokém večírku, na který Chip pozval bizarní skupinu svých zákazníků a také předem zaplacenou prostitutku, která Stevenovi mistrně sehrála etudu "láska na první pohled", se architekt pořádně naštve. Vmete do tváře obtížného podivína holou pravdu, vyhodí ho ze dveří považuje tímto jejich podivný vztah za ukončený. Ale zhrzený Chip se rázem stává Stevenovým úhlavním nepřítelem. Nepřítelem s neuvěřitelně vyvinutým smyslem pro pomstu. Nepřítelem, který dokáže změnit život své oběti v peklo... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (266)

predators 

všechny recenze uživatele

Tak si říkám, o čem ten film vlastně byl? Směsice žánrů od komedie po hororové náznaky a plejáda skvělých herců. Teda, někteří to v té době ještě netušili, že budou skvělí. Takže z tohoto kabeláka jsem mírně rozčarovaný, občas jsem si připadal jako v rychlíku a na Jimovo šišlání a huhlání jsem si vážně nezvykl. Najde se pár světlých okamžiků, ale je jich opravdu poskromnu... 50% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Odpouštím ti. Doufám, že ti odpustí i můj neurolog." Jim Carrey je v téhle roli nesmírně otravný, příšerný, nesnesitelný... Ale víte co? On takový být měl. Vsadím se, že Ben Stiller a spol. chtěli na plátno přivést jednu z nejstrašlivějších postav filmových dějin a chtěli, aby Matthew Broderick zažil pekelný teror a divák trpěl s ním. A to se jim tedy povedlo. Je to prostě černočerná komedie jako řemen a pointa s verdiktem očekávaného soudu je přímo smrtelná. ()

Reklama

MeanWhile 

všechny recenze uživatele

No, ikdyž se spoustě lidí tento film s komediantem Jimem Carreym nelíbí, mě ani nějak nevadil. Sice po Ace Venturovi, nebo Masce zde nemůže být řeč, protože todle je trošičku něco jiného. Tady Jim Carrey předved výkon napůl komediální a napůl docela normální. Což z toho celkového pohledu na film udělá docela zkaženou náladu když si před očima převedeme všechny různé ostatní filmy, ve kterých Carrey byl. Jinak film fajn, dobrá komedie pro mě samotného. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Půjčil jsem si ten film v dobách, kdy jsem znal Carreyho jen z filmů jako Blbý a Blbější, Maska nebo Ace Ventura, protože jsem čekal, že se pořádně zasměji. Jenže jsem se mýlil. Jim tu sice hraje cvoka (doslova), ale vůbec to není vtipné, spíše většinou trapné. Stiller si měl vybrat, zda natočí vážný film o narušeném chlápkovi, co hledá přítele, nebo bláznivou komedii. Dohromady to nějak neladí. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

No díky Bohu, že kabelovku nemám, ale pšššt ať to nelyší Chip alias Jim Carey. Tohle je jedna z největší úleťáren co v nich Jim účinkoval. V těsném závěsu za Blbím a blbějším. Je to celkem vtipné, žel bohužel v jistých chvílích nuceně vtipné. Film se snaží nést poselství o tom, jak jest nevhodné nechat děti vychovávat televizí, že by se jim rodiče měli více věnovat. To je pravda, ale když v jeden okamžik vidíte careyho smutně vyprávějícího na ploše satelitní antény a pak, toho samého Careyho, jak chlápkovy mlátí hlavou o záchodovou mušli, ono hluboké poselství se jaksi mine účinkem. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (23)

  • Hlavný scenárista Lou Holtz Jr. dostal nápad na tento film, keď pracoval ako prokurátor v Los Angeles. Raz videl zamestnanca káblovej spoločnosti na chodbe bytového domu svojej matky a vtedy začal premýšľať: „Čo tu robí tak neskoro?" A začal písať príbeh opravára. (Arsenal83)
  • Příjmení Ricka (Jack Black) je Legatos. Ve filmu nezazní, je pouze ve scénáři. (GreatestFan)

Reklama

Reklama