Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Francouzská šlechtična vypráví skutečný příběh své praprapraprababičky ze 16. století bratřím Grimmům, kteří jej zpracovali do pohádky O Popelce… Ovdovělý zeman August se po letech znovu ožení s hraběnkou Rodmilou, která na jeho omšelý zámek přivede i své dvě rozmazlené dcery Margueritu a Jacquelinu – jeho milovaná dcera Daniella tak získala macechu a nevlastní sestry. August vzápětí zemře a Rodomila přinutí Danielu, aby byla pouhou služkou. Daniella se náhodně setká s francouzským korunním princem Jindřichem, který prchá před nuceným sňatkem se španělskou princeznou, a pro něho neznámé venkovské děvče vzbudí jeho zájem. Danielle se princ také zalíbí. Rodmila sleduje ambiciózní plán: vetřít se do přízně královské rodiny a provdat za Jindřicha Margueritu… Pracovitá, sportovně založená a vzdělaná Daniella probudí v poněkud zhýčkaném Jindřichovi nejen vědomí zodpovědnosti za zemi a poddané, ale zachrání mu i život při přepadení bandou loupeživých cikánů. Řadě rafinovaných intrik Rodomily čelí Danilella za pomoci kamaráda z dětství Gustava, Leonarda da Vinciho a služebnictva… (TV Prima)

(více)

Recenze (159)

tron 

všechny recenze uživatele

"Sadnite si, bratia Grimmovci. Rozpoviem vám príbeh." Krásna rozprávka, ktorú mám rád odkedy som ju koncom 90. rokov videl na VHS. Pôvodne sa mala volať Popoluška, nakoniec ale v poslednej chvíli tvorcovia názov zmenili. Vydarená kombinácia realistickej rozprávky (bez trikov, drakov, zakliatych kráľovstiev atď.), sviežo pôsobiacej romantickej komédie (princ je v podstate sympatický blbec) a prekvapivo realistickej melodrámy (skvelá Anjelica Huston ako uveriteľná macocha hlavnej hrdinky, ktorú fajn stvárnila sympaťáčka Drew Barrymore). Rozpočet 26 miliónov, celosvetová tržba 98... veľmi pekné. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Filmový svět se ve své historii dočkal již mnoha zfilmování a podob této klasické pohádky, navíc mnohokrát zasazených i do současné doby... Věčný příběh patří k těm nejpovedenějším. Pro mě je možná i nejlepší Popelkou, dokonce o chloupek lepší než kultovní česko-německé Tři oříšky pro Popelku, jakkoli se mnohým může zdát tato věta kacířská. Velice se mi líbí kouzelné a modernímu divákovi bližší pojetí příběhu, a to i přesto, že si tvůrci ponechali poměrně vysokou dávku volnosti a nesnažili se o věrnou adaptaci pohádky. Drew Barrymore ve mně snad ještě nikdy nezanechala tak sympatický dojem, Anjelica Huston se zhostila zlé macechy precizním způsobem a taktéž jsem vděčný za setkání s Melanií Lynskey. Vždy se rád k tomuto filmu vracím. ()

Reklama

Jonatána 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky -pohádka, dobrý. Průměr. Drew byla rozkošná v E.T., pak už ji moc nemusím. a ani se mi moc nelíbí, ve srovnání s půvabnou Libuškou Šafránkovou pro mě byla taková úplně obyčejná. Dougray Scott byl poněkud natvrdlý a z mého pohledu zcela nepřitažlivý (opět ve srovnání s Pavlem Trávníčkem nic moc). Takže normální pohádka, co tam dělal Leonardo, fakt nechápu a nebýt Anjelicy Houston, tak to jsou hvězdy dvě. ale na odpoledne k žehlení to šlo. ()

Alf 

všechny recenze uživatele

kam ten svět spěje, když pokud člověk chce vidět pohádku se vším všudy, musí se obrátit k americké produkci a vyhnout se velkým obloukem naprosté většině pohádek z české kotliny za několik posledních desetiletí, technická poznámka: jen ten první polibek Popelky a prince se spíš podobal "polibku" tanečnice od tyče v erotickém baru a hosta, který jí zaplatil drink, škoda... ()

Petulka88 

všechny recenze uživatele

Musím ocenit tvůrce za některé originální prvky, kterými upravili notoricky známou předlohu. Ať je to Popelčina vyřídilka, princova arogance nebo zasazení děje do reálného světa (včetně skutečných postav, jako francouzská královská rodina, bratři Grimmové nebo Leonardo da Vinci). Je to docela svěží změna. Ale i přeze všechny novoty, jde pořád jen o další Popelku v řadě. Rozhodně neurazí, ale nejspíš ani nenadchne. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (14)

  • Příběh se dočkal muzikálové adaptace na divadelních prknech. První premiéra byla naplánována na rok 2009, několikrát se však odložila a nakonec k ní došlo až v polovině roku 2015 v Paper Mill Playhouse (Millburn, New Jersey, USA). (Jirka_Šč)
  • Portrét, který ve filmu kreslí Leonardo Da Vinci podle postavy Drew Barrymore, je ve skutečnosti inspirován pravým Da Vinciho obrazem "La Scapigliata". (HappySmile)
  • Při závěrečné scéně z výšky na odjíždějící kočár bratří Grimmů a hrad si lze všimnout zaparkovaných automobilů pod hradem. (GLaDO)

Reklama

Reklama