Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blade, který je sám napůl upírem, pátrá po svém příteli a pomocníkovi Abrahamu Whistlerovi, který údajně zemřel, ve skutečnosti však žije v zajetí upírů. Nakonec se mu podaří přítele najít a osvobodit. Whistler infikovaný upírskou krví svede s nákazou úspěšnou bitvu, nepadne si však do oka s Bladeovým novým pomocníkem. V jejich skrýši se objeví maskovaní upíři Asad a Nyssa. Přinášejí vzkaz pro Blada od vládce upírů. Ten mu nabízí příměří a současně ho žádá, aby se společně s upíry pokusil zastavit hrozbu, která ohrožuje svět obou ras. V Praze se totiž objevila nová upírská rasa, Smrťáci, které vede Jordan Nomak. Blade s oběma pomocníky odjede do Prahy, kde navštíví sídlo upírského vůdce Eliho Damaskinose... (TV Nova)

(více)

Recenze (552)

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Blade oproti jednotke značne potemnel na lokáciách aj atmosfére a to ja rád. Po Snipesovom boku sa bjavila "sexy kosť" a to ja rád. Ron "Hellboy" Perlman v roli extra tvrďáka a to ja rád. Happy Walters si na soundtrack zohnal špičku hip-hip a elektro scény a to ja rád. A Guillerma del Tora ja tiež rád. Ja rád mám tento film. ()

Seejey8 

všechny recenze uživatele

Skvělá přehnaná a krvavá akce s celkem debilním příběhem, ale na pobavení pátečního večera více než dostačující :) 70% ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Guilermo del Toro byl přesně tím, co tahle série potřebovala. Fakticky se jedná o razantní upgrade oproti prvnímu dílu! Wesley Snipes prošel tučným tuningem, co se týče hláškování (Kristofferson též nezůstaval v tomhle ohledu pozadu). Sice se často jednalo o "cheesy one-linery", na druhou stranu, v podání Bohdana Tůmy to má své kouzlo, to se na mě nezlobte :D I samotný příběh mě více zaujal, líbilo se mi, že se divák dočkal i trochu té upírské mytologie. Dále jsem kvitoval propracované masky (tak del Toro...od něj bych nečekal nic jiného) a setsakra skvěle nasnímanou akci (závěrečný fight s hlavním záporákem mě takovou dávkou adrenalinu málem zvrhnul se židle :D). Herecké obsazení doplnil Ron Perlman (i tohle samozřejmě filmu prospělo) a nádherná Leonor Varela (od ní asi každý sledující nemohl odtrhnout zrak). Jo, tohle se vydařilo po všech stránkách. Za mě dávám 8/10 P.S. Marco Beltrami, na tebe jsem též nezapomněl. Soundtrack se člověku zaryje dost hluboko pod kůži :) ()

verbst 

všechny recenze uživatele

U jedničky sem nechapal vysokej průměr hodnocení a tady zas nechápu malej... Ve všech ohledech je to lepší než jednička. del Toro je prostě pašák. A btw.: Každej vlasteneckej Čech by měl dat jednu hvězdičku navíc za Prahu... I když sem z Brna. 91% ()

pools 

všechny recenze uživatele

Mnohem lepší než jednička. Akčnejší, míň matoucího příběhu, nádherné pražské uličky, Rammstein, prostě slast. Když k tomu připočtu Vašuta a Rodena jednoznačných pět hvězd! ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Skvelé pokračovanie od výnimočného režiséra, ktorý dokázal z mála muziky urobiť skoro veľkofilm, napechovaná akcia, úžasné bitky a Wesley je tu najlepší...brávo Guilhermo, dokázal si to opäť ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Kdyby se mě někdo zeptal, jestli jsem Blade 2 viděl a já si s ním pak začal povídat, tak by si myslel že jsem idiot. Nevím jak je to možné, ale při sledování , krom scény s Vašutem, jsem si uvědomil, že si vlastně nic nepamatuji a co ano, tak špatně. Na mou obranu, je to další film, který jsem viděl 15 let zpět, líbil se mi a od té doby ne. A líbil se mi i teď. Super postavy, příběh, který má určitou nadstavbu a svižný děj, prošpikovaný akcí. A jasně že potěší legendární soundtrack. Mínusem je dnes už trošku slabší CGI, ale to buď chcete obrblat nebo vám je to fuk. Zásadní výtku ale hodím, Ron Perlman výborný, hlavní parchant skvělý, ale taťka upír nestojí za nic. Kdyby ještě on udělal pár problémů, hned by to mělo jinou příchuť. Celkově ale dám 80 procent za parádně odsýpající komiksárnu pro dospělejší publikum, která obstojí i dnes. ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Je to skoro jako první díl (i když ten je díky zajimavějšímu ději a originalitě přeci jen o chloupek lepší), s tím rozdílem, že je zde více akce a bojové scény jsou dodvedeny k dokonalosti. Ron Perlman je jako vždycky bez chybičky, jeho hlava je na poli filmů jedinečná :)) . Navíc se nám Blade zamiluje, ale láska mu není dopřána. Nechybí ani návrat ztraceného "otce" a s ním i návrat správného suchého humoru. Ano Kris Kristofferson není jen dobrý country zpěvák. A účast českých herců taky není k zahození. I když Marek Vašut se naplátně moc dlouho neohřeje, ale v jeho případě je to už jakási tradice. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

G.d. Toro pre mňa ostane jedným z najzáhadnejších "podpredných" tvorcov, ktorých úmysel nepoznám a zrejme ani nechcem. Snipesov Blade je béčko ako vyšité a pri prvom spracovaní ešte ako tak komický odvar myšlienkovo vyprázdneného Matrixu a 80-tkového gore aspektu nerušivej zábavy fungoval. Pokračovanie tradične ešte slabšie. ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Obstojné pokračování, tradičně nedosahující kvalit prvního dílu, ale přesto koukatelné.. Wesley Snipes je opět cool, akční scény nemají chybu a v epizodních rolích se představí celá řada českých herců, takže fanouškům žánru můžu jen doporučit... ()

Macejko 

všechny recenze uživatele

Neskutočne som si to užil. Parádne a vymaznané akčné scény a choreografia, vynikajúce hlášky ( - "Jste člověk?" - "Ne, jsem právník."), a cooler Snipes. Jeden z najlepších akčňákov, aké som videl. ()

Wolodja 

všechny recenze uživatele

Sviznejsi tempo, vetsi porce suchych hlasek, hezci hlavni rostenka :-) a ucast Rona Pearlmana. To jsou pouze nektere atributy, diky nimz Blade dvojka predci jednicku. ()

vorheese 

všechny recenze uživatele

Guillermovi vzdávám holt za to, že se svou režií dokázal dotáhnout dvojku na stejnou úroveň na jaké je jednička a to i přesto, že měl řádově o třídu horší scénář. ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Blade II sa rozbieha skvelou akčnou jazdou v úvode, kde Blade upírou likviduje akoby to bol hmyz. Blade sa vracia pre Whistlera do Prahy, kde sa stretáva s vojenskou jednotkou upírov. Komando, ktoré malo Bladea zlikvidovať, a teraz s ním musia bojovať proti novovzniknutej rasy upírov, imunní proti česneku a striebru. Ron Perlman v role záporáka ma pobavil na 100%, tie jeho spory s Bladeom sú skvelé. Kto vie, vie. Del Toro si natočil Bladea, ktorý je viacej akčný a zábavný než jednotka. Kvality jednotky dvojka už nedosahuje, ale aj tak som sa slušne bavil. /75%/ ()

Související novinky

Staří známí ze Středozemě

Staří známí ze Středozemě

14.06.2009

Víkend s fantasy novinkami pokračuje. Po včerejších jobovkách pro fanoušky hrdinské fantasy je čas spravit si chuť. Kdo jiný by nás mohl potěšit než Guillermo del Toro? Ten v chatu s redaktorem BBC… (více)

Guillermo del Toro zešílí

Guillermo del Toro zešílí

07.10.2007

Talentovaný mexický tlouštík hodlá přitvrdit. Ne že bychom snad považovali jeho temnou fantasy Faunův labyrint a právě natáčeného komiksového Hellboye 2 za nějaké pohádky pro děti (to rozflákání… (více)

Hellboy v Maďarsku střílí elfy

Hellboy v Maďarsku střílí elfy

08.06.2007

Chtěli byste se potkat s Guillermem del Torem anebo Ronem Perlmanem? Pokud patříte k slovenským uživatelům ČSFD, ode dneška je máte, čoby kameňom dohodil. Právě v pátek 8. června totiž oficiálně… (více)

Další kniha na stříbrná plátna

Další kniha na stříbrná plátna

01.03.2006

Adaptace knižních děl, čím dál více plnící kinosály, se poslední dobou stávají nejvýdělečnějším druhem filmu, proto se není čemu divit, když veliké společnosti skupují filmová práva od knižních… (více)

Reklama

Reklama