Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blade, který je sám napůl upírem, pátrá po svém příteli a pomocníkovi Abrahamu Whistlerovi, který údajně zemřel, ve skutečnosti však žije v zajetí upírů. Nakonec se mu podaří přítele najít a osvobodit. Whistler infikovaný upírskou krví svede s nákazou úspěšnou bitvu, nepadne si však do oka s Bladeovým novým pomocníkem. V jejich skrýši se objeví maskovaní upíři Asad a Nyssa. Přinášejí vzkaz pro Blada od vládce upírů. Ten mu nabízí příměří a současně ho žádá, aby se společně s upíry pokusil zastavit hrozbu, která ohrožuje svět obou ras. V Praze se totiž objevila nová upírská rasa, Smrťáci, které vede Jordan Nomak. Blade s oběma pomocníky odjede do Prahy, kde navštíví sídlo upírského vůdce Eliho Damaskinose... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (552)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

To je ale slovník, pane Vašute! Fuj..! Solidní penzum akce, upírských rubaček a gore efektů - zcela oproštěné od nějaké psychologizace postav, potažmo požadavků na mozkovou činnost diváka, což znamená, že hematofobik si ustýlá v bezvědomí hned vedle těla příznivce Tarkovského. Supertvrdý Pan B sice má v kožených kalhotách zapařený genitál a všichni se tam naparují, jak kdyby pod pažemi stěhovali prodejnu koberců, ale pořád atraktivnější, než sledovat u jídelního automatu Kocoura, jak si objednává rybu. Mimochodem, tady měl kratší špičáky, než jako zástupce rasy Felis sapiens na Červeném trpaslíku.. Pokud nějakého dalšího Bladea, tak už jedině s podtitulem „Porcování Edwarda Cullena“.. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

O niečo horšie oproti jednotke z 98meho. Konkrétne sa prehnali niektoré počítačové efekty, ktoré tam vôbec nemuseli ani byť, aj bez nich to bolo až prehnane akčné, a taktiež sa opustilo aj od serióznejšieho a reálnejšieho prístupu. Ale dá sa to, ale jednotka je lepšia. Blade II nemá až tak dobre budovanú atmosféru, hercov a reálnejšie poňatie ako to bolo v prvej časti. Trochu moc prehustené a preplácané s maxi porciou akčnosti, ktorej tu podľa mňa bolo priveľa. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Marco Beltrami: 1. Theme from Blade - Marco Beltrami/Danny Saber [3:02] ,2. Cowboy - Eve/Fatboy Slim [5:31] ,3. I Against I - Mos Def/Massive Attack [5:40] ,4. Right Here, Right Now - Ice Cube/Paul Oakenfold [4:10] ,5. Tao of the Machine - The Roots/BT [3:17] ,6. Child of the Wild West - Cypress Hill/Roni Size [4:14] ,7. The One - Busta Rhymes/Silkk the Shocker/Dub Pistols [3:44] ,8. We Be Like This - Fabolous/Jadakiss/Danny Saber [5:45] ,9. Gorillaz on My Mind - Redman/Gorillaz [4:30] ,10. Gangsta Queens - Trina/Rah-Digga/Groove Armada [3:54] ,11. PHDream - Bubba Sparxxx/The Crystal Method [3:52] ,12. Raised in the Hood - Volume 10/Roni Size [3:26] ,13. Gettin' Aggressive - Mystikal/Moby [3:39] ,14. Mind What You Say - Buppy [3:58], ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Veliká škoda, že skvělý Gulliermo del Toro netočil už jedničku. Měla totiž drobet zajímavější a rozhodně dějovější scénář. Druhé setkání s upírem-neupírem očasává vše "nepodstatné" a soustředí jen na samotnou akci. Ale koneckonců proč ne, když když del Toro ve všech ohledech přitvrzuje a v žádném případě tak nečiní prvoplánově. Vizuál je promakaný, akční scény jsou dostatečně coolové, tvrdé a hlavně svojské. Blade II neobstává ve srovnání s klenoty akčně-hororového žánru, protože mu chybí cokoliv, co byj jej byť nepatrně povyšovalo nad bezduchou, byť umně natočenou řežbu. Nicméně, čas od času, není pořádně našlapaný akční výplach na škodu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mám na tento film zaujímavé spomienky. V letnom kine hviezda začal pri jeho projekcii pohiehať v areáli opitý divák. Nebol to ani upír, a asi ani filmový kritik. Takže k filmu. Nájsť pre európana vhodný komiks, ktorý by ho oslovil, je dosť ťažké. Nemajú tu totiž tradíciu. Blade sa tiež nestal žiadnym mojim favoritom. Ale v USA to zrejme funguje, napr. Roger Ebert tento film miluje. Bonusom je české industriálne prostredie, tento ťah Torovi vyšiel. V podstate to asi ani lepšie natočiť nešlo, len mňa tento typ akčnej zábavy bohužiaľ nudí. ()

Galerie (138)

Zajímavosti (54)

  • Na začátku filmu se objevuje italské Ducati 996, vyráběné v letech 1999-2002. (JARDAHONDA)
  • Když Smrťák kousne upíra Priesta (Tony Curran), promění se během několika minut. Když ale ve stejnou dobu pokousají i Lighthammera (Daz Crawford), tak se promění až o několik dní později. (Guilemot)
  • Na začátku filmu, když si jde Blade (Wesley Snipes) pro Whistlera (Kris Kristofferson), je na stole při pohledu na šňupajícího upíra vidět prázdná sklenice. Poté, co Blade zaklepe na dveře, na stole jsou vidět 3 sklenice plné a žádná prázdná. Jakmile Blade rozstřílí upíra, který šel otevřít, jsou na stole už jen dvě plné sklenice. Po chvíli jsou na stole opět tři. (Pepy)

Související novinky

Staří známí ze Středozemě

Staří známí ze Středozemě

14.06.2009

Víkend s fantasy novinkami pokračuje. Po včerejších jobovkách pro fanoušky hrdinské fantasy je čas spravit si chuť. Kdo jiný by nás mohl potěšit než Guillermo del Toro? Ten v chatu s redaktorem BBC… (více)

Guillermo del Toro zešílí

Guillermo del Toro zešílí

07.10.2007

Talentovaný mexický tlouštík hodlá přitvrdit. Ne že bychom snad považovali jeho temnou fantasy Faunův labyrint a právě natáčeného komiksového Hellboye 2 za nějaké pohádky pro děti (to rozflákání… (více)

Hellboy v Maďarsku střílí elfy

Hellboy v Maďarsku střílí elfy

08.06.2007

Chtěli byste se potkat s Guillermem del Torem anebo Ronem Perlmanem? Pokud patříte k slovenským uživatelům ČSFD, ode dneška je máte, čoby kameňom dohodil. Právě v pátek 8. června totiž oficiálně… (více)

Další kniha na stříbrná plátna

Další kniha na stříbrná plátna

01.03.2006

Adaptace knižních děl, čím dál více plnící kinosály, se poslední dobou stávají nejvýdělečnějším druhem filmu, proto se není čemu divit, když veliké společnosti skupují filmová práva od knižních… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno