Reklama

Reklama

30 stříbrných

(seriál)
  • Španělsko 30 monedas (více)
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Kněz Vergara prchá před svou minulostí a nachází útočiště u Ďábla, který mu dá pokyn, aby našel poklad - jednu z 30 mincí, pro něž Jidáš zradil Ježíše Krista. Je čas se mu znovu postavit tváří v tvář, ale tentokrát je opravdu připraven... Vítejte ve světě, kde nic není tak, jak se na první pohled zdá, a nikomu nelze věřit. Otec Vergara (Eduard Fernández) je vymítač, boxer a bývalý vězeň, který je církví vyhoštěn do odlehlého španělského města, kde má působit jako kněz. Přestože touží zapomenout a být zapomenut, nepřátelé si jej brzy najdou. Začnou se dít podivné věci. Ambiciózní starosta města Paco (Miguel Ángel Silvestre) se společně s místní veterinářkou Elenou (Megan Montanerová) pokusí odhalit tajemství z Vergarovy minulosti. Všichni tři nakonec spojí své síly a ocitnou se v centru celosvětového spiknutí s cílem získat 30 stříbrných, které byly vyplaceny Jidáši Iškariotskému za to, že zradil Ježíše z Nazaretu. Mince jsou prokleté a mají nadpřirozenou moc. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (76)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Španielsko stvorilo niekoľko zaujímavých hororov a tento seriál k nim určite patrí. Prvá polovica serie je parádna i ukážková, potom sa zvoľní tempo a i zaujímavosť odíde asi aj do samotného pekla. Otca Vergara i jeho hereckého predstavitela som žral, len škoda, že scenár už pri konci vobec nezvládal ustáť to tempo. Ale aj tak prvej sérii dávam silne 4*. Naj častou u mna je zrkadlo. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Přeplácaná a mizerně odvyprávěná fantasmagorie bohužel. Začne to sice poměrně dobře, mysteriózně hororovou epizodou a podivném creepy dítěti, které se narodí krávě (!) v jednom zapadlém historickém španělském městečku, ale v dalších epizodách se postupně začne ukazovat, že Álex de la Iglesia jednoduše nezná míru. Což v seriálovém formátu vadí ještě víc než u filmu, neboť sem toho na ploše osmi epizod stihl narvat opravdu hodně, včetně několika digitálních monster a islamistů v syrském Aleppu. Z hororového žánru se brzo uhne do přepáleného fantasy, které má sice fajnový námět o jakési biblicko vatikánské konspiraci, ale mnohem radši bych jej viděl zpracovaný seriózně a ne takhle odlehčeně / béčkově. Vizuálně ten seriál navíc mnohdy vypadá vyloženě hnusně, s přesvícenýma exteriérama a nevkusným CGI. ()

Reklama

Dogfish 

všechny recenze uživatele

Je to dobrý seriál s dobrým námětem. Sehnat 30 stříbrných a klika duchovních ovládne svět je dobrý nápad. Já jsem byl celkově spokojený. 2 hvězdy beru za pavoučí muže z 1. a 5. dílu. Tyto triky působí lacině a debaty typu, že jeden něco řekne a druhý se na to opět zeptá. To pak vypadá jak jihoamerická telenovela. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Nápad sám o sebe špatný nebol, ale to spracovanie... Seriál sa od výborného začiatku postupne s pribúdajúcimi epizódami prepadá do scenáristického pekla (preboha, tá dejová linka s Talibanom, box MMX v Dolnej-Hornej bola dobrá haluz). No a záverečné 2 epizódy v hmle nie sú dokonca ani technicky zvládnuté. Úvodná titulková sekvencia je na parádu, zvyšok je blééé! ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Seriál má své horší i lepší momenty, ale celkově jsem spokojen. Z těch horších to určitě budou zbytečné digitální příšery a občasné nevyjasněné přesuny postav (spoiler – jak se sakra dostal Vergara ze Sýrie?). Klady naštěstí převažují – zajímavý příběh a téma, postavy, které jsou sice občas na pěst, ale povětšinou jsou sympatické, dobrá znělka. Při sledování prvního dílu mě zamrzelo, že se z okultního hororu à la Rosemary má děťátko vyklubala rozsekávačka, ale nelituju, že jsem u toho vydržel až do konce. Ty digitální exhibice naštěstí tvoří úplnou menšinu stopáže. Prostředí je taky sympatické, romantická španělská vesnice se stává místem střetu dobra a zla. Čekal jsem sice ukončený děj, ale druhé sérii dám určitě šanci. (1 339.) ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Název seriálu odkazuje na 30 stříbrných mincí zvaných statéry, které Jidáš Iškariotský obdržel za zradu Ježíše Krista. (HanzoBureshi)

Reklama

Reklama