Reklama

Reklama

Kovboj Bebop: Lovec odměn

  • Japonsko Cowboy Bebop: Tengoku no tobira (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Animovaná sci-fi, natočená podle úspěšného japonského televizního seriálu, začíná v roce 2071. Mars je v ohrožení! V předvečer svátku Halloween vybuchne na dálnici nedaleko kráteru, kde leží hustě obydlené město, teroristická bomba. Výbuch má děsivé následky - 500 mrtvých a zraněných, jež zřejmě zasáhla chemická zbraň. Na dopadení útočníků je vypsána vysoká odměna, a tak se na scéně objeví Bebop a jeho parta a dají se do práce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (114)

Laxik 

všechny recenze uživatele

Ač by se tak začínat nemělo, musím hned z fleku pochválit obrazovou stránku. Co pochválit, vynést do nebes, protože takhle by podle mého kreslil Bůh, kdyby to byl Japonec (jakože to je velmi znepokojivá, ale nikoli nemožná možnost). Kolikrát mě nějaký z těch obrázků skutečně vytrhnul z děje a já utrousil jen obdivné -wow-. Nutno taky dodat, že ani zvuk není nijak pozadu, a to jak muzika, tak celkové ty zvukové serepetičky, co se za nich každý rok rozdá tak 50 Oscarů. Ale teď k obsahu. Pokud vás celé to nabubřelé anime šílenství míjí a při pomyšlení na ztřeštěné mladé Japončíky, kteří ze svého ostrovního azylu interpretují západní kulturu na základě svých pomýlených orientací a filozofií toho, co se k nim jednou za čas dostane v podobě sitcomů a konspiračních učebnic dějepisu, buďte v klidu. Kovboj Bebop si z tohoto pokřiveného světa vzal jen to nejlepší a smíchal to s pár jinde vypůjčenými ingrediencemi. Výsledný mix je opravdu výjimečný, a to i pro lidi, co je anime nebaví. Znalost seriálu není nutností (jak potvrzuje moje neznalost, kterou se ale chystám v blízké době napravit). Stylové, vypiplané a ještě pěktrát stylové. ()

K.a.r.i.n 

všechny recenze uživatele

Tak se znovu setkáváme se starou partou – Spike, Jet, Faye a Ed tentokrát řeší případ biochemického terorismu. A i když se zdánlivě jedná o závažné téma, nic se tady příliš vážně nebere. Ono to taky ani moc nejde, když jsou plnohodnotnými členy posádky i infantilní dítě a pes :) Celovečerní Cowboy Bebop se drží seriálu, dal by se zařadit někam do druhé poloviny série. Fanoušci téhle pošahané partičky se určitě nudit nebudou, tohle je totiž umícháno ze stejných přísad jako seriál. Najdete tu zajímavého záporáka, praštěné dialogy, Spika na pokraji smrti (pokolikáté už vlastně?), akční souboje, efektní vzdušné honičky a geniální hudbu. Přesto jsem ale měla místy pocit, jakoby byl film oproti sérii o něco ochuzen... jakoby to už nemělo tu správnou atmosféru. Možná za to mohla přílišná délka, možná poněkud otřepaná zápletka, ale prostě už to nebylo tak docela ono. K udělení oné páté hvězdy mě nakonec přiměly dvě věci: písnička, která hraje ve chvíli, kdy se Faye poprvé objeví na scéně a pak část, kdy Vincent vypráví, jak poprvé spatřil ty motýly. Takže tedy za 5*. ()

Reklama

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Snově osudová atmosféra je sice fajn, mix scifi a westernu také funguje, ale příběh je strašně roztáhlý a některé epizody úplně zbytečné (nebo jsem je nepochopil:-). Charaktery jsou fajn, soundtrack skvělý, ale celé to bylo tak na 40 minut. Opravdu mi tohle plané filosofování nesedlo, symboliky bylo asi příliš a odkazy na noir a cyberpunk děj prostě nerozjedou. Třeba někdy jindy s lepším příběhem, ale takhle tedy ne... Na dálnici bouchne náklaďák a unikne z něj neznámý virus, nebo to je něco jiného? Každopádně parta nájemných lovců se do toho pustí a nebude to cesta bez trnů... 50% ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Lepšie ako seriál. Menej infantilné. Ale stále tam je hlavný problém. Ed, najdebilnejšie decko aké som videl. No a čo, že ma menší priestor a je to menej otravné ako v seriály. Buď bude decko alebo budú body. Opäť strhávam hviezdu len za účasť. Inak je to fajn. Hudba, akcia, dialógy sú občas fakt solídne (väzenie, bitka na Eifelovke, bitka z mopom, scéna u Vincenta). Postavy ma viac bavili ako v seriály. Trošku mi ne to nešlo zasadiť do deja série, takže to môžeme vlastne počítať len ako predĺžený diel niekde v strede. Lebo ak som pochopil koniec, nadväzovať by to fakt nemalo. Dal by som 4 hviezdy ale občas tam scénaristi veľmi znásilnili dej a jedno musím strhnúť za decko. Takže 3*. Zlepšujúca sa tendencia. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Čas od času se tvůrci úspěšného seriálu rozhodnou k starým hrdinům a jejich světu navrátit a naservírují je divákům ve formě filmu. A to buď filmu "navazujícího" na seriál, nebo "převypravujícího" seriál. Cowboy Bebop - Knocking on Heaven's Door je naštěstí první případ. I když... s původním seriálem má společnou hlavně čtveřici lovců odměn, jinak se oproti seriálu leccos změnilo - především atmosféra a vyznění filmu. Zatímco seriál je převážně zábavně akční sci-fi, film je thriller o bioterorismu. Zmizely vesmírné lety v kosmické lodi, ale i částečně veselé průpovídky a scény, ale přidalo se hodně na akci a napětí, s postupujícím časem atmosféra houstne. Film tolik nepobaví, ale vtáhne. ___ 90% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Prostředí filmu je silně inspirováno Marokem. (P. J. D.)
  • Jako i v seriálu Kovboj Bebop: Lovec odměn (od r. 1998) se i ve filmu pokračuje v tradici pojmenovávání dílů podle známých písniček. V případě filmu se jedná o skladbu "Knockin' on Heaven's Door" od populárního písničkáře Boba Dylana. (P. J. D.)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Reklama

Reklama