Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Až do svých sedmatřicátých narozenin byl George docela obyčejným automechanikem v malém kalifornském městečku Harmon. Ovšem do chvíle, kdy si odskočil z oslavy ven před hospodu, aby se nadýchal čerstvého vzduchu, změnila jeho život. Na jasné noční obloze se mezi miliony hvězd objevil zářící bod a blížil se přímo k Georgeovi. Oslepující záře ho na okamžik připravila o vědomí. Když s pak vrátil mezi své přátele, byl jiným člověkem. Dal dvěma tahy mat místnímu lékaři - přeborníkovi v šachu a odešel domů, kde se během noci ze slovníku naučil španělsky. Všechno je najednou tak snadné ! George čte čtyři knihy denně a s mozkem pracujícím na plné obrátky chrlí nápad za nápadem. Sestrojil automobil, který jezdí skoro zadarmo. Objeví princip akumulování sluneční energie. Jeho nový typ organického hnojiva mění úhor v úrodnou černozem a jen tak z legrace rozkóduje složitou armádní šifru a zruší důležité vojenské cvičení na nedaleké letecké základně. Pouze jedna záležitost dělá Georgeovi po jeho zázračné proměně stejné problémy jako dřív. Krásná sousedka, obávající se dalšího milostného zklamání, vytrvale odolává Georgeovým nesmělým pokusům o dvoření. A když se začnou věci i v tomto směru obracet k lepšímu, vtrhnou do Georgeova domu agenti FBI, aby zatkli domnělého špióna, který tak snadno rozlouskl vojenské kódy... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

lykan9 

všechny recenze uživatele

Výborně rozjetý veselý film, který když přesedlal na vážnou notu, tak jako by ztrácel dech. Dokonce i na herectví Johna Travolty to bylo znát. Veselého chlapíka, který nemá starosti nebo následně chlapíka, co je udiven ze svých schopností, jsem mu dokonale věřil, ale poté jsem měl pocit, že se mu nechtělo vciťovat do role chlapa, co má starosti a problémy. Jinak byl film vcelku slušný a rozhodně ho neberu za ztrátu času. ()

Desperado 

všechny recenze uživatele

Pomerne zaujímavý počin, ktorý sa spočiatku tvári ako idylkový rodinný film, s príjemnou malomeštiackou atmosférou, neskôr sa zmení v mysterióznu drámu, stále balansujúcou na hrane pohodového TV filmu. A koniec? Zhruba ten pocit, akoby som šiel rýchlosťou 80km/hod. po rovnej ceste na mojej ojazdenej Favoritke a omylom zaradím spiatočku. Melodráma ako vyšitá. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

John Travolta je chlapík, který pokud nekývne na nějakou vyloženě pitomou roli, dokáže přikovat diváka k obrazovce. Tentokrát to zkoušel s obyčejným opravářem aut, dobrosrdečným zástupcem zapadákova, který si šel při oslavě svých narozenin provětrat hlavu před hospodu, aby ho oslepující světlo připravilo na chvíli o vědomí, ale posléze mu přineslo nevídané schopnosti. Jeho mozek začíná makat víc než komukoliv v okolí, za pár hodin se naučí španělsky, pohrává si se sluneční energií, s novým typem hnojiva, čte několik knih denně a z legrace dokáže rozluštit tajnou armádní šifru. Vše je pro něj nové. Zůstalo však to, že dál dvoří osamělé matce, která jeho nadbíhání zatím odolává. A pak si začnou novopečeného génia všímat vládní agenti. Fenomén je komedií, romancí i srdceryvným melodramatem. Ne každému ostré přechody sednou, jiní velmi rádi vytáhnou kapesníky, protože na našeho hrdinu čeká několik zásadních zpráv. V kinech se kousku dařilo nejen díky přesvědčivému Travoltovi, ale i díky spolehlivým přihrávačům: Kyra Sedgwick, Forest Whitaker či Robert Duvall. Ve výsledku poctivý, dojemný a inteligentní film. Mimochodem výborný soundtrack. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(3/2024) / Dosť som sa tešil na tento film, dostal som v podstate čo som chcel, ale dajme tomu, že nič navyše. Travolta super výber na túto hlavnú postavu, hlavne vďaka nemu som sa k tomuto relatívne zapadnutému filmu dostal. Príbeh a celkovo spracovanie také 90tkovo mainstreamové, neškodné a slušácke. Whitaker výborný sidekick a spolu s Duvallom to pekne doplnili. Chcelo to ale možno trochu viac emócií a gradácie ku koncu, kde film napriek, na papieri celkom slušnému zakončeniu, toho moc nepredviedol. Vďaka chytľavému námetu sa ale jedná o nadpriemerný kúsok. (7/10) ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

V den svých sedmatřicátých narozenin George Malley (John Travolta) je ozářen neznámým zářícím světlem z hlubin vesmíru. Ač do té doby byl jen "vesnický balík", brzy zjišťuje, že ono světlo mu přidalo spoustu schopností - mnohem rychleji absorbuje informace (dokáže se naučit cizí jazyk za 20 minut), náhodou rozluští supertajný vládní kód nebo ovládá schopnosti telekineze.Také se mu začíná dařit u sympatické Lace, která mu až dosud odolávala. Ale zároveň se začíná cítit hůř a hůř ... Zhruba hodinu a půl jsem se perfektně bavil - skvělý Travolta (jako na houpačce, jednou je výborný, a záhy natočí sračku), podporován Forestem Whitakerem nebo Robertem Duvallem. Jenže pak se to nějak zlomilo, a sentimentální konec mi vůbec neseděl. Je mi jasné, že bylo potřeba nějak "reálně" vysvětlit co se vlastně Malleymu stalo, ale přiznám se, že radši bych zůstal u těch mimozemšťanů. Samotný konec byl pak až přespříliš protahovaný - ještě tak velkolepý pohřeb a setkání přátel po dvaceti letech ... Ale ani to mi nezhatilo dobrý pocit z filmu jako celku.. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Natáčanie prebiehalo od 9. októbra do 22. decembra 1995. (Peter-1307)
  • Celosvětová premiéra proběhla 22. června 1996 v East Hamptonu (stát New York). (Varan)

Reklama

Reklama