Reklama

Reklama

Láska a anarchie

(seriál)
  • Švédsko Kärlek & Anarki
Trailer
Švédsko, (2020–2022), 8 h 25 min (Minutáž: 26–36 min)

Tvůrci:

Lisa Langseth

Hrají:

Ida Engvoll, Björn Mosten, Carla Sehn, Reine Brynolfsson, Gizem Erdogan, Björn Kjellman, Ruben Lopez, Johannes Bah Kuhnke, Elsa Agemalm Reiland (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Vdaná konzultantka a mladý ajťák rozjedou flirtovací hru, která zpochybňuje společenské normy – a nakonec obrátí jejich životy vzhůru nohama. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Neskutečně netradiční, místy lehce zmatené, ale hlavně velice vtipné! Dost často se mi stává, že to v průběhu prvního dílu zabalím a jdu jinam, ale tady jsem tušil, že mě to nemůže zklamat. Perfektní, hlavní dvojka, kde tu chemii jednoduše vidíte a hltáte s nimi a pak hlavně osazenstvo knižního vydavatelství, kde ani nevím, koho vychválit dřív. Ve finále to sice není na pětku, přesto tenhle typicky "severský" seriál rozhodně stojí za to vidět. ()

Arkagas1989 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná švédská minisérie z prostředí malého nakladatelství, které se snaží být víc produktivní. Seriál o pár postavách, které si zamilujete úplně všechny. Majitel, který raději před řešením problémů utíká, nebo je nechává vyřešit jiné, recepční, která svou práci miluje, ale je velmi často přehlížena. ajťák, který touží po jistotě ve formě smlouvy na dobu neurčitou a nakonec Sophie, která do nakladatelství přišla, aby pomohla s marketingem a zisky. Jenomže Sophie není ledajaká a Max se jí nechá okouzlit defakto od prvního momentu. Vzniká tady láskyplná hra plná šílených úkolů a ztřeštěností, které ne vždy dopadnou dobře. Že by to bylo tím, že má Sophie tatínka na psychiatrii a její manžel si myslí, že je tak trochu blázen taky? Nebo je to celé ještě úplně jinak? :) Miluju to, miluju tahle švédská minidílka, u kterých se člověk zasměje, ale i má slzy na krajíčku. ()

Reklama

Galaktus 

všechny recenze uživatele

Švédské jako ikea, hm a spotify. Vše funguje bezvadně, dokud se to zásahem zvnějšku nezastaví. A tohle se naštěstí nezastaví. Chytré dialogy, uveřitelné příběhy a k tomu velmi zábavná forma podání, to vše z toho dělá osmidílnou radost, která není odpočinková, jak je často od seriálů Netflixu vyžadováno. Doporučuji. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Mělo to půlhodinové, krátké epizody, proto jsem se dodíval do konce. A mám ve zvyku něco odpálit, až po kompletním zhlédnutí. Abych si byl svým odsudkem skutečně jistý. Ten mladý chlapec mi byl vskutku nesympatický. Možná i proto, že za něj hlavní hrdinka vyměnila svého manžela, který se jevil jen první díl jako blbec (v tom případě by se její únik z reality dal pochopit). Jenže on měl svoji ženu opravdu rád a takové chování si od ní nezasloužil. V podstatě tedy příběh o tom, kterak si jedna milfka usmyslí, že život ve vyjetých kolejích ji už nebaví a proto se začne sbližovat s mladíčkem, který si hraje na dospělejšího, než ve skutečnosti mentálně je. Když tedy ponecháme stranou tuto nudnou zápletku, neměli bychom si nevšimnout toxického levicového liberálního progresivismu, který je nám zde podsouván jako norma dnešního západoevropského extremistického myšlení: Šéf, který se synečkem nechá vydírat kořistnickým obviněním ze sexuálního zneužívání, feministická muslimka a bože chraň!, aby si nějaká žena nepřipadala sexuálně obtěžovaná. Většina lidí se chová fakt dost teple a na to ta naše "západní" liberální společnost brzy dojede. 30 %. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Skandinávské každým coulem. Něco v tomhle seriálu mi připomnělo druh seriálů a filmů, které jsem kdysi rád sledoval. Tak trochu Idioti moderního desetiletí, zbavení všeho nepříjemného, pozitivnější a s dobrým koncem. Kärlek & Anarki se věnuje tématu, které je teď nadmíru populární pod pojmem "vystoupení z komfortní zóny". Mírně se posmívá pravidlům stereotypního světa a zejména jeho naprosté neschopnosti reagovat na něco co se normám vymyká. Nejede však na plný plyn a spíše než cokoliv jiného připomíná povedený webseriál, který vznikl z jednoho dobrého nápadu party přátel. Baví, rozesměje, ale nevyžaduje plnou pozornost a rozhodně není oním pomyslným zásahem na komoru. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (1)

  • Hlavní hrdinka ve scéně odehrávající se v autodílně popíjí spolu s automechanikem plechovku českého piva Březnák světlý ležák z pivovaru Velké Březno ze stejnojmenné obce v Ústeckém kraji. (DecoSouza)

Reklama

Reklama