Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychologické drama, líčící osudy dvacetiletého matematického génia, ale zároveň i hospodského flákače Willa Huntinga. Ten pochází z nuzných poměrů a svůj život strávil převážně v sirotčincích. Mladíkovy neuvěřitelné početní vlohy vyjdou najevo, když jako uklízeč na bostonské univerzizě náhodně vyřeší složitý matematický příklad, který zůstal na tabuli. Citově vyprahlý a zablokovaný Will ovšem odmítá využít svého obrovského talentu a změnit svůj život. Nakonec se však podvolí tlaku okolí. Příběh je koncipován jako střet několika silných osobností a charakterů. Přesvědčivě je ztvárněno jak prostředí a atmosféra jižního Bostonu, tak "akademická půda". (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (997)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Nejvíc si cením, jak ty dva chlapi při svém mládí mohli napsat tak "zkušený" scénář. Nejde jen o slovíčka, jde o celou myšlenku ohledně geniality konfrontované se zažitou zkušeností. Hovor, který vedou Matt a Robin na lavičce o tom , jak načíst, "vyfotit" si do paměti, naposlouchat, odkoukat je jedna věc, ale zažít cosi na vlastní kůži, nechat se tím poznamenat ať v dobrém či zlém, je věc úplně jiná ..... to pro mě byl nejpohnutější okamžik filmu. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Pěkně to ti fešáci napsali, sice hezky povrchně a kde nestačila psychologie, tam to vylátali nějakou tou osvědčenou frází typu "následuj své srdce", ale nakonec tohle drama o hledání smyslu života nabízí i docela dojemné rozuzlení. Navíc Van Sant to zrežíroval jemně, s citem a velkým prostorem pro výborné herce... I když Dobrý Will Hunting bublá jako prostoduchá limonáda, dovede pobavit a decentně zasáhnout. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejznámějších tváří na planetě si něco čmárá na tabuli, ale není to Čistá duše. Ani úvodní titulky Simpsonů. Ne, tohle je totiž oceňovaná pecka Guse Van Santa (točil i epizody ze seriálu Boss) z roku 1997 o jednom matematickém géniovi, za kterou si domů nejen Affleck s Damonem odnesli zlatého plešouna. Matt je tu v jedné ze svých životních rolí nezapomenutelný, Robin Williams oscarově září... objevte kouzlo 150.ho nejlepšího snímku na IMDb! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Dobrý Will Hunting je především skvělý film s dokonalým scénářem. Ale to je v každém komentáři, tak přejdu k hereckým výkonům všech zúčastněných (oba Affleckové opravdu hrají, je škoda, že Damon neproměnil svou nominace a je hodně dobře, že Robin ano)… ale moment, to je taky v každém komentáři. Tak jdu dál, scéna u jezírka, kdy Robin Mattovi vysvětluje rozdíl mezi teorií a praxí… moment, to už tady taky je napsáno!? Tak že by skvělá hudba, která… sakra, to už je zde taky… Ne, to se nedá. Vše už zde bylo napsáno a já můžu říct jediné - že ten film opravdu má své jedinečné kouzlo, které mě zcela uchvátilo. P. S. A takhle nějak by měly vypadat všechny děkovačky na Oscarech! ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodné dílo, které dosvědčuje, že i v zemi  hollywoodské akčnosti žijí normální slušní lidé, kteří vyrůstají a dospívají jako kdekoliv jinde. Herecký výběr, brilantní režie, fascinující kamera, nádherná ženská postava, překonávání absurdních společenských přehrad, genialita v okamžiku stříbrného větru, složitost i krása dospívání i vyspívání, v tom filmu jsou jako v kapce vody zachyceny všechny okamžiky civilizace v mikrokapce jednoho života i několika životů dalších. Dospíváme po celý život a přestaneme-li o to dbát, scházímr a umíráme. Škoda, že atlantický evropský druh takových oskarových okamžiků nepřináší víc. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (41)

  • Když Robin Williams (Sean) vyhrál Oscara za vedlejší roli, obdržel od něj Peer Augustinski, který ho daboval do němčiny, malou repliku sošky s poděkováním: „Děkuji za mé proslavení v Německu.“ (facojurka)

Související novinky

Ben Affleck a Matt Damon zpátky před kamerou

Ben Affleck a Matt Damon zpátky před kamerou

23.07.2019

Lidé občas zapomínají, že herci Matt Damon (Marťan) a Ben Affleck (Město) jsou nejen velcí kamarádi, ale také oscaroví scenáristé filmu Dobrý Will Hunting. A přestože spolu během let produkovali plno… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

13.08.2014

Dvě hollywoodské legendy během dvou dnů? Smutnější týden letos filmový svět ještě nezažil a snad už ani nezažije. Nejdříve jsme přišli o třiašedesátiletého komediálního génia Robina Williamse, který… (více)

Reklama

Reklama