Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Biologický experiment se šváby se vymyká kontrole. Zmutovaní, masožraví a neuvěřitelně hladoví švábi se dávají do pohybu. První v cestě jim stojí malá rybářská vesnička v Nové Anglii. Obyvatelé vesnice budou muset do boje proti švábům dát všechno, aby ochránili svou komunitu. (Chatterer)

Recenze (25)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Klasicky nechutná osmdesátková záležitost. Tentokráte lidi musí čelit masožravým inteligentním švábům. Ano, čtete dobře. Není před nim úniku a závěrečný záběr na botu, na které se vyhřívá jeden výstavní kousek jasně ukazuje, že i tady jsme se možná mohli dočkat série :) Herci samozřejmě otřesní a gore efekty chuťovka pro slabší povahy. 40% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Otázka, zde jsem vůbec někdy viděl takhle debilní zvířecí horor, byla zodpovězena při scéně sebeobětování se v koupelně. Je to škoda, masky a gore jsou v The Nest spíše nadprůměrné, ale všeobjímající debilita je tu tak veliká, že pro mne film nemůže fungovat ani jako zábavné guilty pleasure. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Už tu byli pavouci, červi, mravenci, slimáci i klíšťata, tak proč by si kus lidského masa neodtrhli opomíjení švábi? The Nest je dalším z řady klasických "Nature terrors" z hmyzí říše, kdy zmutovaní jedinci táhnou skrz město a požírají všechno živé, co jim zkříží cestu. Snímek hezky odsejpá, nebere se příliš vážně, divák si tu přijde ke spoustě na kost ožraných zvířat i lidí, a ještě více těch malých hajzlů, kteří se dostanou naprosto kamkoliv. Všechno finišuje v posledních dvaceti minutách, kde dojde na pravé orgie poctivého gore a elektronických loutek. BTW, pobavila mě scéna, v níž dívka morduje šváby všemožným kuchyňským náčiním jako mikrovlnkou či toasterem. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Na šváby s puškou? Divák se diví, ale postavy ví. Kromě obyčejných švábů, tedy švábů, co vypadají jako švábi, se objeví i prapodivní mutanti vzhledu někde mezi Mouchou, Věcí a obranou flákotou od řezníka. Klasická osmdesátková záležitost s poctivými mechanickými efekty, nějakou tou utrženou rukou a spoustou broučků. Ostrov, tajemné jeskyně, šílená doktorka a kočička podléhající hmyzímu útoku. V titulcích logicky chybí, že žádnému švábovi se nic nestalo, jelikož rozmáznutých je jich dost. A kromě boje si může divák tipovat, která ze dvou dívek, toužících po šerifovi, zařve, a která bude jeho. Ne že by tu švábi už nebyli, stačí vzpomenout povídku z Creepshow (1982), později pak Mimic. Celkově fajn.A pro milovníky brouků lze ještě doporučit Bug (1975) o Hvězdné pěchotě nemluvě, ale ta už je přeci jen někde jinde. ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Solidní béčko, které si na nic nehraje a hrdě se hlásí k R. Cormanovi. Nic víc nic míň. To sebou nese ale běžné neduhy těchto produkcí....Mizerné triky, na kterých je vidět omezený rozpočet a pohledem dnešního diváka si už na nich zub času urval velké sousto. To platí i pro celý film a o špatných hercích raději ani nemluvě. Škoda nulové atmosfy, která to mohla zachránit...Bohužel, slabší 2*. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Škoda že film je tak neznámej, protože se tu nabízí kvalitní přehlídka gore, a kvalitních triků. Švábi coby zabíjáci nemají chybu a působily dobře. A gore efekty neměly chybu, hlavně rozpadající se otec, či švábokočička byly parádní. Je škoda že Nest(nebo taky Roach family) takhle upadly do zapomění. Svoje kvality mají. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Ostrov, atmosféra maloměsta, odvážný šerif, genetické experimenty, masožravý hmyz a nakonec i pořádná zmutovaná obluda. Ten film má vlastně všecko, co od béčkového osmdesátkového hororu vyžaduju.The Nest je opravdu úsměvná, extrémně nevěryhodná, jednorázová zábava, ale díky pár slušným okamžikům za to zkouknutí stojí. 60 % ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Teprve nedávno se mi dostal do rukou tento nepříliš známý „zvířecí“ horor, o kterém jsem do té doby neměl ani potuchy a tak jsem uznal za vhodné, že dnes nadešel jeho čas. Jako milovník tohoto subžánru jsem byl pořádně natěšený a Terence H. Winkless mě určitě nezklamal. Klasické béčko nabralo hned od začátku příjemné tempo, takže jsem se pohodlně usadil a následující hodinu a půl si řádně užil. Osobně moc tuto havěť nemusím, ale už jsem viděl ledasco a tak jsem byl připravený i na možné ohrnutí nosem nad nabídnutou show. Předem bych chtěl však varovat všechny ochránce zvířat, že na tento film by se určitě dívat neměli. Tvůrci totiž rozhodně nejednali v rukavičkách a tak tu zařve hned několik „roztomilých“ zvířátek. Jediné co mi trochu vadilo, byla ta „romantika“, kterou bych klidně vypustil. Ale když už se tu objevilo hned několik pohledných hereček, byla by škoda toho nevyužít. On celkově se tentokrát výběr herců docela povedl – takže po této stránce si taktéž nemůžu stěžovat. No a v neposlední řadě nesmí chybět ani trocha černého humoru, takže další plus. Jen nevím, jestli to tvůrci skutečně zamýšleli, nebo to prostě jen vyplynulo z jednotlivých scén. Objevilo se tu totiž hned několik „gore“ scén či fází mutace švábů, které byly hlavně k smíchu, nežli aby se u nich člověk bál. U podobně laděných filmů si už na to člověk zvykne, ale ti co s tím nemají ještě tolik zkušeností, můžou být lacinými triky a trochu nepovedenými efekty dost zklamáni. Já jsem však všechno přijal tak jak mi to bylo naservírováno a navíc jsem načerpal inspiraci – kolika způsoby se dají švábi zabít. Převážně pak při scéně v restauraci.60% ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

The Nest je interesantný animal horor, v ktorom nie je núdza o krvavé a rovnako ani o humorné momenty, spomedzi ktorých vyniká najmä švábia killovačka vo fast foode. Samotné šváby nemajú veľký vražedný potenciál, latku tu však dvíha pozoruhodnými trikmi umocnená zápletka s mutáciou a freak show v závere. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že všetko to gore a milo nedokonalé special make-up a prosthetic effects sú na minimálnom priestore. Máme tu väčšinou lúštenie prípadu so švábmi, ktoré keby nemalo sympatické herecké osadenie a neodohrávalo sa v príjemnej osemdesiatkovej atmosfére, nedočkavý divák by pri sledovaní pretáčal prehrávač ostošesť. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušný "hmyzí" 80´s horror, s pekne pomaly nahodenou a rozbiehajúcou sa atmosférou, ktorý postupne vrcholí v napínavý, trikovo skvelý, aj vcelku krvavý záver. Triky aj gore skutočne na úrovni, 80´s atmosféra of course skvelá, pekné malé mestečko, more, maják, nostalgické príjemné šteklenie za videokazetami. Skvelé. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Tohle není jen další druhořadý horor se zvířaty, tento film toho nabízí víc. Jsou béčka, která jsou neoriginální, všední a nudí. A pak jsou béčka, která jsou jednoduše skvělá snad po všech stránkách, ty, která jsou důvodem, proč je někteří z nás máme tolik v lásce, a mezi ně právě patří i The Nest, který má pěkné herečky, parádní gore a svůj hororový subžánr překračuje až do dimenzí body horroru. Ještě, že jsem se s tímto dílkem setkal, protože vraždící švábi by asi v mé sbírce viděných natural horrorů časem citelně chyběli. :) ()

topi 

všechny recenze uživatele

The Nest je sympatický béčkový horor, který je řízlý mixem Slimáků, Věci nebo Mouchy. Může se možná zdát, že působí klišovitě (je to přeci béčko), ale to vůbec nevadí, zaručeně pobaví a poctivé mechanické gore efekty vyloudí úsměv na tváři. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Takze myslim, ze je nacase vypocet fauny, ktora uz vrazdila v hororoch : krokodily, medvede, vlky, cervy, pavuky, mravce, slimaky, klieste, netopiere, vtaky, osipane /jo, jo - australsky Razorback/, no a teraz prisli na rad svaby. A ono im to ide, ba dokonca tak, ze dobre. Iste, iste su tu aj zbytocne momenty /romantika/, ale rezia Terence H. Winklessa je zrucna a horor respektuje aspon zhruba platne fyzikalno- chemicke zakony, a nejde proti nim. To mne k spokojnosti staci : 69 % ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Už jsem viděl různé horory zvířecího tématu, ale co se mi neskutečně hnusí je hmyz a dívat se na tak odporný šváby opravdu není to nejlepší pokoukání, ale jako horor normálně i funguje. Bohužel o inteligenci filmu odpravdu nemá cenu mluvit, protože ta se nejspíš úplně vypařila, ale to nevidím jako nějak velkou vadu, jelikož tento film splňuje svůj úkol, jak má. 50% ()

Javad 

všechny recenze uživatele

Klasické čvachtavé slizké gore efekty sú pekné, tu však moja chvála končí. Nudné béčko s podpriemernými hercami. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Standartní zvířátkový horor, jakých byly v 90. letech na videu desítky. Malé městečko, šílená vědkyně, zkorumpovaný starosta který se obětuje (mimořádně debilní scéna), hrdinný šerif a pár směšných postaviček. Do prachu zapomění to sráží rutinní režie, směšné příšerky ve finále a hlavně fakt, že švábi prostě nejsou děsiví. Aspoň pro mě ne. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Moc príjemné prekvapenie vykuklo z tohto hniezda. Počiatočné fázy filmu sú nevinnosť sama, sympatický šerif si ide svoju rutinu a malomestečko žije svoj malý svet. Lenže aby tomu tak aj zostalo by v tunajších jaskyniach nemohli visieť slizké boxerské vrecia s neznámym obsahom a odpadovými rúrami sa nepromenádovalo dačo z radu ortopteroidného. A hlad je veruže mocný pán. Vďaka nemu sa nám dostáva moc chutnej hostiny, ktorá s blížiacim sa dezertom prinesie rovno celú ďalšiu misu pochutín. A nech čakáte čokoľvek, finálne číslo predčí všetky očakávania. Človeka vtedy až ma zamrzí, že film nemá ešte hodinu k dobru a tvorcovia ďalších pár miliónov na realizáciu svojich zvrhlých predstáv. Skvelé! ()

Klay 

všechny recenze uživatele

Po vraždících červech, pavoucích a slimácích přichází geneticky vylepšení masožraví švábi, kteří si pochutnávají na obyvatelích zapadákova umístěného na jakémsi ostrově. Je tu všechno, co má ve správném hororu s lidožravým čímkoliv být - starosta odkládající evakuaci, bioložka-mrcha, která má prsty v původu švábů, starostova dcera v nesnázích a hrdinný šerif, snažící se všechny zachránit. K tomu pár příjemných krvavých mordů a na rozdíl od Slimáků to nezačne v půlce nudit, protože tvůrci mají trumfové eso v rukávu - švába kříženého kočkou, člověkem a na závěr švábí královnu. Vše provedeno snad nejhnusnějšími animatronickými loutkami, co jsem v hororech viděl. Tomu se prostě nejde nesmát. Přiměřené 3* za přiměřeně brakovou zábavu. Jestli se vám líbí filmy jako Squirm, tak tohle je přesně pro vás. ()

Reklama

Reklama