Reklama

Reklama

Kdo chce zabít Jessii?

  • USA Who Wants to Kill Jessie?
TV spot
Československo, 1966, 81 min

Kamera:

Jan Němeček

Hrají:

Dana Medřická, Jiří Sovák, Olga Schoberová, Juraj Višný, Karel Effa, Vladimír Menšík, Karel Houska, Ilja Racek, Valtr Taub, Bedřich Prokoš, Čestmír Řanda st. (více)
(další profese)

Co všechno se může stát, když ráno potkáte svůj sen, vypráví česká filmová komedie režiséra Václava Vorlíčka a scenáristy Miloše Macourka. Hlavními hrdiny filmu jsou manželé Beránkovi, oba docenti, kteří pracují na vědeckých objevech. Paní Beránková se zabývá somniologií – hledá prostředek, který by ovlivňoval lidské sny. Docent Beránek se zase snaží vynalézt přístroj obrovské fyzické síly. Od chvíle, kdy se mu do rukou dostanou komiksové sešity, se všechno změní. Kvůli neprověřenému preparátu jeho manželky oživnou tři komiksové postavy z Beránkova snu – krásná Jessie, superman a pistolník. Začíná velká dobrodružná honička… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (337)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když už měl obžalovaný takové sny, měl se postarat, měl zabránit, aby se nemohly stát obecným nebezpečím." Snít se zkrátka nevyplácí a docent Beránek to u soudu pozná. Vysnil si totiž dokonalou ženu - krásnou, silnou a němou. Kdo by tedy chtěl někoho či něco takového zabít? Samozřejmě, že docent Beránková, které začal chybět pravidelný čtvrteční sex s manželem a proto se pokouší vědeckými prostředky zlikvidovat svou nevystudovanou konkurentku. Pro mě je to prostě jedna z nejlepších českých komedií, při které mě bude vždycky bavit Jessie, Superman, Pistolník, rukavice, rehabilitační kremace, Chuchle i telefonování s bublinami. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

80%? Tahle vagínovina? Komiksová sexbomba prchá komunistickým Československem před imperialistickými komiksovými padouchy (třeba před Supermanem, typickým symbolem zla:-)). Připouštím, viděla jsem to poprvé a naposledy kdysi v době kamenné, ale strašně jsem v tom postrádala humor. A možná tam byl, jen jsem ho ve svém věku nepostřehla. Pochválit určitě lze vizuální stránku (holt Saudek) a na domácí poměry značnou neotřelost. Každopádně se nezařadím do zástupu slintalů nad vnadnou hrdinkou, na to nejsem dost chlap:-). Možná bych někdy měla "Jessii" dát druhou šanci, ale kdovíjak mě to neláká... ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Škoda že sa tu s nápadom oživenia komiksových postáv a ich interakcie s reálnym svetom pracuje len ako so zápletkou, okolo ktorej sa to celé párkrát otočí (a potom skončí) a nie ako s témou, ktorú by iste šlo ešte o čosi viac rozvinúť, pohrať sa s ňou, ponúknuť jej prostredníctvom aj nejakú tú pridanú hodnotu. Na svoju dobu to ale napriek slabšiemu príbehu určite bolo desne zábavné. ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Oproti jiným generačním komediím trochu slabší děj, scénáristé vsadili čistě na originální námět, který ovšem sám o sobě film v pohodě utáhne. Navrch ještě krásná Olga Shoberová v nejlepších letech a jako vždy skvělé komické výstupy Vladimíra Menšíka či Jiřího Sováka. Škoda, že se nápad nepodařilo ještě více rozvést, mohla z toho být vskutku nezapomenutelná podívaná. Takhle bych komixovým fanouškům doporučil spíše mladší snímek Čtyři vraždy stačí, drahoušku! ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Je nepochybné, že v šesťdesiatych rokoch sa uvoľnila nahromadená tvorivá energia československých filmových tvorcov. Nikdy predtým a ani potom nevzniklo toľko originálnych nápadov, z ktorých mnohé boli aj adekvátne dobrým spôsobom spracované. Pri zrode Jessie stál originálny nápad pánov Macourka a Vorlíčka. Opieral sa síce o komiks, ktorý sa netešil priazni straníckych ideológov, ale plné využitie možností, ktoré poskytoval, mohlo počiatočný handicap prekonať. K dispozícii bola komiksovo krásna Olinka Schoberová, Ďuro Višný napínal svaly ako Schwarzenegger, v epizódkach sa zaskveli Menšík s Líbíčkom, ale okrem niekoľkých hlášok filmu zúfalo chýbal humor a ten, ktorý tam tvorcovia predsa len dostali, pôsobí dnes dosť zvetralo. Určite je to výrazný a nadpriemerný film, ale mohol a mal byť lepší. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (46)

  • Režisér Martin Frič po zhliadnutí filmu mladému Václavovi Vorlíčkovi povedal: „Vorle, máte smysl pro humor, držte se ho!" (Raccoon.city)
  • Keď americký filmový producent William Snyder oznámil Vorlíčkovi a Macurkovi, že chce natočiť remake vo farbe, tí mu odpovedali, že sa u nás farebný materiál prideľuje len na filmy najvyššieho štátneho významu. (Raccoon.city)
  • V čase 28:42 se ptá Superman (Juraj Višný), kde jsou antigravitační rukavice, ty ale jeho parťák (Karel Effa) odhodil ve scéně v čase 20:35 v podzemí na sarkofág, ve chvíli, kdy mu Superman říká: „Malé překvapení“ a podzemí poté společné opouští, aniž se divák dozví kam jdou a co měl na mysli tím překvapením. Protože podstatná část příběhu je o honu za rukavicemi a jejich tajemstvím, dostává logika a posloupnost příběhu řádně na frak. (sator)

Související novinky

Retro biják 60. – 90. let

Retro biják 60. – 90. let

16.06.2018

Fanoušci retro filmů, zbystřete! Jáchyme, hoď ho do stroje!, Postřižiny, Limonádový Joe, Marečku, podejte mi pero!, Starci na chmelu, Adéla ještě nevečeřela, Noc na Karlštejně, Čtyři vraždy stačí,… (více)

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama