Reklama

Reklama

Kdo chce zabít Jessii?

  • USA Who Wants to Kill Jessie?
TV spot
Československo, 1966, 81 min

Kamera:

Jan Němeček

Hrají:

Dana Medřická, Jiří Sovák, Olga Schoberová, Juraj Višný, Karel Effa, Vladimír Menšík, Karel Houska, Ilja Racek, Valtr Taub, Bedřich Prokoš, Čestmír Řanda st. (více)
(další profese)

Co všechno se může stát, když ráno potkáte svůj sen, vypráví česká filmová komedie režiséra Václava Vorlíčka a scenáristy Miloše Macourka. Hlavními hrdiny filmu jsou manželé Beránkovi, oba docenti, kteří pracují na vědeckých objevech. Paní Beránková se zabývá somniologií – hledá prostředek, který by ovlivňoval lidské sny. Docent Beránek se zase snaží vynalézt přístroj obrovské fyzické síly. Od chvíle, kdy se mu do rukou dostanou komiksové sešity, se všechno změní. Kvůli neprověřenému preparátu jeho manželky oživnou tři komiksové postavy z Beránkova snu – krásná Jessie, superman a pistolník. Začíná velká dobrodružná honička… (Česká televize)

(více)

Diskuze

Hawaj

Hawaj (hodnocení, recenze)

Z rozhovoru se supermanem Jurajem Višným

Prý s vámi chtěli znovu natočit Jessii i Američané?
„Ano. Vašek Vorlíček s Macourkem již měli pro Američany napsaný nový scénář a začít se mělo na podzim 1968. Měl jsem tam hrát já, Schoberová a Effa. Místo Dany Medřické a Sováka měli údajně hrát Shirley MacLaine a Jack Lemonn. Producent už byl v Praze, ale když přišli Rusové, rychle zmizel. Vzhledem ke vstupu vojsk z natáčení sešlo.“

 

https://www.ahaonline.cz/clanek/zhave-drby/78174/exkluzivne-superman-juraj-visny-si-odskocil-do-prahy.html

Ego sum ego

Ego sum ego (hodnocení, recenze)

Jen taková perlička: "Mám rád ... komedii 'Kdo chce zabít Jessii?' Kdyby ten film byl francouzský, tak je známý po celém světě. Je to mistrovské dílo." To prohlásil v jednom rozhovoru britský komiksový kreslíř James Stafford. Tož, máme tu vorlíčkovsko-macourkovskou kvalitu potvrzenou! ;))

tomasul

tomasul (hodnocení, recenze)

cedak

tak tak, zlatej starej Vorlíček... lepší by to mohlo být, kdyby byla dostupná i barevná verze... 

cedak

cedak (hodnocení, recenze)

MrCreosote: No já zas myslím, že takhle je to natolik geniální, že kdyby se toho ujal kdokoli jiný,  nemohlo to být ani stejné,  natož lepší.

na příspěvěk reagoval tomasul

MrCreosote

MrCreosote (hodnocení, recenze)

Myslím, že kdyby se do natočení Jessie pustil Oldřich Lipský, hned by to dostalo větší odpich a šťávu, takhle je to takové nijaké.

Taškář

Taškář (hodnocení, recenze)

Takhle má vypadat filmový komiks. A veliké štěstí , že se točilo v Black & White...

Související novinky

Retro biják 60. – 90. let

Retro biják 60. – 90. let

16.06.2018

Fanoušci retro filmů, zbystřete! Jáchyme, hoď ho do stroje!, Postřižiny, Limonádový Joe, Marečku, podejte mi pero!, Starci na chmelu, Adéla ještě nevečeřela, Noc na Karlštejně, Čtyři vraždy stačí,… (více)

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama