Reklama

Reklama

VOD (1)

Agent W4C je muž s ocelovými nervy a neobyčejným postřehem, který naráz myslí a jedná. Setkáváme se s ním v okamžiku, kdy ho rozkaz Velkého šéfa vytrhuje z vysokohorské idyly, ozvláštněné jen tmavovlasou kráskou a krátkou přestřelkou s nepřátelskými špióny. To vše musí W4C opustit a vydat se do neznámého města Prahy, aby tam „bestiálně krásné“ agentce Alici předal tajný plán na vojenské využití Venuše. Na likvidaci největšího agenta světa, velkého svůdce, sympaťáka a hrdiny však nakonec stačí bezelstně pečlivý obyčejný český účetní Foustka se svým psem Pajdou... Režisér Václav Vorlíček natočil tuto parodii na filmy se špionážní tematikou podle scénáře Oldřicha Daňka v roce 1967. V hlavních rolích diváky potěší Jiří Sovák, Jan Kačer, Květa Fialová, Jan Libíček a další. (Česká televize)

(více)

Recenze (213)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Konec atď nemá takú povesť, ako iné, obľúbenejšie Vorlíčkové komédie, ale je to možno taká perla na dne. Námet a zápletka je možno trochu prekombinovaná a pritiahnutá za vlasy, lenže Vorlíčkové spracovanie a vždy veľký sympaťák Sovák to doháňajú priamo pomocou kamery a pred ňou. Nedá sa to pozerať každý rok ako napríklad Špenát, ale raz za čas táto bláznivá komédia v televízii poteší. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

"Kdo to vlastně je?!?" - "Blb!" Tsss... Žádnej blb. Účetní - agent drandící ulicemi Prahy, tedy jednoho nejmenovaného města, na fichtlu, který je schopen rozklížit i pevně semknutý spolek mafiánů, k tomu překrásná Květa Fialová, pořád stejně hrající Kačer a samozřejmě ten hnusnej mrňavej čokl... Paráda! ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Já se nikdy bondovkami nebo podobnými špionážními filmy nezabýval, protože to považuju za naprostou ztrátu času, ale opravdu nebylo potřeba být nějakým znalcem těchto snímků, abych se u Konce agenta W4C pobavil. Z téhle parodie Vorlíček vytřískal co mohl, podobně jaku u "Pane, vy jste vdova!". Napoprvé to bude za lepší 4*, ale třeba po další projekci ještě 1* přihodím. "My sme to holka neměli brát, viď?" ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Celkem slušná parodie na špionážní detektivky, která s ohledem na tehdejší absolutní neznalost např. příběhů o agentovi 007 překvapuje tím, že se podobně jako u Limonádového Joa dá nahlížet na film jako na regulérního žánrového zástupce, navíc Kačer s Fialovou dokazují, že nemusíte mluvit anglicky, aby z vás vyzařovalo pravé hrdinské charisma. Jiří Sovák byl také dobrý, ale dle mého soudu bylo zapojení obyčejných lidí do akce mnohem povedenější v legendární britské parodii Casino Royale (natočené ve stejném roce). Trochu zamrzí neúčast pana Macourka, kterému parodie na tento druh filmů ve filmografii schází a dle mě by jeho rukopis snímek oživil, nicméně i tak je tato story silným nadprůměrem mezi českými komediemi. 80% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Parodie, to Vorlíčkovi šlo. Tato, kde to mírumilovný pan účetní natře všem světovým agentům sice v jeho tvorbě obsadí až pomyslnou třetí příčku za Vdovou a Jessie, přesto je výborná. Vorlíček s Daňkem a Macourkem to natřou všem světovým žánrovkám, protože co střela to trefa do černého. Co scéna, to fór, co dialog, to perla, které neodolatelným způsobem boří všechno, co špionážní žánr vybudoval, včetně samotného Veličenstva Bonda. U toho dokonce pár věcí trefně parodují ještě dřív než se u samotného Bonda mohly stát základem image. A zůstává vtipná i po letech a několika reprízách. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (23)

  • V komparzu je také možné zahlédnout významného kardiochiruga prof. MUDr. Jana Pirka, který později uvedl, že za natáčecí den dostal 25 Kčs a měl na studiích na pivo. (Redyx1)
  • Pana Foustku (Jiří Sovák) můžeme ve filmu vidět na malém motocyklu Jawa 50 Pionýr typ 555. Ten se poprvé dostal do prodeje v roce 1958, jako nástupce typu 550, známého též jako „Pařez“. Poslední kusy typu 555 byly vyrobeny na začátku r. 1962. Jeho nástupcem se stal typ 05. (J.F.B.)

Reklama

Reklama