Reklama

Reklama

Agent W4C je muž s ocelovými nervy a neobyčejným postřehem, který naráz myslí a jedná. Setkáváme se s ním v okamžiku, kdy ho rozkaz Velkého šéfa vytrhuje z vysokohorské idyly, ozvláštněné jen tmavovlasou kráskou a krátkou přestřelkou s nepřátelskými špióny. To vše musí W4C opustit a vydat se do neznámého města Prahy, aby tam „bestiálně krásné“ agentce Alici předal tajný plán na vojenské využití Venuše. Na likvidaci největšího agenta světa, velkého svůdce, sympaťáka a hrdiny však nakonec stačí bezelstně pečlivý obyčejný český účetní Foustka se svým psem Pajdou... Režisér Václav Vorlíček natočil tuto parodii na filmy se špionážní tematikou podle scénáře Oldřicha Daňka v roce 1967. V hlavních rolích diváky potěší Jiří Sovák, Jan Kačer, Květa Fialová, Jan Libíček a další. (Česká televize)

(více)

Recenze (215)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Ani nevím jak, ale nějak se stalo, že jsem dnes viděl tento film poprvé. A trochu s lítostí musím konstatovat, že jsem se nudil. Je otázka, jak velký vliv má na sledování archivních kousků nostalgie, protože u Kdo chce zabít Jessii?, nebo „Pane, vy jste vdova!“, se pořád bavím královsky. Přestože je film přecpaný skvělými herci, jsou nevyužiti a jejich role jsou ploché. Jako kdyby se tvůrci spoléhali na to, že diváky pobaví samotný fakt, že sledují parodii na špionážní drama. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Velice důmyslná parodie na Bondovky a podobné špionážní filmy. Ale něco tomu chybí. Ptáte se co? Miloš Macourek! Oldřich Daněk si sice se scénářem pohrál, ovšem, narozdíl od ostatních crazy parodií Václava Vorlíčka, film postrádá více absurdity, nadsázky a černého humoru. Jinak skvělá komedie s perfektním hereckým obsazením a znamenitou scénou v bazénu. 75%. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Ani včerajší, už x-tý pokus o omilostenie toaletného agenta v mojich očiach sa nevydaril. Asi to nebude tým, že Sováka a Kačera nemusím, skôr tým, že v iných Vorlíčkových filmoch komično prichádza prirodzene, vyplývajúc z deja. A tu ako keby zasvietil semafor: "Pozor, prichádza niečo smiešne. Nezabudnite sa smiať". Trochu mi to pripomenulo iba o málo lepšiu paródiu Kdo chce zabít Jessie? Nič sa nedeje. Vorlíček má aj lepšie filmy a tento film má aj vďačnejších divákov, než som ja. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Lehce žertovná satira z dob, kdy v nejmenované zemi uměli točit lehce vypointované komedie. Velké trio a spousta malých figur, tak jako třeba ti Hlinomazníkovi kágébáci... :-) No, psal se rok 67. Dohnat a předehnat... Ano, není důvod dávat filmu jako takovému více než tři hvězdičky, snad jen kvůli TÉ psovi pana Foustky půlku navíc. Zaokrouhleno tedy naKonec nahoru za 4! Ale jinak je to jen takový ten náš roztomilý malý český film. . . . A co říct těm dnešním velkým komediotvorcům? Sežerte červenou kouli, břídilové... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Konec atď nemá takú povesť, ako iné, obľúbenejšie Vorlíčkové komédie, ale je to možno taká perla na dne. Námet a zápletka je možno trochu prekombinovaná a pritiahnutá za vlasy, lenže Vorlíčkové spracovanie a vždy veľký sympaťák Sovák to doháňajú priamo pomocou kamery a pred ňou. Nedá sa to pozerať každý rok ako napríklad Špenát, ale raz za čas táto bláznivá komédia v televízii poteší. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (26)

  • Pana Foustku (Jiří Sovák) můžeme ve filmu vidět na malém motocyklu Jawa 50 Pionýr typ 555. Ten se poprvé dostal do prodeje v roce 1958, jako nástupce typu 550, známého též jako „Pařez“. Poslední kusy typu 555 byly vyrobeny na začátku r. 1962. Jeho nástupcem se stal typ 05. (J.F.B.)
  • Komedie byla prodána například i do Indie. (Terva)

Reklama

Reklama