Reklama

Reklama

„Pane, vy jste vdova!“

  • angličtina You Are a Widow, Sir
TV spot
Československo, 1970, 97 min

Kamera:

Václav Hanuš

Hrají:

Iva Janžurová, Olga Schoberová, Eduard Cupák, Jiří Sovák, František Filipovský, Čestmír Řanda st., Jan Libíček, Otto Šimánek, Luděk Kopřiva, Vladimír Menšík (více)
(další profese)

Panovník sousedního státu přijíždí na státní návštěvu. Incident, který má za následek vážné poranění vzácného hosta, přiměje druhého krále zrušit neschopnou armádu. Generálové se ovšem okamžitě spiknou a chystají se vladaře odstranit... Bláznivá česká komedie (TV Prima)

Videa (1)

TV spot

Recenze (427)

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Použiju zprofanované slovo, které ovšem používám rád - ultimativní záležitost - film, který můžu vidět kdykoliv a nenechá mě chladným. Miloval jsem ho už v době, kdy mému teprve se rozvíjejícímu rozumu nepřišlo divné, že pán může být vdova...Díky DVD vydání (a širokoúhlému obrazu, pochopitelně) získává ještě více na nezapomenutelnosti. Co se herců týče, lze jen těžko nechválit (nerad bych na někoho zapomněl a všechny sem narvat nemůžu), ale skutečnou perlou je král v podání Jiřího Sováka (mimochodem, král se jmenuje ROSEBUD IV.). A když jsem u těch jmen - Stuart Hampl(e) bylo jméno člověka, který pracoval na scénáři americké verze Kdo chce zabít Jessi?, která ovšem nikdy nevznikla díky "návštěvě" vojsk spřátelených armád... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

-PANÍ ŠTUBOVÁ, HRÁLA JSTE NĚKDY NĚCO? -JO. -JAKOU ROLI NAPŘÍKLAD? -MOCHOMŮRKU. V DĚTSKÝ BESÍDCE. Absurdní situace, černý humor, vědeckofantastično, neuvěřitelné komické herecké výkony - to vše v rychlém sledu naservírované tak brilantně, že divák ani na chvíli nezapochybuje, že má na talíři svěží, originální a velice směšné jídlo... ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pro mne absolutní vrchol české komedie! - Zruším armádu, vy ohrožujete lidi! A co teprve kdyby byla válka! Líbání máme za sebou, teď přijde potřásání....Abych z vás neudělal nezaměstnaného, vždyť bude přežvykovat, vy somnambule! - Možná to dnes nezní úplně vtipně, ale za minulého režimu to sedlo... a pak ta geniální škatulata s mozky, úžasně vymyšlené useknutí hlavy - ovšem s opačným efektem, než bylo zamýšleno, zesměšnění armády....hotová smršť nápadů. Co říci závěrem? - Zavři voči, brouku, a ani kapka krve ať nepřijde...nazdar! ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Moja asi najmilovanejšia česká komédia. Dokážem sa na ňu dívať znova a znova. Skvelý humor, sci-fi základ (na ktorom česká kinematografia dokázala stavať nevídané komédie), vtipné repliky smiešnych postavičiek, prekladané bláznivým situačným humorom, výborné výkony všetkých hercov, neprekonateľný Jiří Hrzán, sexi Olga Schoberová (a vôbec - všetci totálne hviezdia) ...no proste špica! Do klenotnice hlášok pridám aj jednu z mojich obľúbených: "Somnambule! ...Abych z vás neudělal nezaměstnaného..." ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Miloš Macourek, Václav Vorlíček .. Když pominu všechny ty skvělé pohádky, je tohle nejlepší film z dílny Václava Vorlíčka a Miloše Macourka. Prapodivný mix komediálního žánru se sci-fi nápady byl silnou stránkou mnoha českých děl a tohle je jedna z nejsvětlejších ukázek skloubení těchto žánrů. S přispěním výtečného hereckého obsazení mne napadají jen samá slova chvály. Absurdita dotažená do krajnosti, dokonale skloubená s unikátním černým humorem .. vražedná kombinace! 100%. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (47)

  • Film sa v roku 2009 dočkal divadelného spracovania v Západočeskom divadle v Chebe. (Raccoon.city)
  • Ako priznal Václav Vorlíček v knihe spisovateľa Petra Macka "Pane, vy ste režisér!", pôvodne autori zvažovali obsadenie Jiřiny Bohdalovej. „Lenže keď sa začalo pripravovať natáčanie, práve mala problémy kvôli filmu Ucho a dostala zákaz,“ povedal. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama