Reklama

Reklama

Příběh inspirovaný skutečnými událostmi v životě šerifa Buforda Pussera z Tennessee, který se rozhodl vzít spravedlnost do svých rukou a vyčistit rodné město od zločinu a korupce... (HBO Europe)

Zajímavosti (12)

Kráčející skála (2004)

  • Velikou změnou oproti původnímu snímku je přesun prostředí: z amerického Jihu autoři příběh přenesli do lesy obklopeného městečka v pohoří Washington's Cascade. Natáčelo se však v Kanadě, především v Britské Kolumbii, nedaleko Vancouveru. Scénograf Brent Thomas tam v městečku Squamish vytvořil (podle středozápadních vzorů) přesvědčivý model místního kasina, v němž se odehrává řada důležitých setkání i střetů. Kráčející Skála totiž zůstává především akčním filmem a potřebě akce se musela přizpůsobit zápletka i další prvky vyprávění. (duklak2)

Kráčející skála (2004)

  • Remake filmu z roku 1973 stál 56 milionů amerických dolarů a z amerických kin si během premiérového víkendu (2.-4. 4. 2004) odnesl 15,5 milionu. Celkem v tamních kinech utržil necelých 46 milionů. (imro)

Kráčející skála (2004)

  • Film je (stejně jako jeho předchůdce z roku 1973) inspirovaný skutečným příběhem Buforda Hayse Pussera (1937-1974). Ten se podobně jako The Rock (Chris Vaughn), živil jako wrestler, než se stal šerifem. Jeho „umělecké jméno“ bylo Buford the Bull. Tato verze ale má se skutečností jen pramálo společného, a proto došlo i ke změně jména hlavní postavy z Pussera na Vaughna. Skutečný Pusser byl opravdu tvrdý chlap – během své kariéry šerifa v McNairy v Tennessee ho postřelili osmkrát (přičemž jedna kulka mu zlomila čelist), dočkal se stejného počtu bodných zranění a např. i vyhrál bitku proti šesti gangsterům - tři z nich poslal do nemocnice a zbytek do vězení. Zemřel za záhadných okolností, když sjel autem z pusté cesty a narazil do stromu. (imro)

Reklama

Reklama