Reklama

Reklama

Vikingové: Valhalla

(seriál)
  • USA Vikings: Valhalla
Trailer 1
USA, (2022–2024), 21 h 16 min (Minutáž: 43–60 min)

Tvůrci:

Jeb Stuart

Kamera:

Peter Robertson

Hudba:

Trevor Morris

Hrají:

Álfrún Laufeyjardóttir, Frida Gustavsson, Joakim Nätterqvist, Bosco Hogan, Mark Huberman, Kenneth M. Christensen, Yvonne Mai, Hafþór Júlíus Björnsson (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Po sto letech povstane nová generace legendárních hrdinů, aby vzala osud do svých rukou a vešla do dějin. (Netflix)

Recenze uživatele LachtanShows k tomuto seriálu (16)

Gróňané (2022) (S01E01) 

Já jsem z hrstky, co se loučila i s 6. sérií Vikingů v slzách a dost jsem se na navazující dění s historicky známějšími postavami těšil. Zatím to vypadá dost dobře, odkazy na Ragnarovu éru a následné pletky jeho synů fakt vítám. ()

Viking (2022) (S01E02) 

Už se těším na pořádné řežby, vím už teď, že o ně nouze nebude. Casting až na černošku v úloze jarla (brutální nesmysl v 11. století) zatím na jedničku. ()

Močály (2022) (S01E03) 

Vedle sympatických Vikingů se na druhé straně barikády formují dost efektivně slizští záporáci, kde nebudu jediný, komu “král” Edmund připomíná Joffreyho z GOT. ()

Most (2022) (S01E04) 

Věděl jsem dopředu s brutálně klesajícími čísly okolních epizod, že tady půjde o tu zdaleka nejlepší a konečně jsem se přesvědčil, že tomu tak je. Sice mě čeká ještě druhá půlka série, nad kterou vůbec nechci lámat hůl, ale uvidíme, jestli se alespoň v mých očích kvalita udrží. ()

Zázrak (2022) (S01E05) 

Cením, že se příběh dost soustředí i na Anglii, která v tomhle období sehrávala klíčovou roli ve vývoji dějin Evropy. Samozřejmě se tenhle seroš skutečné historie drží jen poskrovnu, mně ale stačí fakt, že koukám na nebéčkové historické dílko. ()

Poslední dcera Uppsaly (2022) (S01E06) 

Potřeba zakomponovat mimo Kattegat i Uppsalu je možná nadbytečným natahováním a Freydis má momenty, při kterých mi spíš irituje, než abych jí fandil, jako celek mě ale Valhalla vůbec nepohoršuje tak, jak se ji snaží zobrazovat téměř všichni ostatní. ()

Rozhodnutí (2022) (S01E07) 

Až mě trochu překvapuje, že i u tohoto seroše, který oproti původním Vikingům staví série jen na současném mustru 8 epizod, se úplně nešetří úbytkem postav a i ty, které se zpočátku profilovaly jako stálíci pro budoucí dění, nás najednou opouštějí. Ale pro vývoj seriálu je to dost důležité. ()

Konec začátku (2022) (S01E08) 

Jako málo boje stačí k radosti fanouška historických seriálů. Při čekání na druhou sérku, která tu určitě nebude dřív než v roce 2023, se asi fakt budu muset vrhnout na to Poslední království. ()

Pavučina osudu (2023) (S02E01) 

Vikingové si poměrně pospíšili a druhá série je tu dříve než po roce. Normálně bych se toho obával, zatím to ale vypadá, že nové díly budou potřebným osvěžením, co přesvědčí i ty největší hatery první řady, že vůbec nejde o špatný seriál. ()

Věže víry (2023) (S02E02) 

Chybí mi Knut, snad se brzy objeví. Rozdělení do několika linek v různých koutech Evropy kvituju, jen doufám, že se z Leifa nestane stejná smažka jako kdysi z Hvitserka. ()

Kousky bohů (2023) (S02E03) 

Linky se rozutekly do tolika míst, že je třeba je chtě nechtě porovnávat a paradoxně mi asi prozatím nejvíc zajímá ta z Anglie, kde mám trochu slabost pro královnu Emmu. A taky furt naivně doufám v návrat mého oblíbence Knuta. Ať už tam nebo do Kattegatu. ()

Obleva (2023) (S02E04) 

Trochu nervylechtající scéna s protrženou hrází se snaží vykompenzovat opravdu tristní množství akce, kterou letošní řada přináší. Nechybí mi tolik, ale zas tak střídmě bych s ní nešetřil. Snad se to zlomí ve chvíli, kdy Olaf dožene Haralda nebo se ten naopak vrátí s posilami na Kattegat. ()

Zrození a znovuzrození (2023) (S02E05) 

I podle zdejších čísel je poznat, že druhá sérka fakt vystrčila hlavu ze zadku a mě ta druhá půlka chytla natolik, že jsem ji musel zhlédnout na jeden zátah. ()

Krok do neznáma (2023) (S02E06) 

Už jen pro návrat mnou nejoblíbenější postavy je tahle epka rozhodně na pětikvalt a to jsem si zpočátku dílu myslel, že už linka v Anglii pěkně uvadá. ()

Pečeněhové (2023) (S02E07) 

Nebyl jsem si jistý, jestli bude fragmentace na tolik dějových linek fungovat po celou sérii, abych byl nakonec rád, že se to tak dodrželo. Ani nevím, koho jsem si takhle ke konci oblíbil víc, i z Leifa se postupem stala fakt skvělá postava. ()

Zúčtování (2023) (S02E08) 

Hail to Freydis! Hail to Jorundr! RIP pár postav a další rok čekání na novou sérku. Jo baví mi to dost, byť na vibes takové 4. řady původních Vikingů to nikdy nedosáhne. ()

Související novinky

Spin-off Vikingů nabírá obsazení

Spin-off Vikingů nabírá obsazení

28.01.2021

Chystaný seriál Vikings: Valhalla od Netflixu nabírá obsazení. Spin-off původních Vikingů, kteří završili svoji cestu v šesté řadě, bude využívat stejných irských kulis a z pozice producenta na něj… (více)

Reklama

Reklama