Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poprvé se u nás ukázala v roce 1994 v pořadu Walt Disney a jeho kouzelný svět, jako seriál navazující na stenojmený a velmi úspěšný celovečerní film od již zmiňovaného Disneyho. Hlavní postavou je zde mořská panna Ariel, která si se svou rozpustilou a paličatou povahou dokáže získat srdce snad každého. Prožívá mnohá dobrodružství a nebojí se jak hněvu svého otce (král Triton) tak ani varování přátel (králův rádce krab Sebastian). Jejím největším lákadlem je svět lidí a jasně všem kolem dává na jevo, že netouží jít ve šlépějích svého otce, ale naopak svou vlastní cestou. V doprovodu žluté rybky Floundera se tak vydává na různá dobrodružství neberoucích konce a nemajících hranice nebezpečnosti... (stub)

(více)

Recenze (33)

m0lL!sS 

všechny recenze uživatele

Kdo by si nevzpomněl na úžasnou Ariel, červeného krabíka Sebastiana a žlutou rybku Floundera...Pár let zpátky mě jejich mořské putování provázelo každé víkendové ráno. Jedna z nejlepších seriálových pohádek mého dětství, na kterou se jen tak nezapomíná. Věřím, že ještě mnohé generace se budou bavit stejně tak dobře, jako já...Nostalgie! ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Seriál animačne veľmi podobný celovečernému debutu Malej morskej víly. V zásade je to najmä pre tie najmenšie deti, ale dýcha z toho značná dávka nostalgie a aj to klasické prevedenie tejto rozprávky len umocňuje zlatú éru disneyoviek. Príbehovo to nie je až také terno, ale ako seriál to určite obstojí. Očakával by som možno väčšiu nadväznosť na prvotný film. 55 % ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Sice to navazuje animačně i postavami na klasický animák Malou mořskou vílu, ale ztratilo to to původní kouzlo. Příběhy nejsou špatné, pro menší děti se to dá, ale je to hrozně ukecané, místy ukřičené a občas docela padlé na hlavu. Sem tam to ale zachrání písnička, která tu ukecanost rozmělní. Dá se. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Roztomilé to je, Ariel je krásná, jenže porovnám-li to s klasickým příběhem malé mořské víly, je tohle jen taková nastavovaná kaše. Dobrá sice, ale maso je maso. V bloku Disneyovských seriálů jsem měla oblíbenější, a i když ráda plavu a nad Ariel ve filmu jsem ronila krokodýlí slzy, musejí jí jako insignie stačit tři hvězdy. Nebudu z ní dělat armádního generála jen proto, že má bezva ukecanou rybu. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Vtipný seriál podle nesmrtelný klasiky.Sebastián prostě válí a pamatuji si, že v raních víkendových hodinách v Disneyho koutku patřila Ariel k mým oblíbenějším pohádkám, asi mám v sobě trochu víc estrogenu, na druhou stránku nemám zapotřebí škrábat se na chlupatý hrudi a píčovat jakej sem chlapák, že dívat se na pohádku o mořské víle je buzerantské, to dělají jen imbecilní kreténi...a že jich tady je ;) 80%. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Postava hluchoněmé Gabriely se zakládala na skutečné holčičce, která byla fanynkou seriálu a zesnula během první série. (HappySmile)
  • Úvodní znělka je kombinací písniček "Part of Your World", "Under the Sea" a "Kiss the Girl". (HappySmile)
  • Vzhled mořského draka z 5. epizody 3. série s názvem Heroes je založen na dračím vzhledu postavy Maleficent z klasické disneyovky Šipková Růženka (1959). (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama