Reklama

Reklama

Někdo to rád horké

  • USA Some Like It Hot (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nestárnoucí americká hudební komedie nás přenese do Chicaga roku 1929. Jejími hrdiny jsou saxofonista Joe a basista Jerry, dva hudebníci na útěku před bandou gangsterů. Ve chvíli, kdy jsou úplně na dně a bez práce, objeví se lákavá nabídka na třítýdenní angažmá na Floridě. Věc má ovšem malý háček. Jedná se totiž o čistě dívčí orchestr Sladká Zuzi. Když ale teče do bot a gangsteři jsou jim v patách, není čas na hrdinství. Díky ženským šatům se oba rázem promění v saxofonistku Josefínu a basistku Dafne. V novém převleku se seznamují s půvabnou zpěvačkou Pusinkou Kowalczykovou, do níž se Joe pochopitelně zamiluje. Sami se brzy stávají, stejně jako ostatní dívky, terčem pozornosti mužů. Zatímco o Joea alias Josefínu se zajímá mladičký hotelový poslíček, k Dafne se přilepí obstarožní a neodbytný milionář Osgood Fielding. Začíná řada neuvěřitelných zápletek, záměn a omylů. Vynikající komedie Billyho Wildera z roku 1959 se už dávno a právem zařadila do zlatého fondu filmové klasiky. Vedle výkonů hlavních představitelů Jacka Lemmona, Tonyho Curtise a Marilyn Monroe v ní potěší také jazzová hudba Mattyho Malnecka. Film byl v roce 1960 nominován na šest Oscarů, získal Oscara za kostýmy a řadu dalších cen včetně tří Zlatých glóbů. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (739)

viperblade 

všechny recenze uživatele

"Dobrý den, jmenuji se Osgood Fielding III." -"Já Popelka II." Skvělá komedie, které nahrává vynikající scénář, překrásná, (titul sex symbol nebyl nikdy tak na místě, jako tady), Marilyn a hlavně fakt, že tenhle film nestárne. Tahle skvělá komedie mě dokázala hodně rozesmát a to přesně 50 let po jejím vzniku považuji za úspěch! Když běžel tento film, tak jsem si nejednou řekl větu: "Pro tyhle okamžiky miluju filmy..." Takže za mě čistých 100 %, 5 *, jak chcete, ale tahle komedie JE jedna z největších filmových klasik!!! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Komedie, která má i po tolika letech energii a hýří espritem. Nicméně, klasická převleková komedie až příliš staví na skvělém herectví hlavních dvou protagonistů, které vhodně doplnila Marilyn Monroe, a tahle trojice v pohodě zamázne jednoduchý scénář. Nad jednotlivými až groteskními eskapádami jsem se sice královsky nebavil, ale dobrou náladu tenhle film rozhodně nezkazí. Jak by asi děj vypadal, kdyby to nikdo neměl rád horké. Klady: ústřední herecké duo Jack Lemmon & Tony Curtis se energicky činí + obstojná dávka decentních gagů + šarm klasické komedie + šarm Marilyn Monroe + dobře napsané postavy. Zápory: film nepřijde s ničím výjimečným ohledně děje - naivně vystavěný scénář - horší technická stránka filmu - postupný úbytek gagů - nudné zakončení filmu - poznal bych okamžitě, že jsou to převlečení chlapy. Mé hodnocení: 60% ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Jediné, čo ma už dlhšiu dobu odrádzalo od tohto klasicky známeho dielka, bolo označenie muzikál. Toho sa ale nemusíte báť, pretože tie tri kraťučké pesničky, navyše rytmické a chytľavé, muzikál nerobia. Takže som bol spokojný aj ja. Originálny, svižný, vtipmi a crazy-scénami nabitý scenár, dokonalá dvojka, Lemmon si s Curtisom rozumie snáď viac než s Matthauom. A môj prvý film s Marilyn. 90%. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Legendární komedie pod taktovkou Billyho Wildera, která má i po dlouhém půlstoletí stále ten šmrncovní a humorný nádech. Perfektní herecké výkony hlavní "mužské" dvojice Curtis&Lennon jsou doplněny skvělou Marilyn Monroe, která byla fakt fešná. Množství slovních narážek, vtipných momentů, chytlavé hudby, zajímavých vedlejších postav (Osgood) - co více si přát. Zkrátka "nikdo není dokonalý", ale tahle klasika je v mnohých směrech pravým ekvivalentem slova dokonalost. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Úsměvný film. Ale nejlepší komedie vůbec? Možná tak v roce 1959. Nepamatuji si, že bych se během sledování zasmála nahlas a to ani jedinkrát. Přesto nemůžu Some like it hot upřít jakési kouzlo, které vás chytne a nepustí do konce. Marilyn jsem nikdy neměla ráda (proč? stačí si přečíst zajímavosti), ale tady byla jednoduše nadpozemsky okouzlující. Když ne výkonem, vzhledem určitě. Curtis s Lemmonem ji ale jednoduše zastínili a jejich pitvoření v dámských šatech mě pobavilo. Co moc nechápu je odbytý konec, který mnohým připadá kultovní - pro mne byl uspěchaný. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (97)

  • Keď sa Junior (Tony Curtis) spýta Sugar (Marilyn Monroe), kde sa naučila tak bozkávať, ona odpovie, že bozky predávala na podporu kampane The Milk Fund. Nadácia, ktorú spomína hrdinka, bola založená v roku 1932, zatiaľ čo dej filmu sa odohráva v roku 1929. (Arsenal83)
  • Sekvencie z Floridy, natáčané v hoteli Del Coronado Resort v Kalifornii, boli miestom, kde produkcia filmu začala 1.6.1958, čo bolo na 32. narodeniny Marilyn Monroe (Sugar Kane Kowalczyk), a skončila 5.11.1958, o 2 mesiace skôr, než bolo plánované, avšak s viac ako pol miliónom amerických dolárov nad rozpočtom. (WalterIK7)

Související novinky

Smutný týden v Hollywoodu

Smutný týden v Hollywoodu

01.10.2010

V uplynulých dnech se Smrtka postarala o značnou část smutného sestřihu, který každoročně vídáme na Cenách Akademie. Především odešel legendární Tony Curtis, kterého všichni (kdo ne, ať si doplní… (více)

Reklama

Reklama