Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poručík Alan Kreiner doprovází svého šéfa na tajnou schůzku s informátorkou. Měl by od ní dostat důkazy o kriminální činnosti, do níž jsou zapleteni i Kreinerovi kolegové. Na místě schůzky ale kromě informátorky čeká v úkrytu střelec, který by měl předání kompromitujících informací zabránit za každou cenu. Informátorka naštěstí stačí utéct, ale Alanův šéf je smrtelně zraněn. O přítomnosti tajemného střelce policie neví nebo spíše nechce vědět a Alan je vzat do vazby jako podezřelý z vraždy, protože zbraň, ze které se střílelo, byla jeho soukromá pistole. Vyšetřovatelé Generální inspekce policie manipulují s fakty a důkazy. Jako obhájce obviněného Alana se nečekaně objeví advokát Lindner, proslulý svými úspěchy v obhajobě každého, kdo mu dobře zaplatí. Paradoxně je ochoten Alana zastupovat za neuvěřitelně nízkou odměnu. Alan Kreiner se potřebuje dostat na svobodu, aby mohl prokázat svou nevinu a najít skutečného vraha. Přijme proto Lindnerovu nabídku, i když tuší, že bude muset jeho služby brzy splatit jinak. Všechno pochopí až ve chvíli, kdy se ocitne ve vile movitého bankéře Gerstnera, který si poručíka obviněného z vraždy vyhlédl záměrně... Režisér Jiří Svoboda našel v románu "Počmárané nebe" Petry Bačovské zajímavý motiv, který rozpracoval do napínavého dvoudílného kriminálního příběhu s Ondřejem Vetchým a Martinem Fingerem v hlavních rolích. (Česká televize)

(více)

Recenze (128)

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Tak jako bohužel, ale tohle absolutně nesplnilo moje očekávání. Po pár ukázkách před samotnou premiérou jsem se těšil, tím víc jsem byl nepříjemně překvapený. Už předchozí Svobodův TV film Vysoká hra, rozdělený do dvou částí, mě zklamal a Vražedné stíny jedou na stejný vlně. První díl ještě celkem ušel, ale pokračování se strašně táhlo a celý vyústění bylo nemastný neslaný. Přitom obsazení je víc než dobrý. Vetchýho si pamatuju v roli policajtů vždycky jako přesvědčivýho, tady mi ale místama až moc připadal, že se z jeho postavy vyklube Jirka Luňák z Okresního přeboru, tak velký náznaky jeho postavy jsem tam viděl aspoň já. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Za prachy, co vám platím, mi tu ráfku přinesete naporcovanou a naloženou v láku od okurek." Elitní právníci jsou zmetci? Giboni z GIBSu jsou parchanti? O státní zakázky se vedou neférový boje? Mezi detektivama jsou křiváci? Z mý osobní zkušenosti se na všechny tyto otázky dá bez problémů odpovědět ANO. A vlastně jsem rád, že se o tom mluví i točí filmy. Možná se proti tomu bude jednou i něco dělat. Poněkud horší je to, že to, co jsem viděl, bylo trochu prkenný, neustálý citace trestního řádu mě štvaly a nikdy jsem nepotkal obviněnýho zkušenýho poldu, kterej by při výslechu řekl cokoli bez právníka. Oproti tomu jsem se poučil o tom, že elektronika je indiskrétní děvka. Já to tedy věděl, ale nedokázal jsem to takto brilantně formulovat. ()

Reklama

MirkaP 

všechny recenze uživatele

První díl plný much, přesto navnadil na finále. Ale to zklamalo ale úplně. Obsazení role Denisy bylo za trest. Proč ženská skoro o 20 let mladší než Vetchý vypadá, jakože starší je ona? Navíc přepjatá. Natáčelo se to souběžně s Devadesátkami? To by vysvětlovalo, proč Finger chodil ve stejných hadrech. Dějově ten druhý díl byl úplně pomatený. Prostě se to nepovedlo. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Někde v polovině mezi dvěma extrémy (odpad - *****). Jiří Svoboda umí točit divácky atraktivní filmy a i zde je náplní napínavé pátrání osamělého hrdiny hledajícího pravdu, jenž by ho osvobodila. Atraktivní herecké obsazení, několik napínavých a dramatických scén a překvapení na závěr. To že se u Svobody některé režijní postupy opakují nemusí být nutně na závadu - vždy uměl podat svůj příběh. ()

Tunri

všechny recenze uživatele

Co to má ta ženská s vlasama? To má kvůli tomu, aby byla výrazná hrdinka? Proč je dialog divnej? Proč používaj nezvyklé výrazy, které obvykle lidi nepoužívaj? Proč mám pocit, že některým hercům dělá potíž text vůbec vyslovit? Chvílemi jsem hercům ani nerozuměla. Je to, jako by to napsal někdo, kdo si představuje, že takhle se asi v hustym prostředí mluví. Přednes vedlejších rolí opět nepřirozený (v ČR je to nějak normální, z toho důvodu jsem se od doby Expozitury odmítala na české drama dívat). To je problém říct větu nějak normálně a ne, jako když školák předčítá básničku? Už první scéna je mimořádně špatná. Pak přijde scéna s resuscitací a to už jsem nervózně poposedávala. Pořád jsem se chlácholila obsazením Vetchého, ale víte co? Asi po něm chtěli, ať přehrává. Já to nebudu hodnotit, protože nemám v plánu to dokoukat. Označila bych to jako klišé s ambicí vyrovnat se světu (akorát že vůbec), s tuctovým názvem, šumivým zvukem a otravnými postavami. A je mi po prvním díle úplně fuk, jak to dopadne. Asi tolik napětí to ve mně vyvolalo. A pokud chce kostymér v seriálu použít anaserpentní spinózu, měla by to být spíš komedie a ne krimi. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (5)

  • Úvodní scéna ze schůzky s informátorkou byla natočena v bývalém dole, nyní hornickém skanzenu Mayrau ve Vinařicích u Kladna. Přestřelka se odehrála přímo v jedné z těžních budov. (rakovnik)
  • V čase 24:42 rozbalí Viktor úřední obálku a z vložené bublinkové fólie vyjme samostatnou paměťovou kartu. Při prohlídce fotografií ho vyruší matka a Viktor kartu uklízí do pouzdra, jež se odkudsi objeví na bublinkové fólii. (mikulin)
  • Premiéru první části sledovalo v průměru 1,68 milionu diváků starších 15 let, což byl nejlepší výsledek nedělního večera a také celého dne. Premiéru druhé části sledovalo 1,5 milionu diváků starších 15 let, což byl nejlepší výsledek nedělního večera i celého dne. (rublik05)

Reklama

Reklama