Reklama

Reklama

Jeffrey (Chow Yun-fat) je nájemný vrah. Vezme svou poslední zakázku, aby získal peníze a mohl zaplatit operaci ženě, kterou nechtěně téměř připravil o zrak. Za svou "práci" však nedostane zaplaceno. Naopak je na něj najat profesionální zabiják. Jeffrey se musí spojit s policejním inspektorem (Danny Lee), aby přežil útoky svých bývalých kolegů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (330)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nádhera, skvělý a silný příběh o cti a přátelství. Se skvělým Chow Yun-Fatem, který zahrál opravdu výborně a někdy vypadá opravdu zlověstně (což je výkon když vezmeme v potaz že normálně působí dojmem nejhodnějšího člověka v galaxii). John Woo ve své nejlepší formě a opět musím říci škoda přeškoda, že v Holywoodu netočí věci jako The Killer. Mimochodem finální scéna masakru asi stovky "bad guysů" je opravdu geniální. A navíc dojemné chvíle tady opravdu dojemné jsou ale co naplat tohle musíte vidět sami, protože John Woo je opravdu režijní eso a akčním bohem našeho věku. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

John Woo pro mě dvěma filmy pro mě potvrzuje svoje úžasné vlastnosti. Krvavý akční nářez jménem Hard Boiled a romantická opera plná střílení Killer. Oba tyto filmy jsou Woo-ovi vrcholi. Pro mě v zábavnosti vede Hard Boiled, protože v celém filmu není hluché místo a krev tu stříká neustále. Kulky létají a zabíjejí stejně jako Yun- Fat Chow předvádí své střelecké dovednosti. Killer oproti tomu je neuvěřitelně kvalitním filmem, který k akčnímu obsahu přimontoval romantickou linii, která ve výsledku je tou hlavní. Příběh lásky nájemného vraha a jeho náhodné oběti je dotvářen kulkami a krví. Dva rozdílné filmy plné podobných herců a se stejným režisérem. Tak jako tak je Killer jednoznačně prvotřídní film, který má větší podtext než by se mohlo zdát. PS: Jestli někdy john vynechá své slavné holubice míru asi ten film nebudu milovat :) ()

Reklama

poz3n 

všechny recenze uživatele

Děsím se filmů, které mají nabušené hodnocení, jsou legendami svého žánru a já u nich přesto od první minuty trpím. To šílené kombo pohrocených výrazových prostředků akční kinematografie 80. let a celkové vizuální estetiky téhle doby, pro mě bylo něčím, přes co jsem se jako divák nedokázal přenést a ačkoliv jsem si neustále připomínal, že koukám na něco schválně neskutečně přepáleného a přestylizovaného, nemohl jsem se zbavit pocitu, že je Killer prostě jen strašlivý brak. 3/10 ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Chow Yun-Fat je opravdu charakter, jeho zabiják Jeffrey má charizma, svědomí a proklatě dobrou mušku. Taková akce jako je v KILLEROVI se jen tak nevidí. Neuvěřitelný masakr střídají tak citově vypjaté momenty, že je člověku až smutno. Téma přátelství a osudovosti hraje místy mnohem větší roli než samotná akce a John Woo to mistrně všechno dává dohromady, aby vytvořil tento strhující snímek. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Akčnímu zánru se na přelomu 80. a 90. let skutečně dařilo, k hardcore Smrtonosné pasti, svěží Smrtonosné zbrani a neporazitelným Terminátorům se přidal také John Woo se svým Killerem a Hard Boiled. Jeho akční scény jsou velice specifické, hlavní hrdinové efektně skáčou ve zpomalených záběrech, kropí vše co se hýbe tunami olova, krev cáká všemi směry a na závěr přes tu spoušť ještě proletí bílá holubice. Killer je dostatečně promyšlený a na poměry akčního filmu i nadprůměrně emocionální, aby dokázal diváka zaujmout při prvním zhlédnutí, jenže po druhé už by Killerovští hlavní hrdinové na opačných stranách zákona vedle takového Heatu působili jako... No, radši mě to ani nenechte dokončit :) 7/10 ()

Galerie (42)

Zajímavosti (21)

  • Scény z letiště byly natočeny na mezinárodním letišti Kai Tak v Honk Kongu. (Terva)
  • Pro Sally Yeh byl Killer posledním filmem, který natočila - po něm se rozhodla hereckou kariéru ukončit. (cubajz)

Související novinky

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

05.05.2022

Čínský filmař John Woo známý pro své kultovní snímky jako Hard Boiled, Tváří v tvář či Killer se po letech konečně dostane k režii remaku svého dost možná nejzásadnějšího filmu. Je jím právě poslední… (více)

Reklama

Reklama