Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejznámějších zfilmovaných muzikálů je příběhem komediantky Fanny Brice (Barbra Streisand). Film sleduje její kariéru od začátků až po nástup do Follies, nejslavnější show, kterého se stává hvězdou. Zamiluje se do Nicky Arnsteina (Omar Sharif), krásného hazardního hráče. Jeho hráčské štěstí ho však opustí. Zatímco ona je stále populárnější, on se propadá a končí ve vězení. Po návratu zjišťuje, že s Fanny již nedokáže žít a rozvádějí se. Barbra Streisand za tuto roli dostala Oskara za nejlepší ženský herecký výkon. Lidé, kteří vidí Funny Girl, jsou ti nejšťastnější na světě. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (104)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Starosvětský muzikál 1)  pro fanoušky klasiky žánru a zpěvačky._____ 2)  Zatímco 26letá Barbra Streisandová byla ve své filmové prvotině ve všech směrech výborná, 36letý Egypťan Omar Sharif zde vypadal jako sňatkový podvodník._____ 3)  Nevím, jestli předváděné vztahy a poměry mysleli autoři vážně, ale na mě to působí, jakoby si z věci už tehdy dělali legraci. Což je v mých očích malé bezvýznamné plus. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Já mám Barbru Streisand velice ráda a v této roli - a ještě k tomu, že je to její filmový debut - tak to ji obdivuji ještě více :) :) Je vynikající :) Takováto ztřeštěná role Fanny Brice jí skvěle sedí :) :) Je to zajímavé, vtipné, úsměvné a plné dobré hudby, která je fakt super a plno těch hudebních děl je prostě nezapomenutelných :) Je to pro mě jedno z nejlepších děl, které vzniklo :) Omar Sharif je okouzlující a myslím si, že oba měli štěstí, že se dostali tak skvělé příležitosti :) :) Nemám k tomu víc co říct - to je prostě potřeba vidět :) ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Veľmi priemerný muzikál. Barbara sa snaží a jačí, Omar je hráč-elegán ale celé je to natiahnuté ako stará štrufandľa. Zápletka i jej vyústenie v podobe piesne ma nechala vcelku chladným. Niekoľko náznakov rozvíjajúcej sa drámy lásky tu je, len bohužiaľ dej opäť skĺzne k vznešenej nude. Ku kladom patrí niekoľko skvostných secesných obrazov, či profesionálne odvedená úloha Omara Sharifa. No na 2 a pol hodinový muzikál je to trochu málo. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Přestože mám respekt k umění Barbry Streisand jako zpěvačky i herečky, muzikál jako žánr vlastně nesnáším (mám rád hudbu). Na tomto si nejvíc cením toho, co na něm příznivcům muzikálu nejčastěji vadí. Totiž ono drama, které prožívá dřívě úspěšný muž vedle manželky, která jej svým úspěchem přerostla. To by mohlo být opravdu dobré, ovšem žánr muzikálu a nažehlený Omar Sharif vylučují jakoukoli hloubku. --- Je to připomínka časů, kdy v Hollywoodu ještě platila morální autocenzura. Lidová zábava? Prosím, ale slušná! O pár let později už bylo všechno jinak. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Barbra bola vcelku pekná, aj spieva dobre, v tom problém nebol. Problém mám so scenárom filmu, pretože je nečakane výlučne o dvoch ľuďoch a všetko ostatné je len komparz. Pritom takmer nič z ich dlhého vzťahu nie je zhudobnené, muzikálom by som nenazval, ak sa vo filme občas zaspieva. Zdalo sa mi, že piesne sú celkom zbytočné, nič nikam neposúvajú, a úplne by stačilo, keby boli iba podmazom. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (14)

  • V roce 1969 získaly Oscara za Nejlepší herečku v hlavní roli dvě dámy. Překvapenou Ingrid Bergman byly vyhlášeny Katharine Hepburn (Lev v zimě, 1968) a Barbra Streisand (Funny girl). Pravidla Akademie totiž uvádějí, že pokud při součtu výsledků umělec nebo film získá o tři hlasy méně než vítěz, výsledek je považován za remízu a vyhrávají oba. Už roku 1932 získali Oscara za nejlepšího herce Fredric March (Dr. Jekyll a Mr. Hyde, 1931) a Wallace Beery (The Champ, 1931), kdy Beery získal o jeden hlas méně. K podobným remízám došlo v průběhu let několikrát, v kategoriích jako dokument, krátký hraný film či zvuk. V roce 1969 však byla situace kurióznější, protože obě herečky získaly shodně 3 030 hlasů. (kenny.h)
  • Několik herců veřejně vytýkalo režiséru Williamu Wylerovi, že byly jejich scény až příliš ořezány kvůli tomu, aby se veškerá divákova pozornost soustředila výhradně na Barbru Streisand. (Aknah)
  • Omar Sharif a Barbra Streisand se během natáčení zblížili. Jejich románek ale v arabském světě vyvolal vlnu nevole. Bylo krátce po šestidenní válce, v níž Izrael na hlavu porazil koalici arabských států, takže film se Židovkou byl na Blízkém východě zakázán. To se zase dotklo Omara, se svou domovinou se na dlouhá léta zcela rozkmotřil a žil v nejrůznějších hotelech po celé Evropě. [Zdroj: Denik.cz] (Duoscop)

Související novinky

Omar Sharif 1932 – 2015

Omar Sharif 1932 – 2015

11.07.2015

Ve věku 83 let nás dnes opustil egyptský herec Omar Sharif. Charismatická legenda zemřela na infarkt v nemocnici v Káhiře a zanechala po sobě nejen syna Tareka, ale také šedesátiletou kariéru… (více)

Reklama

Reklama