Reklama

Reklama

Epizody(10)

Prequel k seriálu Yellowstone sleduje rodinu Duttonových, která se vydává na zrádnou cestu přes Velké pláně, aby unikla chudobě a našla štěstí v Montaně. (SkyShowtime)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (206)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Vítaný prequel k seriálovému megahitu Yellowstone, ktorý ukazuje strastiplnú cestu udalostí predchádzajúcim založeniu rovnomenného ranču Duttonovcami v Montane. Zároveň je miešaninou viacerých prvkov – poriadne drsným a tragickým westernovým mäsom, niektorými príbehovými linkami pretkaným dnešnými "hodnotami" zaváňajúcimi utópiou, avšak z pohľadu historického kontextu absolútne nie nemožnými, preto mne obratom príliš nevadiacimi (inak áno), čistokrvnou kopírkou Lonesome Dove a silným zápachom telenovely a nikdy nekončiacimi vnútornými monológmi sebeckej blonďavej hrdinky, ktorá oplakáva svojho budúceho manžela, milovaného kovboja, s ktorým chcela stráviť zvyšok svojho života, len aby o pár dní neskôr jazdila na indiánovej fujare po tom, čo jej dal indiánske meno a z vlasov uplietol koníka. Krásne, nie? Záchranou bol len fenomenálny herecký koncert veterána Elliotta, charakterom presvedčivý bradatý McGraw & Garrett a Sheridanov cit pre silnú dramatizáciu a cynickosť a surovosť reálií prostredia. Od mnohými označovaného westernového majstrovského opusu to má ďaleko, istým spôsobom a po eliminácii niekoľkých elementov však nie tak úplne moc. (x) (x) (2.2022) (15.7.2022-16.7.2022) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

"Where she dies is where we stay." Strhující samostatný prequel k Sheridan-Verse. Dvě dekády po konci Občanské války, echt drsná cesta několika poutníků za chimérou vysněného nového domova/začátku. Cesta skrze podmanivou nehostinnou krajinu, kde člověk člověku vlkem, kdy nepřekročitelné dravé řeky či nedostatek zdrojů jsou menší z neustálých problémů a překážek. Nekompromisní westernová kovbojka o cestě skrze divočinu. Natolik vynikající, že o to více mrzí, když v takřka v každé z epizod narazíte na nadbytečnou vatu. Koukatelnou, solidní, ale zbytečnou a nic neprohlubující ani ničemu nesloužící. Být to kondenzované do sedmi či osmy epizod, nebylo by výhrad. Každopádně vše, co si jeden na sheridanovkách (ne)oblíbil, je zde plnými hrstmi. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

z Yellowstone sem doposud viděl pouze první epizodu a jeho prequel mě slušně namotivoval tenhle restík napravit.Osobně westerny úplně nevyhledávám,ale čas od času se objeví něco co mě donutí to přehodnotit a 1883 je přesně ten případ.Vedle Mayor of Kingstown je 1883 další Sheridan ve vrcholné formě a i když je tempo v určitých pasážích/celých epizodách až moc pomalé,bohatě to dokáže vynahradit v momentě jiném a nikdy bych neřekl,že putování několika lidí z bodu A do bodu B může mít takovou místy až magickou přitažlivost.Herecky je 1883 naprosto přesné a trojice Sam Elliot,Tim McGraw a Faith Hill jsou naprosto fantastičtí.Snad jen ta Elsa jakožto hlavní hrdinka a vypravěčka je chvílemi lehce na pěst a její zamilovávání se do každého chlapa co potká mi přišlo v daných momentech zbytečné.Nakonec ale i to dalo smysl a pomohlo to emotivnímu finále...90% ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Místy je to nečekaně hodně přeslazené a místy to zase strašně tlačí na pilu, přesto nakonec zůstávám na čtyřech. Po velmi dlouhém a pečlivém zvažování. Hlavně za představitele hlavní role Tim McGrawea, který v kovbojském klobouku vypadá naprosto dokonale a pak za poslední dva díly. Nebyly sice úplně perfektní, ale přesto mě uspokojily mnohem víc, než prvních osm. A pokud k tomu ještě připočtu výtečnou scénu s B.B. Thortonem, tak si myslím, že je to moje dnešní hodnocení přesně akorát. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Drsný westernový seriál od Taylora Sheridana, který nám ukazuje nejen světlé, ale hlavě ty stinné stránky tehdejšího divokého západu, ve kterém smrt čeká na každém rohu a přežít není snadné. Děj se zaměřuje na skupinu evropských přistěhovalců, která putuje s doprovodem z Texasu do Montany. Ještě ani nezačnou svou cestu a už se jim problémy lepí na paty. Ochranu jim dělá pár místních kovbojů, dva veteráni z války a přidá se k nim i jedna rodina. Rozhodně to není nuda. Postupně se naše karavana posouvá a mrtvých přibývá. Na konec cesty dojde jen pár postav. Líbí se mi toto drsné ztvárnění divokého západu bez příkras. Tohle se často nevidí. Konec je dost dojemný... "Smrt se na mě usmála a bylo to nádherné." ()

Galerie (308)

Zajímavosti (6)

  • V seriáli sa spomína bar White Elephant (Biely slon), ktorý existuje dodnes. (belinko)
  • Dívku, které se udělá zle z vody a je označována jako „slovanský emigrant“, hraje Amber Blaze Lemmond, která je české národnosti. Na anglickou radu ohledně pití vody odpoví zřetelně česky: „Nerozumím.“ (fabecc1222)

Související novinky

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (více)

Nečekaný konec seriálu Yellowstone?

Nečekaný konec seriálu Yellowstone?

07.02.2023

Seriálové bomby začínají padat už v únoru. Právě jsme se totiž dozvěděli, že jeden z nejsledovanějších a nejúspěšnějších seriálů současnosti – drsné drama Yellowstone od Taylora Sheridana (Sicario,… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama