Reklama

Reklama

Epizody(10)

Prequel k seriálu Yellowstone sleduje rodinu Duttonových, která se vydává na zrádnou cestu přes Velké pláně, aby unikla chudobě a našla štěstí v Montaně. (SkyShowtime)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (203)

sheen 

všechny recenze uživatele

Z Yellowstone jsem byl absolutně nadšen, ten seriál mě dostal a myslel jsem si, že nic lepšího neuvidím a pak přišel tento skvost. Naprostá dokonalost v každém ohledu. Drsný a nelítostný pohled na osídlení Ameriky. Psal jsem to již několikrát ale Taylor Sheridan je bůh, jen mi posledním dílem vyrval srdce z těla :( ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Naprostá nádhera a nejlepší seriálovej western. Sheridanovo universum se rozrostlo o naprostý skvost plný tvrdých, charismatem sršících chlapů, komplexně napsaných ženštin, nádherných scenérií, přestřelek a polemizování. Že Tim McGraw má koule jsme viděli už ve flashbacích v Yellowstonu, tady ale dostává pořádný prostor a využívá každou vteřinu, kdy je v záběru, navíc po svém boku má legendu v podobě Sama Elliota. Ani jeden z nich ale není hlavní postavou, kterou se v průběhu příběhu stává Elsa Dutton a jejíž vyprávění provází celým příběhem. Perfektní minisérie, která má všechno. ()

Reklama

janesX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál, ktorý sa zdanlivo pomalšie rozbieha a trochu trvá, kým tie postavy pochopíte, no počas putovania sa vám ich osudy poriadne vryjú pod kožu. Vrcholom série pre mňa je deviaty diel, no ešte lepšie bolo dopozerať to a uvedomovať si túto sériu ako celok. Napriek mojej miernej skepse, ktorá trvala asi po tretiu epizódu musím ale uznať, že v kontexte boli všetky diely dôležité a aj keď sa niektoré zdali slabšie (čo nepochybne aj boli), tiež ma po dopozeraní už napadlo kašlať na matematiku a zvýšiť hodnotenie na maximum. Tento seriál skrátka zanechal obrovitánsky DOJEM! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

No neviem, to je western pre dámy a zženštilých mužov? Zrejme áno. Navyše liberalizovaný. Prostredie, obrázky, kamera, príroda, to všetko je úžasné, nádherné. Ani Isabel May nie je na zahodenie, silne pripomína Jennifer Lawrence, zatiaľ len výzorom. A Sam Elliot prináša mimoriadny herecký výkon. Ale toto nemá s žánrom ako western skoro nič spoločné, akurát, že sa to deje na Divokom západe, sú tam Indiáni a sem tam prestrelka, ale veľmi riedko. Za to romantiky tu je až až. Najlepšie tej multi-kulti. Rok 1883 je nakrútený očami dnešného liberálneho diváka, pre ktorého budú Indiáni všetko ušľachtilí domorodci,  biely muž v podstate samý špinavý drsňák, ale aspoň teda černoch má úroveň, ako sa patrí. Inak príliš málo gayov. Nechápem, veď od Skrotenej hory je jasné, že kovboji boli veľmi prihriati. Z toho by mali mimovládky určite urobiť škandál. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

I remember the first time I saw it. Tried to find words to describe it. But I couldn’t. Nothing had prepared me. No books. No teachers. Not even my parents. I heard a thousand stories… But none could describe this place. It must be witness to be understood. And yet, I’ve seen it. And I understand it less than when I first cast eyes on this place. Some called it the American Desert. Others, the Great Plains. But those phrases were invented by professors at universities. Surrounded by the illusion of order. And the fantasy of right and wrong. To know it, you must walk. Bleed until it’s dark. Drown in its rivers. Then its name becomes clear. It is Hell. And there are demons everywhere. ()

Galerie (308)

Zajímavosti (6)

  • Shea Brennan (Sam Elliott) hovorí imigrantom, že sú blázni, pretože majú vo vlaku voly a nie kone. Pravdou je, že väčšina priekopníkov používala na ťahanie svojich vozov skôr voly ako kone, na rozdiel od zobrazenia vo väčšine westernov. Voly sú pomalšie, ale vhodnejšie na takúto cestu, pretože sú silnejšie, dokážu vydržať pod nátlakom, dokážu lepšie ťahať plne naložené vozy do hôr, menej sa vystrašia a po príchode by sa lepšie hodili na život na farme a zakladanie stád dobytka. (belinko)

Související novinky

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (více)

Nečekaný konec seriálu Yellowstone?

Nečekaný konec seriálu Yellowstone?

07.02.2023

Seriálové bomby začínají padat už v únoru. Právě jsme se totiž dozvěděli, že jeden z nejsledovanějších a nejúspěšnějších seriálů současnosti – drsné drama Yellowstone od Taylora Sheridana (Sicario,… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama