Reklama

Reklama

Jak ukrást Venuši

  • USA How to Steal a Million (více)
Trailer

Obsahy(1)

Koníčkem Charlese Bonneta je falzifikátorství uměleckých děl. Na poslední aukci se mu podaří úspěšně prodat padělek Cézannova obrazu. Jeho sebevědomí to ještě posílí. Jeho dcera Nicole, která otce neustále zrazuje od jeho počínání, jednou v noci překvapí v domě distinguovaného muže, o němž si myslí, že je to zloděj. Simon Dermott je však specialistou na padělky a přišel odebrat vzorek barvy z domnělého obrazu Vincenta Van Gogha, aby mohl Bonneta usvědčit z podvodu... Bonnet se mezitím rozhodne vystavit v prestižní pařížské galerii falzifikát sošky Venuše od Benvenuta Celliniho. Sošku již před dávnými roky padělal Nicolin dědeček a jako model mu stála Nicolina babička. V galerii je soška z bezpečnostních důvodů umístěna uprostřed kruhu infračervených paprsků, při jehož přerušení se spustí alarm. Nicole Bonnetová se schází s americkým obchodníkem přes počítače Davisem Lelandem, z něhož se vyklube zájemce o sošku Venuše. Nicole zdůrazní, že je soška neprodejná, a když ho políbí, Leland si začne  dělat naděje. Daruje jí zásnubní prsten. Za Bonnetem přichází pojišťovací agent, aby podepsal dokument, podle něhož bude soška Venuše pojištěna na milion dolarů. Svým podpisem však Bonnet dává také svolení k odborné expertíze. Nicole se zděsí a kontaktuje Dermotta. Chce, aby jí pomohl sošku ukrást, než se na podvod přijde… Dermott se Nicole ptá, proč chce ukrást něco, co jí patří. Také jí řekne, že se mu zdá, že soška Venuše je Nicole nápadně podobná. Ale Nicole se mu líbí, a proto souhlasí... Oba navštíví galerii a obhlížejí situaci a bezpečnostní opatření. Dermott je znepokojen, když zjistí, že naproti galerii je přísně hlídané sídlo ministra vnitra. Přesto však vymyslí plán. (TV Prima)

(více)

Recenze (297)

Muf911 

všechny recenze uživatele

Mooc příjemné. Krásně se na ten film kouká. A na hlavní hrdinku především. P.S. Kdybyste se nemohli dopátrat, jaké že auto to měla Audrey Hepburn, tak to byl červený kabriolet Autobianchi Bianchina ()

SelfishMan 

všechny recenze uživatele

Nápaditá krimikomedie s úžasnou a krásnou Audrey. Představuje trošku odlišný přístup k lupičské tématice. Žádné super drahé hračičky a ohromné plány, stačí magnet, šňůrka a krásná "uklízečka" a je vymalováno. Prvky komedie a romatiky film pro mě oživily a rád se podívám znovu! Malou výtku bych mel k Peterovi O'Toole, který mi až tolik nesedl, ovšem i tak se s Audrey výborně doplnily. Nejméně 95% ()

RomanT 

všechny recenze uživatele

Hloupé, vykonstruované zápletky a dialogy zcela mimo realitu, humor který mě míjel. Podle zdejšího zprůměrovaného hodnocení má nános nostalgie opravdu silný vliv. ()

CAR0DEJ 

všechny recenze uživatele

Skvelá Audrey, ako obvykle, ale aj jej mužský náprotivok hrá bravúrne a toto skvelé divadlo si nenechajte ujsť, keď už je to nakolorované... ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Nápaditý návod na vykradení muzea:) Příjemná Audrey s hlasem Libušky Švormové a její tatík v českém podání Miloše Kopeckého dodávají filmu šmrnc. Potěší účast Calvery ze Sedmi statečných ve vtipné roli sběratele umění. Film Vás naladí do milé a příjemné nálady. Ale chtělo to větší spád, proto jen čtyři hvězdy. ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Další přemrštěné hodnocení komedie, která není nijak vtipná. Možná jsem náročnej, ale prostě mi nestačí vidět Audrey a mrsknout tam pět hvězdiček. Když se koukám na komedii, chci se zasmát, ale toho jsem se tu dočkal možná dvakrát a velmi velmi zlehka.. ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

Možná trochu přitloublá najivní, ale velmi zábavná komedie. Odpočinková věc. Bez krve a sprosťáren se dá taky bavit. Nepěkná moda klobouků a brýlí, té doby. Škoda, že Audrey nemá dlouhé vlasy, to by byla krása. Doporučuji. ()

galiea 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalá komedie, která má všechno, co jen lze od inteligentního oddechového filmu očekávat - napínavou zápletku; vypracované kostýmy; přitažlivé prostředí pařížské vyšší vrstvy, prodchnuté uměním; vtipné hlášky; rajcovního Petera O'Toola, v jehož modrých očích by se zcela dobrovolně nechala utopit každá žena; křehkou a přitažlivou Audrey Hepburn, jejíž laní oči směle konkurují těm O'Toolovým. Navíc děj dokonale podkreslující hudba Johna Williamse! Samozřejmě ve filmu je i pár snadno odhalitelných škobrtnutí, které ale blahosklonně odpouštím, protože tohle je prostě klasika, kterou si můžu pouštět stále dokola a znovu a znovu se skvěle bavím! (Lepší dabing je podle mě ten, který dělala Nova - s Laurinovou, Štěpničkou a hlavně geniálním Přeučilem!) - "Vy máte být ve vězení a já v posteli!" ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Jak ukrást Venuši mě hrozně baví. Jednak se mi moc líbí vizuál, Francie i ta doba. Audrey Hepburn byla plná rozporů, krásná jako obrázek, ale šibalská jako čertík. Peter O'Toole byl neskutečný sympaťák se svítivě modrýma očima a výraznými rysy. Ale hlavně jim to na plátně dohromady moc slušelo a klapalo, takže fungovala i romantická stránka filmu. Celé to bylo moc roztomilé. Ráda se na tuhle loupežnou úsměvnou taškařici zase podívám. ()

Anetulicek 

všechny recenze uživatele

Ako ukradnúť Venušu, je výborná oddychovka... vtipom sršiaca krimi komédia z polovice minulého storočia ...a to sa Vám vtedy točili filmy. V poslednej dobe som prepadla starej dobrej klasike a myslím, že ma čaká ešte šnúra skvelých filmov. Herecky to bolo zahraté bravúrne.... Pani herečka Audrey Hepburn si vyslúžila svojím skvelým talentom miesto medzi obľúbenými herečkami...5* ()

meda2016 

všechny recenze uživatele

Dnes už romantické komedie nemají jednoduchý život. Tato má nápad, komické napětí, zalíbení v postavách a důležitý aspekt - nevystraší vás. Navíc Peter O'Toole je pádný argument. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Príjemná komédia. Vtipný námet a výborné herecké výkony. Nikde sa netlačí na pílu a všetko s ľahkosťou plynie k šťastnému koncu. ()

xcomex 

všechny recenze uživatele

...vynikajici smes humoru, napaditosti a precizniho provedeni -je zvlastni jak prave filmy tohoto razu a prislusneho obdobi maji osobitou atmosferu -velice povedene ()

dwarf 

všechny recenze uživatele

Úžasně svěží krimikomedie. Audrey Hepburn a Peter O´Toole prý během natáčení trpěli na záchvaty smíchu. Myslím, že je vidět, že je natáčení bavilo. Skvěle to tam jiskří. ()

stado 

všechny recenze uživatele

Každý film s Audrey je skvělý, tento samozřejmě nevyjímaje. Skvěle jsem se bavil. Peter a Audrey byla opravdu roztomilá dvojka. ()

Související novinky

Zemřel „modrooký ďábel“ Peter O'Toole

Zemřel „modrooký ďábel“ Peter O'Toole

16.12.2013

Odešla jedna z velkých hereckých osobností. Legendární britský herec byl v pátek hospitalizován v londýnské nemocnici Wellington, kde v noci ze soboty na neděli vydechl naposledy. Dožil se 81 let,… (více)

Reklama

Reklama