Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po akci, která se fatálně zvrtla, se nájemný vrah pustí do boje se svými zadavateli i sám se sebou a žene se přes hranice za odplatou. Není to prý ale nic osobního… (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (543)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Od doby, co David Fincher spolupracuje s Netflixem, si točí, co chce a už po druhé se prokázalo, že je to špatně. U Zabijáka to navíc vypadá, že chtěl mermomocí natočit něco s nějakým vrahem, které filmařsky má tak rád. Jenže výsledek je takovej, že Michael Fassbender tu mluví více coby vypravěč, než by hrál coby herec. A navíc se tu vůbec nic neděje. Film totiž nemá žádné emoce. Ano, má filmařskou zručnost. Toť vše. Chladnou filmařskou zručnost. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Je to až fascinující, zlomyslná zábava. Sledovat elitního superzabijáka, který se v úvodních patnácti minutách vychválí do nebes, potom udělá strašlivou chybu, ale nepřestane o sobě pochybovat. Ani když se čím dál víc zdá, že ta chyba nebyla zdaleka poslední a vlastně ani první. David Fincher si dovolil úžasně natočit dvouhodinovou ódu na ego a jsem si jistý, že s každým dalším zhlédnutím bude přibývat drobností "tohle by profesionální zabiják v jiném filmu asi neudělal", kterých jsem si napoprvé nevšiml. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný pokus vyspělého režijního mistra udělat z obyčejné žánrovky meditativní filozofický art. Existenciální temné thrillery jsou přesně Fincherova parketa, tentokrát měl ale ke zfilmování příliš mělkou látku. Prostou hlubších významů, strhujících dějových zvratů a v neposlední řadě i konce, který by dokázal silněji rezonovat. A Fassbenderův antihrdina sice super, bez dalších nosných postav, které by ho plnohodnotně doplňovaly, ale ani on nevynikne tak moc, jak by mohl. 70 % ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Na Finchera až nezvykle nedivácky zážitok, tak ako aj jeho predchádzajúci Mank. Oproti nemu však disponuje predsa len zaujímavejšou atmosférou či pôsobivejším ponorom do (anti)hrdinovho vnútra a nielen výborným remeselným spracovaním, ktoré by už v tomto prípade asi nestačilo. Na jeho vrcholnú tvorbu však stále pozerá z diaľky a ani nebyť presného Michaela Fassbendera, Killer by vo mne rezonoval ešte o niečo slabšie. 70% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Přemýšlivý Fincher. Technicky stále na výši, režijně stále stejně metodologický a minimalistický s důrazem na každý detail. Že si scénárista vybral jednodušší zápletku bez zbytečných twistů, nebo šokujících point nijak extra nevadí. Nemusí být u každého jeho filmu. Fassbenderův zabiják je totiž natolik zajímavá a skvěle zahraná postava, že je to právě ona, která je středobodem filmu a kolem ní se motá jakýsi děj se střídáním lokací a potkáváním zajímavých lidí. Za zmínku stojí fantastická akce na Floridě, kterou bych od Finchera nečekal. Meditativní, tepající krimi, kde všechno funguje velmi dobře, jen ne geniálně. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Postavu Marcusa pôvodne stvárnil Thiago Palma, no neskôr ho počas postprodukcie z nezverejnených dôvodov nahradil Emiliano Pernía. (Arsenal83)
  • Po Mankovi (2020) se jedná o další nezrealizovaný projekt, který byl David Fincher díky Netflixu po letech konečně schopný dokončit. Původně se plánovalo točit už po Zodiacovi (2007). (Spinelion)
  • David Fincher sa definitívne rozhodol pre tento projekt po tom, čo sa niekoľkokrát stretol s Michaelom Fassbenderom a v mnohých hĺbkových diskusiách videl, aký je Fassbender odhodlaný projekt realizovať - Fassbender sa po snímke Dark Phoenix (2019) neobjavil vo filme 4 roky. V tom čase Fincher zvažoval množstvo projektov pre pokračovanie Manka (2020), Fassbender ho presvedčil, že práve Zabijak je teraz tá správna voľba. (Arsenal83)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Seriálový Mindhunter je definitivně mrtvý

Seriálový Mindhunter je definitivně mrtvý

23.02.2023

Patříte mezi fanoušky seriálu Mindhunter od režiséra Davida Finchera? Pak pro vás má tvůrce špatné zprávy. Zdá se, že po pár let starých informacích, že herci byli uvolněni ze svých smluv a se třetí… (více)

David Fincher dotočil svůj nový film

David Fincher dotočil svůj nový film

31.03.2022

Tradičně si režisér David Fincher (Sedm, Zodiac) mezi svými filmy nechává pár let rozestup, oblíbený tvůrce teď ale naštěstí fanoušky na svůj další projekt po poněkud úzce zaměřeném Mankovi nenechá… (více)

Reklama

Reklama