Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V prvním díle Aleš Pelán čelí nařčení, že udržuje zakázané vztahy se svými studentkami. Mezitím na stejné škole dochází k brutální šikaně jeho kolegyně, kterou si žáci natáčí na video… Má každý učitel takovou autoritu, jakou si zaslouží? Nebo si žáci dovolují víc než kdy dřív? (Česká televize)

Recenze (82)

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi dobře natočený díl, byť se v něm vlastně nic extra zajímavého nedělo. Proč ta ženská učila ví bůh a já jako rodič bych rozhodně takovou učitelku pro dcery nechtěla. Na stranu druhou, to jak se k tomu vedení školy postavilo, bylo opravdu tristní. Kdysi jsme měli podobnou učitelku, taky jí kluci dávali dost zabrat, jenže to bylo v době, kdy se s nima nikdo moc nepáral. Dostali od nás ostatních po držce a následně ten nejhorší vyletěl ze školy dřív, než se stačil podivit. Dnes jsou všude výchovné poradkyně, poradny a spratci jsou čím dál horší, čím to asi bude? ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě dobrý. Lukáš Vaculík hraje dobře, téma bylo silný, hezky zpracovaný. Rozhodně to s člověkem pohne a donutí klást si otázky. Fajn byl i zbytek obsazení. Zaujala mě herečka, která hrála Sáru a pak ta, která hraje ženu hlavního hrdiny. Bohužel neznám jména. Jsem rozhodně zvědavá na další díly a doufám, že si minimálně udrží laťku tohoto prvního dílu. ()

Reklama

Sharleen76 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po zhlédnutí druhého dílu seriálu Ochránce jen pochvalně pomlaskávám. Vedle těch Růžových kódů, Posledních misí, Puklic a Zamračených je tento seriál jako živá voda. Vedle nadprůměrných hereckých výkonů a obsazení musím vyzdvihnout skvělý scénář, který drží pozornost diváka od prvních minut až po závěrečné titulky. Vysoké hodnocení na CSFD krátce po uvedení svědčí o tom, že se tvůrci trefili tématem do vkusu. ()

mire.k 

všechny recenze uživatele

Profesionálně natočené. Perfektní herecké výkony. Ale černobílé vidění světa.  Zlí učitelé a chudáci žáci, jeden hrdina a tři padouši. Bohužel černobílé vidění problému se odráží i v dalších dílech jinak nadějného seriálu. Není jasné jak to vlastně bylo ve skutečnosti, neboť díl odkazuje na Třebešínský případ, ale scénář je upraven dle představ a manipulativních záměrů scénáristů. Tedy zdánlivá dokumentárnost může těžce ublížit reálným osobám. Mám pochyby o umělecké etice díla. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Páčilo sa mi, že sa otvorili netradičné, ale pálčivé témy. Šikana učiteľky a údajné zneužívanie učiteľom. Dobre sa nám ukázalo, že priposraná politická korektnosť urobí aj z jedného obrázka pomaly trestný čin a dospelému človeku môže zničiť aj kariéru. Študentky sa síce učiteľa zastali, ale čo keby tomu nebolo tak? Keby bol neobľúbený a jedna by povedala blbosť, tak by bol normálne stíhaný. Na druhej strane šikana učiteľky ukazuje, kam sme to dospeli s našim edukatívnym systémom. Kedysi bol učiteľ autorita, pri ktorej sklápal oči aj rodič. Dnes si musí nechať skákať po hlave a keby aj otvoril hubu, vyhodia ho alebo zažalujú. Na rozbeh seriálu veľmi dobrá časť. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Kniha, kterou si chtěl Pelán (Lukáš Vaculík) půjčit od ředitele, je „Graham Greene: Moc a sláva“. (mykhal)
  • Pelán (Lukáš Vaculík) je v díle velmi nemilosrdný k bulváru, osobní zkušenost herce s bulvárem je velmi negativní, soudil se s ním za publikované lži a vyhrál. (sator)
  • Podle skutečného případu z pražské Střední průmyslové školy Na Třebešíně. (sator)

Reklama

Reklama