foto

Chris Pine

  • nar. 26.8.1980 (37 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Christopher Whitelaw Pine se narodil 26.srpna 1980 v Los Angeles. Herectví mu už od malička nebylo cizí. Jeho babička byla známá americká herečka Anne Gwynne a jeho otec, Robert Pine, ztvárnil postavu seržanta Josepha Getraera v populárním seriálu ChiPs. I Chrisova matka a starší sestra se krátce věnovaly herectví. Během svého dětství trávil Chris hodně času na natáčení filmů. V té době se ale spíše zajímal o sporty než o herectví. Na Kalifornské univerzitě v Berkeley studoval obor angličtina a zde také získal bakalářský titul. Jeden rok studoval jako výměnný student na University of Leeds v Anglii. Po promoci navštěvoval Williamstown Theatre Festival a na chvíli zakotvil i v American Conservatory Theater v San Franciscu. Herectví si k němu přeci jen nakonec našlo cestu.

Chris začal svou kariéru účinkováním v různých televizních seriálech jako třeba Pohotovost, Odpočívej v pokoji nebo Kriminálka Miami. Díky svému pěknému chlapeckému vzhledu a výrazným modrým očím bylo jen otázkou času, než získá roli v romantické komedii. Ta šance přišla v roce 2004, když si po boku Anne Hathaway zahrál v pokračování Deníku princezny s podtitulem Královské povinnosti, který se také stal jeho vůbec prvním natočeným filmem. O dva roky později se k tomuto žánru vrátil ve filmech Jen trošku štěstí, v hlavní roli s Lindsay Lohan, nebo Rande naslepo. Ve stejném roce také vyšel jeho další film Sejmi eso. Zlom přišel v roce 2009, kdy šel do kin reboot Star Treku, ve kterém si Chris zahrál hlavní roli – Jamese T. Kirka. Star Trek si získal přízeň kritiků a měl i velice dobrý finanční úspěch. Z Chrise se tak přes noc stala světová hvězda.

V roce 2010 se po boku Denzela Washingtona objevil v akčním thrilleru Nezastavitelný od Tonyho Scotta. O dva roky později se ocitl v milostném trojúhelníku s Reese Witherspoon a Tomem Hardym v akční romantické komedii Tohle je válka. Ve stejném roce se objevil v dramatu Lidé jako my a svůj hlas propůjčil Jacku Frostovi v pohádce Legendární parta. V roce 2013 se opět vrátil do role kapitána Kirka ve filmu Star Trek: Do temnoty.

Roku 2014 se objevil v komediích Šofér a Šéfové na zabití 2. Do kin šel i film Jack Ryan: V utajení na motiv knihy od Toma Clancyho, kde si zahrál hlavní roli. V pohádkovém muzikálu Čarovný les pak předvedl, že kromě hezkého vzhledu má také krásný hlas – Chris je často přirovnáván k legendě Franku Sinatrovi. V roce 2015 se objevil v nízkorozpočtovém filmu Z for Zachariah a menší roli získal i v seriálu Wet Hot American Summer: First Day of Camp. V dalším roce jsme ho mohli vidět ve třetím pokračování Star Treku (Do neznáma), filmu Do posledního dechu, natočeném podle skutečné události, a snímku Za každou cenu, který získal nominace na několik prestižních cen, včetně Oscara.

V nejbližší době ho uvidíme v sólovce Wonder Woman, kde ztvární postavu pilota Steva Trevora, „lepší polovičky" princezny Diany. Dalšími oznámenými projekty jsou A Wrinkle in Time a čtvrté pokračování Star Treku.

JustMeeKatie

Herecká filmografie

Filmy

2019 Star Trek 4
2018 Outlaw King
V pasti času
2017 Wonder Woman
2016 Do posledního dechu
Star Trek: Do neznáma
Za každou cenu
2015 Z for Zachariah
2014 Čarovný les
Jack Ryan: V utajení
Šéfové na zabití 2
Šofér
2013 Star Trek: Do temnoty
2012 Celeste a Jesse navždy
Legendární parta
Lidé jako my
Tohle je válka!
2010 Nezastavitelný
Quantum Quest: A Cassini Space Odyssey
Small Town Saturday Night
2009 Beyond All Boundaries
Přenašeči
Star Trek
2008 Víno roku
2006 Dorothy (TV film)
Jen trošku štěstí
Rande naslepo
Sejmi eso
2005 Zpovědní tajemství
2004 Deník princezny 2: Královské povinnosti

TV seriály

2017 Wet Hot American Summer: 10 Years Later (TV seriál)
End Summer Night's Dream (E08)
Dance (E07)
Rain (E06)
další epizody (4)
Angie Tribeca (TV seriál)
Hey, I'm Solvin' Here! (S03E06)
Welcome Back, Blotter (S03E01)
2015 Supermansion (TV seriál)
Wet Hot American Summer: First Day of Camp (TV seriál)
Day is Done (E08)
Staff Party (E07)
Electro/City (E06)
další epizody (5)
2005 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Tančíš pro mě (S05E02)
2003 Kriminálka Miami (TV seriál)
Extrém (S02E10)
1994 Pohotovost (TV seriál)

Dokumentární

2016 Dawn of the Justice League (TV film)
For the Love of Spock
2014 Lennon or McCartney - a.z.
2013 Star Trek Into Darkness Special (TV film)
The Captains Close Up (TV seriál)
2011 The Captains
2009 Special zu 'Star Trek XI' (TV film)
Star Trek: Aliens
Star Trek: A New Vision
Star Trek: Ben Burtt & the Sounds of Star Trek
Star Trek: Casting
Star Trek: Gag Reel
Star Trek: Gene Rodenberry's Vision
Star Trek: Planets
Star Trek: Props & Costumes
Star Trek: Score
Star Trek: Starships
Star Trek: To Boldly Go
2004 On the Set: The Princess Diaries 2 - Royal Engagement (TV film)

TV pořady

2017 The 74th Golden Globe Awards (TV pořad)
2015 Oscar's Red Carpet 2015 (TV pořad)
The Late Late Show with James Corden (TV pořad)
The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
24 Hours of Reality and Live Earth: The World Is Watching (TV pořad)
87. Annual Academy Awards (TV pořad)
2014 Off Camera with Sam Jones (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2014 (TV pořad)
2013 Nickelodeon Kids' Choice Awards 2013 (TV pořad)
2013 MTV Movie Awards (TV pořad)
2012 Evening Urgant (TV pořad)
2012 Film Independent Spirit Awards, The (TV pořad)
2010 82. Annual Academy Awards (TV pořad)
2009 Zlatý Glóbus 2009 (TV pořad)
2009 MTV Movie Awards (TV pořad)
2007 Rencontres de cinéma (TV pořad)
The Graham Norton Show (TV pořad)
Up Close with Carrie Keagan (TV pořad)
Xposé (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)

Hudební videoklipy

2013 Paul McCartney: Queenie Eye (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Filmy

2017 Mantivities

Producentská filmografie

Filmy

2017 Mantivities

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(332)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace