foto

Jean Reno

  • nar. 30.7.1948 (71 let)
    Casablanca, Francouzské Maroko

Biografie

Jean Reno je herecká hvězda, která na filmovém nebi září již více než 30 let. Mezi jeho bezesporu nejslavnější filmy patří: kriminální drama Leon (León, 1994), akční thriller Ronin (Ronin, 1998), akční sci-fi Godzilla (Godzilla, 1998), sci-fi komedie Návštěvníci (Les Visiteurs, 1993), dobrodružné romantické drama Magická hlubina (The Big Blue, 1988) či mysteriózní thriller Purpurové řeky (Les Riviéres pourpres, 2000). Jean Reno se narodil jako Juan Moreno y Herrera-Jiménez v marocké Casablance. Jeho španělští rodiče se po jeho narození přestěhovali za prací do severní Afriky. Reno se usadil ve Francii, když mu bylo sedmnáct let. Vystudoval dramatické umění a brzy získal uznání nejen jako filmový herec, ale také divadelní a televizní. Za svou kariéru ztvárnil více než 70 rolí.

Bioscop

Herecká filmografie

Filmy

2020 Da 5 Bloods
2019 4 latas
Cold Blood Legacy - La Mémoire du sang
The Krostons
2018 Polina
2017 Dobrodruzi
La ragazza nella nebbia
Rodinná loupež
2016 Las pequeñas cosas
Návštěvníci 3: Revoluce
Poslední tvář
Příslib
2015 Králové hor
Nemilosrdní
2014 Benoît Brisefer: Les taxis rouges
Days and Nights
Hektorova cesta aneb hledání štěstí
Moje léto v Provence
2012 Den vran
Oui, šéfe!
Vražedná hra
2011 Margaret
Rodinu si nevybíráš
2010 22 výstřelů
Odsun
2009 Krev mojí krve
Ozbrojení a nebezpeční
Růžový panter 2
Trable v ráji
2008 Ca$h
2006 Rytíři nebes
Růžový panter
Spláchnutej
Šifra mistra Leonarda
2005 Tygr a sníh
Říše vlků
2004 Hotel Rwanda
Korsický případ
Purpurové řeky 2: Andělé apokalypsy
2003 Drž hubu!
2002 Felix a Rose - Láska po francouzsku
Rollerball
2001 Návštěvníci: Cesta do Ameriky
Tous avec Line (TV film)
Wasabi
2000 Purpurové řeky
1999 The Book That Wrote Itself
1998 Godzilla
Návštěvníci 2: V chodbách času
Ronin
1997 Les Soeurs Soleil
Roseannin hrob
Zamilovaná čarodějka
1996 Jaguár
Mission: Impossible
1995 Francouzský polibek
Za mraky
Zloděj a boxer
1994 Leon
1993 Nebezpečný let (TV film)
Návštěvníci
Paranoïa
Paranoďa
Šroub
1991 Loulou Graffiti
Muž se zlatou maskou
Operace Corned Beef
1990 Brutální Nikita
1988 Magická hlubina
1987 Monsieur Benjamin (TV film)
1986 Et demain viendra le jour (TV film)
Miluji tě
Pour venger Pépere (TV film)
Rudá zóna
1985 Podzemka
Strictement personnel
Telefon zvoní vždycky dvakrát
Un homme comblé (TV film)
1984 Alea
Ne quittez pas
Náš příběh
1983 Ballade sanglante
Poslední bitva
Vnější znaky bohatství
1982 Poutnice ze Sans-Souci
1981 L'Avant dernier
Les Bidasses aux grandes manoeuvres
On n'est pas des anges... elles non plus
1980 Voulez-vous un bébé Nobel?
1979 Světlo ženy
1978 L’Hypothèse du tableu volé

TV seriály

2013 Zločiny nad Seinou (TV seriál)
Les Catacombes (E08)
Opéra (E07)
Le Marais (E06)
další epizody (8)
2003 Les 100 plus grands... (TV seriál)
1994 Les enfants de la télé (TV seriál)
1985 Tender Is the Night (TV seriál)
1984 Série noire (TV seriál)
Pour venger Pépère (E14)
1983 Quelques hommes de bonne volonté (TV seriál)
1980 L'Aéropostale, courrier du ciel (TV seriál)

Dokumentární

2015 Český žurnál (TV seriál)
Matrix AB (E12)
2014 Luc Besson - nepochopený (TV film)
2009 La traversée du désir
2005 L'hebdo cinéma (TV seriál)
2004 Vzpomínky na Leona
2002 Un jour dans la vie du cinéma français (TV film)
1999 Paris dernière (TV seriál)
1995 Fare un film per me è vivere (TV film)
1989 Aventure du Grand Bleu, L' (TV film)

Host

TV pořady

2012 La parenthèse inattendue (TV pořad)
Le grand show (TV pořad)
2010 Ça va s'Cauet (TV pořad)
2006 Salut les Terriens (TV pořad)
T'empêches tout le monde de dormir (TV pořad)
2005 Glanz & Gloria (TV pořad)
2004 Tout le monde en parle (TV pořad)
2000 On ne peut pas plaire à tout le monde (TV pořad)
Qui veut gagner des millions? (TV pořad)
1998 Na plovárně (TV pořad)
Vivement dimanche (TV pořad)
Vivement dimanche prochain (TV pořad)
1997 Stars'N Co (TV pořad)
1996 Smap x Smap (TV pořad)
1992 Gomorron (TV pořad)
1986 Élection de Miss France (TV pořad)
1985 Victoires de la musique (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(5 029)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace