Reklama

Reklama

Vrah Rosemary

  • USA The Prowler (více)

Obsahy(1)

Dívka s chlapcem opouštějí maturantský ples a jdou si spolu zalaškovat do altánu v zahradě, kde jsou oba brutálně zavražděni jejím bývalým přítelem, na kterého nevydržela čekat až se vrátí z války. O pětatřicet let později se ve městě chystá poprvé od oné události další maturantský večírek a vrah s růží a vidlemi se vrací. Temný, odpudivý slasher béčkaře Josepha Zita (Pátek třináctého 4, Rudý škorpión). (choze)

(více)

Recenze (90)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Vidlema skrz dva, vidlema do sprchy, bodačka skrz mozek, bodačka skrz krk, podřezávačka, hlava vs. brokovnice - to všechno zvládl maestro Savini na jedna. Například při podřezávání se to normálně spokojí s nožem u krku a krví, zatímco tady si ten nůž přímo krkem jezdí a je to hezky vidět. Vrah, zhrzený voják z druhý světový, je taky v pohodě. Celkově je to takový temný vyvražďovák se slušně napínavými momenty a minimem slabších míst. Slasherová pecka! (stopáž hodnocené verze: 01:28:15, screeny) ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že Prowler vznikal v době, která slasherům přála nejvíce (ne, děti, nejsou to devadesátá léta) a pod vedením člověka, který je uměl točit, což ostatně dokázal i svým zářezem do série Pátek 13. Největší devizou jsou jednoznačeně jednotlivá zabití, vždy nádherně vyvedená, realistická a působící dostatečně odporně, aby se ani otrlý divák (nic společného se srazem preudointelektuálů) neušklíbal. Vrcholemm pro mě je vidličkovaná ve sprše a jedno moc luxusní podříznutí. Trochu zamrzí rozkolísanost tempa, kdy především prohledávání obrovského baráku nudí znatelně, ale naštěstí se voják včas vrátí, aby do situace vnesl pořádek. Vzniknout tenhle film o dva roky dříve, tak má dnes deset pokračování a alespoň jeden remake. Naštěstí byl první Pátek 13 a tak to odskákal on. Prowler zůstal jediný a jedinečný. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Na 80’ roky vydarený slasher, ktorý toho z pohľadu gore ponúka viac, než som očakával. Jedna vražda strieda druhú, pričom nemožno povedať, že by boli všetky mordovačky na jedno kopyto. Tak isto prevedenie samotného násilia, je na danú dobu viac než slušné. Škoda akurát idiotského správania postáv, ktoré dokonale pohltilo už tak priemerný, tuctový príbeh bez nápadu či pointy. V dnešnej dobe, pri terajších nárokoch, už “Prowler” skrátka príliš veľké nároky nedokáže naplniť. Ale inak dobré, dobré .. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem si doplnil tenhle slasher, který Zito natočil ještě před tím, než fušoval do série Pátek třináctého a musím říct, že narozdíl od čtvrtého dílu této série po kterém Zito hororové vody opustil a vydal se na dráhu režiséra akčních filmů, který se podle mě zase až tak moc nepovedl, tak tady jsem hodně spokojenej. Je to přímočarý, brutální odsejpá to a samozřejmě, že to má i ten nezapomenutelný look osmdesátých let, kdy člověk rád odpustí i těch pár chybiček. V dnešní mrtvý hororový době je takováhle stará škola k nezaplacení.80% ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Ničím neprekvapí, vrah je velmi sympatický, obete si vyberá zriedkavo, nástroj má velmi originálny, buď na niekoho vytiahne vidle alebo nôž, ktorý má pekne naostrený a prebodne ním hocikoho. Keď niekoho zabije, do ruky mu vloží ružu, má na sebe čiernu uniformu a čiernu helmu ako vojak. Narozdiel od Burningu to v niektorých momentoch nudí až sa to rozíde a niečo sa udeje, ale ako vravím stále je to len priemerná zábava s úchylnými gore scénkami 60 percent. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Film bol zakázaný v Nórsku, Nemecku a na Islande. (Paldiny)

Reklama

Reklama