Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Počínaje Psycho, přes Základní instinkt až po Mlčení jehňátek, dostává hollywoodský thriller pořádně zabrat v tomto gagy nabitém filmu italského scénaristy, režiséra a herce Ezia Greggia. Mlčení šunek staví žánr thrilleru na hlavu a setkávame se v něm se spoustou parodovaných známych osobností buď ze světa showbyznysu (Michael Jackson, Sharon Stone), politiky (Bush, Clintonovi) nebo hororu (Alfred Hitchcock). Příběh se točí kolem pátrání FBI po nebezpečném psychopatickém vrahu. Špičkový tajný agent Jo Dee Fostar (Billy Zane) se ocitá v myšlenkovém souboji s šíleným Doctorem Animalem Kanibalem Pizzou (Dom Deluise) a ještě v tvrdším souboji s namyšlenými nadřízenými. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

1mara2 

všechny recenze uživatele

Problém a zároveň jediný štěstí tohohle "filmu" je ten, že jsem na něj nikdy nekoukal střízlivej. Viděl jsem ho asi 4x a ani si nepamatuju, jak to vlastně dopadlo. První půlhodina je fakt povedená, plno debilních ale vtipnejch fórů, pak to začíná upadat. Možná proto jsem pak vytuhnul, nebo šel v druhém kole přepít nebezpečně se přibližující nudu. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

K parodiím přistupuji dost odměřeně, protože jen málokteré z nich mně dokáží skutečně pobavit a zaujmout. Pár z nich to skutečně dokázalo a mám je rád, ale výtvory Ezia Greggia mezi ně určitě patřit nikdy nebudou, Tohle je má třetí zkušenost z jeho tvorbou a pokaždé odcházím spíše znechucen. Jediným štěstím je, že Mlčení šunek se velkým obloukem vyhlo žánrovému zařazení „horor“ a zůstalo pouze u komedie/thriller. Alespoň neprzní hororové databáze. A to i přesto, že si vzalo na mušku takové skvosty jako Mlčení jehňátek nebo Psycho. Slovo trapné/trapnost tu nabralo míru vrchovatou, ale přesto bych lhal, kdybych řekl, že jsem se tady párkrát nezasmál (a dokonce i nenuceně). Hlavně zpočátku filmu – ten byl docela dobrý. Konec už však byla jen jedna velká přehlídka ubohosti – stejně jako slavná scéna ze Základního instinktu. Docela se divím, že se do toho nechali angažovat herci jako Billy Zane, Bubba Smith, nebo Joanna Pacula. Charlene Tilton jsem vůbec nepoznal. Od Dallasu se hodně změnila – vzhledově k horšímu…30% ()

Reklama

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Tohle, mládeži, nebyla parodie, ale parodie na parodii. Koncentrace trapnosti překročila po většinu stopáže únosnou mez, ale na rozdíl od filmů jako Date Movie mě ničím neznechutila a řadí se tak do řady filmů "tak strašné, až jsou vtipné," což je každopádně plus. Tu jednu * přidávám za zhruba 3 podařené vtípky, u kterých jsem se skutečně zasmál, jak zřejmě autoři zamýšleli... ()

drankeryth

všechny recenze uživatele

Po dlhej dobe som si znova pozrel tento od veci film a musim povedat, ze ma znova bavilo to pozriet az do konca. Videl som aj lepsie parodie, ako je tato, ale zas ani tento film nie je taky spatny ako ho tu opisuju ini ludkovia:) Bolo sa na com pousmievat pocas plynutia filmu, tie rozne kuriozity vo filme boli fakt super pre mna. Obcas tam nieco bolo trapne, ale nebolo tam toho prilis moc co by ma donutilo, ze sa to neda zkuknut. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

v dobe keď vznikol (na konci zlatej éry paródie: druhá polovica 80. až prvá polovica 90. rokov) by sa tento film pokladal za priemernú paródiu, možno až podpriemernú . . . bohužiaľ však v tejto dobe strašného množstva príšerných paródií je aj tento kompost skvelou paródiou. Hlavne hezounský ksicht Billyho Zanea hádžuci celkom dobré grimasy vo vhodnom čase či maličké detailíky a vtipné drobnosti, aké sa už dnes neuvidia vedia potešiť. Inak ale . . . čo ja viem? Silvestrovský štandard ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu se objeví fotka a plakát herce Rogera Moora, který byl představitelem třetího Jamese Bonda. (Benjamin-L)
  • Náklady na výrobu filmu činily 3 miliony $. (Benjamin-L)

Reklama

Reklama