Reklama

Reklama

Koralína a svět za tajnými dveřmi

  • Česko Koralína a svět za tajemnými dveřmi (více)
Trailer 1

VOD (1)

Jedenáctiletá Koralína Jonesová je zvědavé a neposedné děvče. Přestěhovala se s rodiči na nudný venkov. Doma musí být zticha, hlavně nevyrušovat a jít nervózní mamince a duchem nepřítomnému tatínkovi z cesty. Koralína se nudí, a tak se vydá na průzkum okolí. Seznámí se s poněkud střeleným a upovídaným chlapcem Wybiem a jeho kocourem. V domě pak objeví tajná dvířka, která ji zavedou do světa skoro stejného jako je ten současný, jen tatínek a maminka tam mají místo očí knoflíky. Všechno je tam dokonalé, rodiče jsou hodní a mají pro ni vždycky spoustu času. Ale netrvá dlouho a Koralína zjistí, že vše není tak růžové, jak se původně zdálo. V ohrožení se octne nejen ona, ale také její skuteční rodiče. Koralína bude muset vynaložit veškerý svůj důvtip a odvahu, aby svou skutečnou rodinu zachránila. (TV Nova)

(více)

Recenze (851)

Pagliacci 

všechny recenze uživatele

Pohádkové a temné. Jedna z nejlepších kombinací se zde snoubí s perfektní stop motion animací(aspoň myslím, že jde o ní:)) a tak perfektní stylizací, že ve mě dokonce evokovala vzpomínky na slovutného Čarodějova učně. Příběh je sice méně fantaskní než v komiksu (nevím jestli jde o předlohu nebo dnes tak módní předělávku) přesto je podán tak precizně a poctivě, že těžko hledá konkurenci ať už mezi animáky nebo horory. Atmosféra je tak tísnivá a hutná, finále vygradované a film celkově - perfektní. Radost pohledět. ()

HarlanWade 

všechny recenze uživatele

Koralína je animák ve stylu V tom domě straší - jen ještě o něco originálnější. Alespoň na první pohled. Protože tady jsem už zhruba po první čtvrthodince odpadal nudou. První a největší hovadina je, že film prakticky nemá ujasněné, pro koho je. Pro dítě být nemůže, nejen kvůli úplně podivné atmosféře, ale v první řadě kvůli tomu, že postup děje je tak naprosto nelogický a spojitosti tak nesmyslné, že část z toho nezachytí prakticky nikdo. Tudíž to nemůže být ani pro dospěláka, který, pokud má rozum v hlavě, brzy pochopí, že na tomhle filmu není něco v pořádku. Scénárista musel být buď naprostej tupec a nebo byl náměsíčnej a scénář psal ve spánku, protože nevím, jak je jinak možný, že navzdory všem těm divnejm řečem nedokáže diváka nějakým způsobem zaujmout, či snad dokonce rozesmát. Nádherně se na to kouká, animace na vysoké úrovni, ale už mam naprosto plný zuby toho, dávat do nekonečna plný hodnocení jen za to - už to prostě nejde. V tomhle ohledu mi Koralína dost připomněla nedávný český experiment s názvem Kozí příběh - nápad, který by radši vůbec neměl být zpracován. Sorry, ale mě se to prostě nelíbilo - ne, že bych neměl rád animáky, ale nemám rád nudu. A i když jsou ty animáky tak neškodňoučký a kouzelňoučký, tak než si tohle dát znova, to si dam radši místo očí knoflíky. ()

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

Je to pro mě příjemně překvapivý filmeček.. Neboť ačkoliv osahuje mnoho věcí, které rád nemám (holčičku, která neposlouchá, rodiče, kteří nenaslouchají, kocourka, kterému někdo potrhal ouško, divoké freje vizuální a hudební, které mi připomínají svou.. eh... cirkusovostí (?!)... mnou neoblíbený styl ukradené nevěsty a mrtvých vánoc, či jak to bylo... :), tak nakonec udržel vše těsně před hranicí, kdy bych se zvednul a odešel a já si mohl užít to vyzvobození, kdy holčička už měla rozum a poslouchala, co měla.. :) One time is enough. ()

d1x 

všechny recenze uživatele

Nádherná animace, hudba na jedničku a děj, který vás vtáhne, přestože patří mezi ty typičtější. Novodobá Alenka v říši divů, které k dokonalosti neschází téměř nic. Velmi příjemné překvapení letošního roku. ()

Averelli 

všechny recenze uživatele

sakra to byla lekacka.. cekala jsem pohadku pro deti a on se z toho vyklubal slusny pokus na Tima Burtona. Nanestesti jsem videla pouze film a ne 3D verzi, jinak by * bylo urcite 5 :] ()

ratpile 

všechny recenze uživatele

U loutkových filmů se prostě asi nepobavím. Kontrast dvou světů vůbec nefunguje (oba jsou stejně bizarní) a rádoby magická grafická čísla jsou naprosto o ničem. Není to ani dětský film ani něco komplexnějšího pro dospělé. Téměř nedokoukatelné. ()

Creony 

všechny recenze uživatele

Páni, to bylo trochu děsivý. Myslím tím příběhově. Jako film naprosto úžasný. Skvěle zobrazený protiklad normálního nudného světa a toho dokonalého za tajemnými dveřmi ať už barevně, hudebně či prostě jen počasím. Ovšem nic není jak se zdá a za všechno se platí. Oko za oko...nebo snad za knoflík... Nemohu nic vytknout, prostě paráda. Byla jsem napjatá až do konce a po dlouhé době jsem někomu ve filmu takhle fandila. Určitě doporučuji. ()

Aintcha 

všechny recenze uživatele

Opravdu krásná pohádka, která se pomaličku mění v horor. Kdybych byla malé dítě, asi bych se ke konci filmu bála. Takhle mohu jedině říct, že takovýhle typ pohádky patří mezi mé nejoblíbenější. ()

Kubi21 

všechny recenze uživatele

Velice rád čtu Gaimanovi knížky a naprosto miluji, dle mne velice povedenou, adaptaci Hvězdného prachu, a tak jsem se na Koralínu těšil vskutku jak malý kluk. To co jsem dostal je nádherná místy dost hororová pohádka plná fantazie. Že je to několikátá variace na Alenku mi vůbec nevadí, ba naopak. Kdyby to takhle Carrol napsal, řval bych blahem. Ale je to od Gaimana a film je dílem Henry Selicka jehož Ukradené Vánoce patří mezi nejlepší animáky všech dob. Film i příběh je nádherný, ale přece jen mi tam něco chybí. Nedokážu to popsat. Je to celkový dojem z filmu. Je to nádhera, ale ne za pět hvězd. ()

kubas369 

všechny recenze uživatele

Dosti originální fantasy, animovaná pohádka s temnými prvky, přesto a možná právě proto kouzelně překrásná. Dosti neobvyklá animace možná ne dokonalá ale naprosto originálni. Možná že jen povedená pohadka ale za srdce vás rozhodně chytne. ()

Jocho 

všechny recenze uživatele

pred týmto filmom bol posledným mnou pozreným bábkovým film(ík)om, nejaký diel Pata a Mata, takže som čakal prosté pohyby a istú komickosť pri snahe o celkom základné úkony ako otvoriť dvere a pod. Na moje prekvapenie sa ale úsmev nekonal, pretože strašidelne groteskný dom ma aj so svojimi obyvateľmi načisto uchvátil už od príchodu milej rodinky. Animácia na úrovni, akú som dovtedy (a odvtedy - sorry, neskôr pozretá Bride Corpse) nevidel a príbeh, ktorý po polovici mohol skončiť pokojne akokoľvek (chvíľu som prestával veriť, že to malá Coraline prežije do konca) ma presvedčili o tom, že poriadne filmy možno robiť aj bez hercov. Nápady, ktoré sa objavili v príbehu, neboli stelesnenou originalitou, no prevedené boli tak perfektne, že ma jednoducho nepustili z obrazovky až do záverečných titulkov. PS. Coraline bola asi prvým bábkovým filmom, pri ktorom som si po ľakačke odhryzol z nechta viac, ako je bezbolestné. ()

ConDar 

všechny recenze uživatele

Nádherná, trochu temná rozprávka. Veľmi cítim vplyv Tima Burtona, čo sa mi páči, mám rada jeho animované filmy, Koralína má tiež niečo svojské- čo človeka zaujme a drží po celú dobu ()

Martix 

všechny recenze uživatele

Když jsem v knihkupectví narazil na knihu od Neila Gaimana Coraline a letmo si ji prolistoval, směle jsem filmovou verzi zařadil na seznam filmů, které bych rád viděl. Kniha na mě nepůsobila něak extra zábavně, spíš mi připadalo, že půjde spíš o dětský příběh odehrávající se ve dvou světech. Ale film mě docela překvapil. I když nemám rád takto 'trhavý' styl animace, tak mě tvůrci filmu dostali svou nekončící představivostí ztvárněnou do 3D grafiky. Temná atmosféra se ubírala filmem od začátku až do konce. Rozmanité postavy měly své jedinečné rysy, které si Coraline mohla v tom druhém světě upravit k obrazu svému. Ale posléze přišla na to, že není všechno zlato, co se třpytí. Právě v tom okamžiku se vysněný svět stává živoucí noční můrou všech zůčastněných a začíná boj o přežití a následnou záchranu těch, kteří se dostali do spárů zlé čarodějnice, která je uvrhla do temnnoty. Výborně zpracované dílo. ()

ozzman111 

všechny recenze uživatele

Veľké prekvapenie v podobe animáku zo šialeného, temného univerza. Nezabudnuteľné postavy, psychadelický príbeh a jeden čierny kocúr, ktorý pozná všetky tajomstvá. Očakával som typický animák pre deti, grafika a prostredie ma okamžite vyviedli z omylu. Bravó páni tvorci. ()

Tremono 

všechny recenze uživatele

Musím ubrat jednu hvězdičku. Po několikerém shlédnutí na mě ta animace působí trochu rozporuplně a nevytváří tak dobrou atmosféru jako kniha. Hlavně finále je citelně ošizené. Takže: Bylo to dobré, ale mohlo to být lepší ;-) ()

dzberry 

všechny recenze uživatele

Pár šupinek z kůže Johna Malkoviche, hrst divící se Alenky, několik paprsků věčného svitu, přiměřená dávka Freddyho Kruegera, pár stránek ze Spiderwickovy kroniky, zamíchat, přidat barvičky, zatřepat, posypat knoflíky a okoralá Karolína je na světě! ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele

Opravdu fakt perfektní animák, který je jiný než ostatní a rozhodně ne pro děti(alespoň ne pro ty hodně malé). Už přímo na začátku vás chytne taková ta strašidelná atmosféra, které umocňuje krajina dům a pak svét za tajemnými dveři í černý mluvící kocour. Musím pochválit i vynikající animaci. ()

lucka603 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavě udělaný film - v podstatě něco mezi pohádkou pro děti a hororovým příběhem. Chvílemi člověk cítí příjemné mrazení...o napětí a tajemno není nouze. ()

Související novinky

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

26.12.2014

Studio LAIKA, jež se soustředí na mizící umění stop-motion animace, nám zatím nadělilo tři celovečeráky. Koralína, Norman a duchové i Škatuláci měli úspěch u diváků i u kritiků, není tedy divu, že v… (více)

Zlaté Globy - výsledky

Zlaté Globy - výsledky

18.01.2010

Kvalitní lidová zábava a boj za ekologii porážejí „vážné umění“ – tak by se daly shrnout výsledky hlavních kategorií Zlatých Globů. Všechny finanční kino-rekordy bořící Avatar se stal nejlepším… (více)

A režisérem se stává...

A režisérem se stává...

01.02.2009

Moment, ale jakého filmu? Dnes nebudeme troškařit a naservírujeme vám rovnou tři kousky. Především je tady adaptace nejnovějšího bestselleru Neila Gaimana The Graveyard Book (v češtině vyšlo jako… (více)

Reklama

Reklama