Reklama

Reklama

Odznak Vysočina

(seriál)
  • Slovensko Odznak Vysočina
TV spot
Česko, (2022–2024), 20 h 10 min (Minutáž: 45–60 min)

Hudba:

Jiří Hájek

Hrají:

Monika Hilmerová, Simona Zmrzlá, Martin Hofmann, Michal Suchánek, Patrik Děrgel, Martina Jindrová, Marcel Vašinka, Václav Maixner, Vladimír Škultéty (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Malé město Veselá, které vypadá na první pohled až idylicky – „všichni“ se spolu znají a potkávají se cestou do školy a do práce, navíc v malebném prostředí Vysočiny, která ale umí mnohdy ukázat i svou drsnou tvář. Ve Veselé sídlí menší oddělení kriminální policie, které vede žena – Dana Skálová. Ani malé město a venkov ovšem nejsou ušetřeny závažných zločinů, nejde sice o sériové vrahy či podivné nebo brutální kauzy, ale i přesto zasáhnou do života celé komunity. Důležitá je interakce mezi jednotlivými zúčastněnými či podezřelými, kteří lžou a navzájem se obviňují, nechybí ani nespolehliví svědkové a další postavy, které umí vyšetřování řádně zkomplikovat. Tajemství je ukryté právě v lidech, jejich osudech a motivacích, spíše než v samotném vykonstruovaném provedení vraždy. Hledání pachatele je proto společnou prací celého týmu. Zároveň rozplétáme i soukromé životy hlavních postav,sledujeme, jak se vypořádávají s dramatickými  událostmi během vyšetřování, ale i se svou vlastní minulostí a představami o budoucnosti. (TV Nova)

(více)

Recenze uživatele tata22 k tomuto seriálu (7)

Zlobába (2022) (S01E01) 

Bohužel konstatovat, že jsem po první reklamní pauze usnul, což se mi opravdu nestává. Takže ani nevím jak to dopadlo ale když jsem viděl tu partičku (Martin Hofmann promine, ten to trochu zachraňoval) tak jsem nevěřil vlastním očím. Vrcholem byl tedy Michal Suchánek jako "suchý" policista, který byl chvíli naštvaný, chvíli chápavý ale hlavně úplně mimo roli. Měli ho nechat v Partičce,  to je myslím jeho parketa (když náhodou narazím na tento pořad tak zuřivě přepínám abych náhodou neviděl ani vteřinu a nemusel plakat nad poklesem českého humoru :-)). Budu se opakovat ale tudy opravdu cesta ke slušné krimi nevede. Ale bohužel tenhle trend vládne  v TV už dlouho a NOVA s PRIMou hrají v těchto zoufalostech opravdu prim. Sem tam se přidá i ČT, asi aby nevybočovala (viz Stíny v mlze). Tak nám zbývá jen celkem slušný POLDA, lehce naivní Policie Modrava a sem tam Specialisté ale v původním hereckém obsazení... Škoda, čekal bych víc, za ty prachy co to natáčení musí stát. Ale tvůrci asi mají hypotéku tak aby měli na splácení, o diváka vlastně asi vůbec nejde. Ten je každému šumák :-) ()

Den blbec (2022) (S01E02) 

Překvapivě druhý díl výrazně lepší prvního. Docela mi to i bavilo. Nebo jsem si zvykl. Samozřejmě až na Michala Suchánka. Dali tomu ránu ještě tím, že z něj udělali bývalého obvodního lékaře. To je opravdu nápad k pohledání. Bývalých lékařů u Policie bude asi řada, bych si tipnul. Je to takový přirozený vývoj člověka a jeho profese. Ale třeba nám to nějak vyjasní v dílech dalších. Další věc, která mi bohužel vadí, jakožto milovníkova ženské krásy je Simona Zmrzlá. Krásná ženská, která bohužel svoje dívčí proporce ztratila až příliš brzy. Nevím jestli jí tolik chutná nebo se tak málo hýbe anebo je nějak nemocná anebo jí nějak zvětšují kalhoty ale vždycky mi až bolí sledovat tu nehezkou proměnu. Škoda, velká škoda. Mrzí mi to hlavně za ní. Nevěřím, že je sama ze sebou spokojená... ()

Spirála (2022) (S01E03) 

Druhý díl byl malinko nadějnější ale bohužel zase návrat k vysoké podprůměrnosti. Takže z toho asi nic kloudného už nebude. Na Suchánka si začínám zvykat (to není dobré znamení) a potěšil mi akorát skvělý Martin Hofmann. Škoda ho pro takovou zkázu. Nevím kdo obsazoval ženské role ale zřejmě si lebedí v prostorově výrazném dámském pozadí. Dokonce i mladá, krásná milenka exekutora má zaděláno na pěkný malér v podobě postavy v budoucnu. No což, holt náš životní styl nás dohání a je řada děvčat, kterým je to prostě fuk, že nejsou šik. Možná by se dala parafrázovat i slavná slova Oscara Wilda, že "žena, která není hrdá na své šaty je hrdá na to, že není hrdá na své šaty" :-) Nevím jestli dám ještě další díl ale zatím jsem spíš pro toho ho nedat abych zbytečně netrpěl... Zvláštní na tom bylo i to, že bych byl asi radši kdyby vraha neodhalili, tušil jsem, že to bude klaďas :-) Takhle by asi kriminálka neměla vypadat nebo jo ? že bych nezachytil nové trendy, kdoví... ()

Vlčí kraj (2022) (S01E04) 

Tohle už je celkem vrchol. Musím tedy konstatovat, že se tvůrci ani zbla neobtěžovali seznámit se s realitou se života vlků. Slátanina neskutečná k tomu ta nuda, v podstatě se nic neděje. A zase ten pocit, že člověk vlastně fandí vrahovi, který je mu sympatičtější než celý vyšetřovací tým. Dokonce člověk nabyde dojmu, že práce u kriminálky je docela fajn. Moc se nepředřete, jezdíte si kdy se Vám kam zachce, bavíte se s kým chcete, zatknete koho chcete. K tomu třeba náplň práce Michala Suchánka, který nedělal vůbec nic, jen čekal na pitevní zprávu. Sice za to moc prachů nedostanou ale zas ta pohoda, kdo z nás to v práci má, že ? Představa tvůrců o policejní práci je natolik tristní, že už to asi bude úmysl. Neobtěžovat se zjistit si jak to v praxi chodí, vždyť přeci pražský umělec ví všechno nejlíp.. Chudáci policajti, snad se na to nedívají, tohle si opravdu nezaslouží... ()

Staří známí (2022) (S01E05) 

Michal Dlouhý jako veterán z Perského zálivu ??? To si snad dělají srandu. Musím bohužel konstatovat, že při scéně kdy se Dlouhý rozněžní při vzpomínkách na misi jsem vyprskl smíchy. To by se asi u kriminálky stávat nemělo, že ? Jen připomenu, že na Moniku Hilmerovou je pěkný pohled, a že vyzrála do krásy. V mládí jí to tolik neslušelo... K tomu ten účes a ochoz je moc fajn. Né, že bych jí tu policajtku až tak věřil ale podívání je to hezké ... Bohužel jediný pozitivní bod... ()

Série 2 (2023) (S02) 

Druhá serie přeci jen koukatelnější, míň Suchánka, více zajímavých postav, rozumnější děj. Sice jsem po první serii tenhle seriál odpískal ale musím říci, že se autoři hodně poučili z chyb. Dokonce bych řekl, že je to lepší než podobné projekty, např. Specialisté a pod. ()

Na dně (2023) (S02E04) 

Čekal jsem chvíli s hodnocením jak se vyvine celá druhá sezona a musím říci, že je to rozhodně posun k lepšímu (akorát Monika je míň sexy). Ale celkově určitě k seriálu přispívá "méně Suchánka a více Hofmanna" jak tu trefně uvedl uživatel "rakovník". S tím se dá jen a jen souhlasit.  Chválím i dodání Pavla Řezníčka, který děj oživil. Díky státní zástupkyni to působí i trochu realističtěji. Když to shrnu - dá se na to dívat. Na první serii se nedalo... ()

Reklama

Reklama