Reklama

Reklama

Odznak Vysočina

(seriál)
  • Slovensko Odznak Vysočina
TV spot
Česko, (2022–2024), 20 h 10 min (Minutáž: 45–60 min)

Hudba:

Jiří Hájek

Hrají:

Monika Hilmerová, Simona Zmrzlá, Martin Hofmann, Michal Suchánek, Patrik Děrgel, Martina Jindrová, Marcel Vašinka, Václav Maixner, Vladimír Škultéty (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Malé město Veselá, které vypadá na první pohled až idylicky – „všichni“ se spolu znají a potkávají se cestou do školy a do práce, navíc v malebném prostředí Vysočiny, která ale umí mnohdy ukázat i svou drsnou tvář. Ve Veselé sídlí menší oddělení kriminální policie, které vede žena – Dana Skálová. Ani malé město a venkov ovšem nejsou ušetřeny závažných zločinů, nejde sice o sériové vrahy či podivné nebo brutální kauzy, ale i přesto zasáhnou do života celé komunity. Důležitá je interakce mezi jednotlivými zúčastněnými či podezřelými, kteří lžou a navzájem se obviňují, nechybí ani nespolehliví svědkové a další postavy, které umí vyšetřování řádně zkomplikovat. Tajemství je ukryté právě v lidech, jejich osudech a motivacích, spíše než v samotném vykonstruovaném provedení vraždy. Hledání pachatele je proto společnou prací celého týmu. Zároveň rozplétáme i soukromé životy hlavních postav,sledujeme, jak se vypořádávají s dramatickými  událostmi během vyšetřování, ale i se svou vlastní minulostí a představami o budoucnosti. (TV Nova)

(více)

Recenze uživatele sorrow k tomuto seriálu (3)

Zlobába (2022) (S01E01) odpad!

Tak tohle bylo ale opravdu příšerné, nejhorší fakt ta hudba, to se nedalo. Takový hybrid Policie Modrava a Temného Kraje (záběry do krajiny, pohodička při vyšetřování, na nic není spěch). Zlobába nalezena v jímce všemi obyvateli vesnice, vyšetřování velice pochybné, kdy o vyšetřování se snaží vlastně jen aktivní Zmrzlá, ostatní to obtěžuje a těší se na odpolední pivko v hospůdce, šéfová taková mouchy snězte si mě, ta by nikdy nemohla vést vyšetřovací skupinu. SPOILER. Nakonec k vyšetření dojde vlastně tím, že se vražedkyně sama dozná, ale proč vlastně, když policie nemá v ruce jediný důkaz (otisky prstů byly v domě od plno lidí, mohla tam být v jinou dobu apod.)? A ten motiv? Jako vážně zabiju člověka, aby nerozmlouval náš vztah mému partnerovi??? Chvílemi jsem přemýšlel, zda jsou větší vidláci ti vesničané nebo ta policejní grupa… Jediná zajímavá postava je Zmrzlá. ()

Spirála (2022) (S01E03) odpad!

Tato epizoda byla obzvláště hloupoučká. Exekutor, jak jinak vyobrazen jako největší monstrum, kdy např. zabavuje kuchyňský stůl, tedy věc nepodléhající soupisu, běžně dochází za svými dlužnicemi a vynucuje si po nich sex, za to jim slibuje oddálení splátek, přitom jak vidět, o ženské nemá žádnou nouzi, viz ta dcera jednoho z dlužníků. Realitou však je, že sám exekutor dochází na provádění mobiliárních exekucí jen výjimečně, na to má zaměstnance, říká se jim vykonavatelé, ale to se autoři této frašky neobtěžují zjišťovat. Zmrzlá se během chviličky dostala ke všem dlužníkům exekutora s výší jednotlivých dluhů a adres dlužníků a rovnou vytipovala 15 dlužníků, kteří by mohli mít potenciálně zájem na vraždě exekutora, vše hotové asi za hodinku, tak to určitě. K takovému seznamu by se reálně nikdy nedostala. Má ale přece kouzelný tablet, kam vždy stačí jen něco zadat a informace je hned na světě, např. najde odstavené auto a během pikosekundy hned ví, kdo je vlastníkem auta i s pracovním zařazením majitele, možná tam měla i číslo bot a konfekční velikost, ale o tom z důvodu úspory času už nemluvila. Smutné je, že někteří lidé, kteří tohle sledují jsou schopni skutečně uvěřit tomu, že exekutoři jsou nějací nadlidé, kteří mají neuvěřitelnou moc a ze svých dlužnic si dělají nevěstky, kdy se vždy večer zastaví na „zásun“ či ohmatání některé dlužnice, uspokojí své živočišné pudy a vesele jdou domů. Autoři musejí mít opravdu v hlavách piliny a herci co tohle hrají zřejmě také… Vyšetřovací metody naprosto příšerné, ty výslechy, to je tragédie, Hilmerová si dokola přehrává nahrávky z diktafonu a po padesátém poslechu jí vždy něco trkne. Celý vyšetřovací tým je krajně nesympatický, nemá to šťávu, žádná akce, jen nekonečné žvanění a mudrování v kanceláři u stolu. Jsem zvědavý, zda aspoň jednou za celou sérii někdo z toho policejního ancáblu tasí zbraň, hlavně když ta Zmrzlá má stále pistoli za opaskem jak nějaký kovboj ze západu. Hilmerová jednoduše vedoucí policejního týmu zahrát neumí, nemá na to a nejvtipněji působí, když začne zvyšovat hlas. Otravné už je neustálé vracení se k benzinové pumpě, aby se podívala na tu holku, stále do kola, každou epizodu… A ta hudba, to je něco příšerného... ()

Staří známí (2022) (S01E05) odpad!

Přemýšlím, zda jsem někdy viděl horší kriminálku, asi ne. Ty dvě nány, jedna s diktafonem, druhá s tabletem, by nikdy nevyšetřily ani hovno. Hlavně, že jsme světoví a otěže v mordpartách přebírají ženy (Modrava, Vysočina, Stíny v mlze atd.), chlapi tam dělají takové jejich poskoky. Realita je však úplně jiná. Navíc zde, naprosto příšerná hudba, příšerné dialogy i postupy při vyšetřování, zejména ty komické výslechy a co mě drtí nejvíc, to je neustálé vracení se na pumpu, tak pětkrát v každé epizodě, za jakousi Jůlinkou, které kdysi zemřeli rodiče a Hilmerová má jakousi potřebu ji stále navštěvovat a kontrolovat. Hilmerová je v roli komická, zejména, když na někoho zvyšuje hlas, to musím brečet smíchy. A opět ta stejně dokola se opakující chyba skoro ve všech krimi, nasaďte si do dané epizody hereckou hvězdu a samozřejmě vrahem bude právě ona, takže o vrahovi má divák jasno hned při prvním záběru na tohoto herce. Pět epizod za námi, jen k zamyšlení, proč tam mají všichni policisté za pasem pistole jak kovbojové za divokém západu, když ji ještě nikdo nevytáhl a nevěřím tomu, že ji vůbec tihle troubové umí použít… ()

Reklama

Reklama