Reklama

Reklama

Obsahy(1)

29. ročník slavnostního předávání výročních cen České filmové a televizní akademie proběhne i letos v pražském Rudolfinu. Šanci na zisk trofeje v podobě sošky Českého lva mají v 19 statutárních kategoriích tvůrci 25 nominovaných filmů a televizních děl s premiérou v roce 2021. Již podruhé byly otevřeny další kategorie i pro televizní projekty a stejně tak podruhé soutěží samostatně animované a krátké filmy. Večerem diváky provede poprvé moderátor Jiří Havelka. (Česká televize)

(více)

Recenze (20)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Letos jsem byl překvapen. Velmi překvapen a příjemně překvapen. Může za to jednak Jiří Havelka svým kultivovaným a příjemným projevem a také to, že jsem se v průběhu přenosu vůbec nenudil. A teď nemůžu absolutně přijít na to, proč tomu tak bylo. Přenos nebyl výrazně vtipný, byl spíše vážný, protože jej po celou dobu provázela modrožlutá ukrajinská stopa, a můžu říct, že mi tentokrát mimořádně nevadilo spojení kultury a politiky. Večer se mi nejspíš líbil proto, že působil stejně kultivovaným dojmem jako jeho moderátor. Velice mě potěšily ceny pro Antonii Formanovou a Pavlu Gajdošíkovou; oběma jsem Lva přál a jejich reakce při přebírání ocenění mi způsobily v obličeji grimasu, kterou ostatní lidé nazývají úsměvem. Víc jak dvě hodiny mi k mému vlastnímu milému překvapení utekly jako voda a byl to pro mě příjemně strávený večer. Ještě jednou musím pochválit výkon Jiřího Havelky, abych se přiznal, čekal jsem fiasko a byl jsem velmi rychle vyveden z omylu. 4*+ ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Docela to tu bylo fajn. Vlastně přesně v tom duchu, co jsem potřeboval, abych si u něčeho večer odpočinul. Celý ten večer byl navíc o podpoře Ukrajiny, což chápu a bylo to naprosto logické. Takže i vzhledem k dané situaci to tu bylo poměrně emotivní víc, než je zdrávo. Nejemotivnější moment byl asi, když na scénu přišla Elizaveta Maximová. Moderátor Jirka Havelka to ale obecně s přehledem zvládnul a sypal tam docela fajn suchej humor, kterej do večera příjemně sednul. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Václav Neužil od srdce děkoval Davidu Ondříčkovi, aby mu i on nejen za jeho výkon o pár desítek minut poděkoval. Fajn Ivana Chýlková, Jiří Lábus nebo Ivan Trojan. Moc fajn Václav Kopta. Kultivovanému Jiřímu Havelkovi myslím víc svědčilo moderování v tandemu, třeba jako na Cenách české filmové kritiky s Janou Plodkovou. Neříkám, že to bylo loudavé nebo strojené, ale prostě to rozhodně nestrhlo. I kvůli tomu, že výrazný prostě nebyl. Ale možná to bylo tou vážností. Počtem titulů to může působit, že za sebou máme silný rok. Ale já loni zažil docela dost filmových zklamání. Střihy na celek Rudolfina, když běží důležitá jména (in memoriam), se hrubě nepovedly. A znovu opakuju: minimálně herecké kategorie (a pár hlavních z technických) bych doprovodil alespoň patnáctivteřinovými ukázkami (nominovaní postávající v kulisách jsou mimo). „Objedeš děti a rok v prdeli!“ Too much of Ukraine. ()

Flakotaso

všechny recenze uživatele

Hezký design scény a grafika, Havelka kultivovaný až nudný, na druhou stranu dobře korigoval povýšený hejt Malé Sonji směrem k ruským občanům - bez hrozby patnáctiletého vězení se lehce moralizuje a hraje na hrdinu. Ostrouhání extrémně přeceněné Okupace extrémně přeceněného Nohejla potěšilo. Za bombastickou informaci, že sedmaosmdesátiletý bůh surrealismu Švankmajer dokončuje dva nové celovečeráky (!!!) bych však po právu oceněného zvukaře Špajla a producenta Kallistu nejraději zulíbal. ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Simulátor přihřívání polívčičky. Pokrytectví a populismus v té nejryzejší podobě. Už to dávno není o předávání nějakých cen (platí nejen pro Lva). Je to o zoufalcích, kteří nakráčí na podium z nějakého údajného důvodu, jakože předá cenu/ převezme cenu a začnou zvracet hovna z huby. Každou chvíli se na různých koutech naší Zeměkoule dějí svinstva a já jsem nikdy dřív nezažil, že by někdo na Lvech a jiných ceremoniálech poukázal třeba na Barmu a nosil barvy její vlajky, nebo nějaké země, kterou někdo okupoval (Amíci např.). Samozřejmě že ne. Nejelo to totiž v médiích a strůjcem problémů byly země, které přece přinášely demokracii. Tudíž primitivní české ovce u TV a v sále, které nevidí dál než, co jim řekne/ napíše mediální žumpa, by o tom ani nevěděly a tím pádem by ten daný hnojomet na pódiu nesklidil zkurveně pokryteckou a populistickou "slávu". A tak se nám tu vyblijí např. MEGAprasnice Čvančarová, ze které bylo cítit, jak se předvádí, nebo Holubová, která byla úplně na přesdržku tím, jak evidentně zabloudila z nějaké alternativní reality ze 17. listopadu 1989 a zamrzla tam. Obrací se mi z nich žaludek, naplival bych jim do ksichtu. Hnus, velebnosti! ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama