Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adela Banášová uvádí přímý přenos slavnostního předávání výročních filmových cen z pražského Rudolfina. (Česká televize)

Recenze (65)

honajz 

všechny recenze uživatele

Highlights: Kaiserova cena ke Kaiserovi: „Stejně chcípneš!“ - Anna Geislerová k přítomným chlapům: „Dám všem!“ - Banášová o sošce: „Myslela jsem, že to je cena český lev, ale tohle je jehlan.“ K tomu hromada nudné pink pink hudby, keců, děkování a trapasu, protože ten tolik oceňovaný a oceněný film měl premiéru až pět dní po Lvech. Ceny české kritiky tenhle film nehodnotily, protože rozumně v pravidlech mají, že film musí být nasazen v široké síti kin, ne na pár dní v jednom obskurním kině v Praze...A to nemluvím o nominacích, kde na cenu ČESKÝ lev byli nominováni Poláci, Angličané, Litevec a mnozí další "Češi". Prohnilý a prašivý český lev v kostce. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jasně, není to něco jako předávání Oscarů, to je nesmyslné srovnání, ale vzhledem k předchozím ročníkům mi tohle přišlo jako skutečně vhodné předávání filmových cen, kde sice nebyl prostor pro nic moc navíc. Překvapila mě volba moderátorky, ale ta ukázala, že slovenština vůbec nevadí, navíc byla vtipná! ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Historické drama Anthropoid, které viděl každý, bez jediné ceny? Historické drama Masaryk, které viděl jeden kinosál a pár vybraných novinářů, vytvoří rekord a pobere většinu cen za minulý rok? Pokud předávání cen devalvují samotní producenti Masaryka jen jako vypočítavé promo před premiérou, k čemu takové předávání cen vlastně je? Tato praktika v nasazování filmu do kina na jedno promítání se dělá i u Oskarů, ale my skutečně nejsme Hollywood a těch doslova pár kvalitních filmů za rok bychom si měli patřičně hýčkat a řádně je oceňovat. Jak mohu ocenit ceny pro Masaryka, když má premiéru (zcela náhodně) pár dní po zisku ocenění pro nejlepší film minulého roku? Co se týče zábavnosti večera, na mnohem skromnější a ironické ceny filmové kritiky to nemělo v ničem. Tohle byla vážně jen dvouhodinová suchá reklama na nový film v kinech, kde komparzisty dělali tučňáci v obleku. 60 % ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Prepáčte, ja som len malý pozorovateľ zo Slovenska, ale kedy konečne niekto dostane toho Leva?, lebo zatiaľ rozdávajú len tie kužele..." Chápem to malé rozčarovanie, keď Čechom príde moderovať Adela zo Slovenska, ale ona je fakt profík. Vtipná, pohotová, vie sa rýchlo zorientovať a ukočírovať hocijaký trapas. My sme z toho vedu nerobili keď slovenské filmové ceny Slnko v sieti moderoval Jan Kraus. Na otázku či v Čechách nemáme lepšieho alebo dobrého moderátora ma napadá jedine Jan Kraus. Prečo nebol a či bol vôbec oslovený neviem. Adela si získala mnohých a to som rád. Videl som viacero prenosov odovzdávania Českých levov, ale tento rok sa mi páčil najviac. Malo to úroveň, neboli tam trápne a hluché momenty, vtipná moderátorka a nápad s dvojicou pianistov vyšiel dokonale. Film Masaryk je fakt záhada, nikto ho nevidel ale všetko vyhral..., Fakt divné, ale možno si tie ceny naozaj zaslúžil. Uvidíme. Dúfam, že o rok tam bude Adela znova, teším sa. 80%. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

"Já připomínám, že sledujete předávání cen pro film Masaryk... teda, Českého lva." Ačkoli jsem hodně proti postupu tvůrců Masaryka a lvíčky bych jim minimálně pro letošek odepřela, jinak nemám téměř žádnou připomínku. Adelčiny slovenštiny jsem se zpočátku docela bála, ale velkého úkolu se zhostila na výbornou (a lépe než Výborná, haha). Předávání krásně odsýpalo, hudební doprovod dvou sympatických Ondrů vynikající, zkrátka ceremoniál na úrovni. Abych to shrnula, nejlepší televizní přenos za hodně dlouhou dobu. (A z oceněných jsem měla největší radost za Kláru Melíškovou, její výkon mě zaujal... a moc jí to slušelo ;)). ()

Galerie (89)

Reklama

Reklama