Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Percy Jackson se vydává na nebezpečnou výpravu. Na své cestě napříč Amerikou musí přemoct netvory a přechytračit bohy, aby přinesl zpět Diův blesk a zabránil vypuknutí války. Když přijde Percy o matku, najde azyl v táboře Dvojí krev, v útočišti pro dětské polobohy. Jakmile zjistí, že je také polobůh, musí se vyrovnat se svým původem a osvědčit svoje kvality a vydá se na riskantní pouť do spárů nepřátel a do podsvětí. S pomocí svých druhů Annabeth a Grovera se Percy během svého putování přiblíží odpovědím na palčivé otázky: jak zapadnout do světa, kde se cítí nesvůj, jestli ještě někdy uvidí svou matku a jestli někdy zjistí, kým je mu souzeno se stát. (Disney+)

(více)

Recenze uživatele Nevka k tomuto seriálu (4)

Série 1 (2023) (S01) 

Když to vezmeme kolem a kolem, první série Percyho má dva hlavní problémy. Tím prvním je fakt, že úvodní dvě epizody jsou prostě průměrné, takže se člověk nemůže divit tomu, pokud spousta lidí ztratí zájem (film je kritizovaný, ale tempo měl výrazně vyšší a akci vypiplanou). Tohle si tvůrci prostě musí ohlídat... Druhým trablem je absence akčních sekvencí. I když se Riordan kasal, že seriál bude přesný, jednoduše neměl dostatečný budget. Ve finále tak dostaneme solidní souboj s Minotaurem a chimérou, ale po většinu zbylého času jsme prostě na suchu. Třeba Medúzu máme z krku za minutu. Pak stojí ještě za zmínku souboj s jedním nejmenovaným bohem v závěru, který je fajn, ale zbytek je osekaný na konverzační putování z bodu A do bodu B. A ono to funguje. Jen to prostě pro „nefanoušky" knížek nebude tak zábavné. Fanoušky naopak bude mrzet, kolik linek se jen povrchně načrtlo a nešlo se do hloubky, protože by to stálo peníze (hra o vlajky, vodní postele nebo Las Vegas)... Ale bavilo mě to? Určitě. Jen pevně doufám, že se Riordan i Disney chytnou za nos, a začnou sypat do dalších sérií více atraktivní akce. Protože co si budeme, knižní série se právě v soubojích každým dílem čím dál více utrhává z řetězu. A já bych nerad přišel o vybíjenou nebo masožravé ovečky... ()

Omylem vaporizuju svou učitelku matematiky (2023) (S01E01) 

První Percy je vcelku přesnou adaptací, na které je však znát, že tvůrci musí pracovat s omezeným budgetem. Konfrontace s líticí je tak osekaná na minimum, naopak Minotaurus vzhledem k počasí a faktu, že se odehrává v noci, funguje poměrně dobře. Soundtrack zatím nic moc a tempo lehce kolísá, ale na první epizodu se pořád jedná o lehce nadprůměrnou záležitost (lepší 3*). ()

Navštívíme říši zahradních trpaslíků (2023) (S01E03) 

Dobře. Ač jsem byl po dvou epizodách lehce na rozpacích, tady si to už sedlo. Chemie mezi hlavní trojkou funguje a režijně se epizoda taky výrazně zvedla. Chápu, že někomu může vadit, že se Percy chová jako dítě, ale kde je problém? On je dítě. Co čekáte od dvanáctiletého kluka, který před pár dny zjistil, že je polobůh? Ten vývoj tam postupem času přijde (sledovanost to má, takže další série budou), ale teď je na něj ještě docela brzy... Snad si další epizody budou držet kvalitu a ideálně ještě trochu vyladí souboje. ()

Svezeme zebru do Las Vegas (2024) (S01E06) 

Je to v pohodě. Od třetí epizody si celý seriál krásně sedl, a drží si svoji kvalitu (škoda slabších úvodních epizod). V šestce asi spoustu lidí bude mrzet absence „zábavnějšího a akčnějšího" hotelu Lotus (v tom byl film perfektní), ale jako ticho před bouří to funguje dobře. Lin-Manuel Miranda je navíc moc fajn Hermes, který dokonale pasuje i na casting Charlieho Bushnella v roli Lukea. Upřímně se těším na to, co nám ukáže Moře nestvůr (případná druhá série), a hlavně Prokletí bohů (třetí). Sice se trochu bojím castingu Thalie (více), Nica a Biancy (méně), ale potenciál je v podobě předlohy velký. ()

Související novinky

Seriálový Percy Jackson našel představitele

Seriálový Percy Jackson našel představitele

12.04.2022

Streamovací služba Disney+ našla svého Percyho Jacksona. V chystané seriálové adaptace populární knižní young adult série tak hlavní roli ztvární herec Walker Scobell, jenž má za sebou čerstvě… (více)

Reklama

Reklama