Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Robin využije pozvání svého snoubence, aby si od přemíry práce odpočinula na týdenní dovolené v tropech. Odletí do francouzské Polynésie a odtud malým, poněkud chatrným letadlem stárnoucího Quinna Harrise na ostrov Makatea. Po příjemném večeru, kdy ji Frank požádá o ruku, se však Robin ráno dozví, že musí pracovně na jeden den odletět na Tahiti. Nezbývá jí, než najmout Harrise, jediného dostupného pilota. Jeho letadlo se však dostane do bouře a po zásahu bleskem je nuceno nouzově přistát na neobydleném ostrově. Robin, která katastrofu nevnímala, protože si vzala silné prášky, se ráno s pilotem pohádá, když zjistí, že jsou na ostrově a bez možnosti spojení se světem. Zatímco Frank a pilotova milenka Angelika čekají na výsledky pátrací akce, dvojice se na ostrově hádá kvůli každé maličkosti. Druhý den zahlédnou u ostrova kotvit jachtu, když se k ní vydají v nafukovacím člunu, zjistí, že loď přepadli piráti. Stanou se svědky vraždy majitele jachty. Pokusí se pirátům uniknout, po velké honičce jsou chyceni. Přežijí jen díky duchaplné Robin, která pirátům namluví, že má na druhé straně ostrova jachtu plnou zlata. Cestou k neexistující lodi se dvojici podaří uprchnout. Nemají ale vyhráno, protože jsou stále uprostřed neobydleného ostrova a v patách mají krvelačné piráty. (TV Nova)

(více)

Recenze (365)

sud 

všechny recenze uživatele

Další variace na Robinsonovské téma, tentokrát smíšené a zábavné. Harrisonu Fordovi a Anne Heche to sluší a jsou skvěle sehraní. Akorát mě tam štval David Schwimmer. Jako herec mi nevadí, ale tady jsem ho nějak nemohl zkousnout. Ale to nic, dlouho se tu neobjeví. Ivan Reitman natočil sice i lepší filmy, ale i toto je zábavná romantická komedie, která rozhodně neurazí. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Stokrát zfilmované a osvědčené téma, ale stále dobré. Opravdu se jedná o krásný vtipný romantický dobrodružný film à la Africká královna, Honba za diamantem, Krokodýl Dundee aj. se špetkou potřebné akce (piráti), která neuškodí a dává jiskru. Film, ač dle scénáře slabší, si já osobně budu dle některých okamžiků stále pamatovat, a to třeba hned kvůli krásné Anne Hech a jejích vztyčených bradavek nebo jen díky opět skvělému stárnoucímu Fordovi (jak jinak). Jak je známo, protiklady se přitahují a zde i se závěrečným hapíkem na letišti vidíte, jak se dva úplně povahově odlišní lidé mohou nakonec krásně milovat. Milý film který neurazí a rozhodně potěší. ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Hodnotím jen filmy, které znám a tento bohužel patří mezi ně. Je to už hodně dlouho co mě jedna holčina jménem Šárka vytáhla do kina na tento výtvor, naštěstí sem se v tom kině věnoval i jiným věcem než film, ale přece jen si ho pamatuju. Z psychologického hlediska je možné, že se dva lidé do sebe zamilují, když spolu prožijí nebezpečné situace, na hranici života a smrti. Ale toto je pouze jeden z dalších zbytečných filmů, kde se nám lesbická herečka snaží namluvit, že se zamilovala do chlapa, kterým předtím silně opovrhovala a který je min. o dese let starší. Nho neber mě moc vážně, ale není to dobrý ani jako komedie ani jako akce, je to špatný a zbytečný, ale taková je americká kinematografie ve většině případů. ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie, u které se vždy dokonale pobavím. Je škoda že tenhle film má tak nízké hodnocení. Ford je prostě jeden z nejlepších herců a tato role mu padla naprosto skvěle,takže si divák užije veškerý humor a dodatečnou akci. Vynikající Harrison Ford, dobrá Anne Heche, legrační David Schwimmer. Na pustém ostrově dvojka k pohledání. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Uhoněná a paličatá šéfredaktorka módního časopisu, která má na pohádkové dovolené vypnout a možná dostat zásnubní prstýnek, šarmantní stárnoucí samotář, který se coby charterový pilot bezstarostně prohání nad tichomořskými ostrovy. Ona je úspěšná a jejich vztah je jaksi bez jiskry a „jen“ spolehlivý, on má rád alkohol, je bezprostřední, přímý a rád si užívá s mladými domorodými dívkami. Holt protiklady se přitahují, protože tihle dva nakonec ztroskotají a velké ostrovní sólo může začít. A právě celé je to postavené na rozdílných charakterech a dvou hereckých jistotách. Protože zoufale průměrný scénář nás jinak nepustí někam dál: jede podle zaběhlých šablon, ač tedy párkrát dokáže příjemně překvapit. Romance je nevyhnutelná, ale na můj vkus poměrně kvapná (jedno dvě gesta, jedno dvě milá slůvka a je to). A epizodu s piráty raději nebudu ani zmiňovat, ta se úplně nevyvedla. Harrison Ford je nicméně spolehlivý držák, víc se mi ale zamlouvala půvabná Anne Heche, která zvládá komické polohy a zároveň by zatraceně stála za hřích. Nejen na opuštěném ostrově. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (12)

  • Když se Robin (Anne Heche) zeptá Quinna (Harrison Ford), kolik je mu let, Quinn naznačí, že je mu přes padesát, než jí pošeptá odpověď (na což ona řekne: „Vypadáš dobře.“). Fordovi bylo v době natáčení filmu ve skutečnosti 55 let. (veronikajel)
  • Anne Heche (Robin Monroe) byla z projektu vyhozena poté, co se provalil její vztah s moderátorkou Ellen DeGeneres. Studio se bálo, že by její sexuální orientace mohla uškodit její roli v romantickém filmu. Harrison Ford (Quinn Harris) ale využil svého vlivu, aby herečku získal zpátky. (newpage)
  • Letadlo, kterým Quinn (Harrison Ford) létá, je DeHavilland Beaver. Harrison Ford je licencovaný pilot, který vlastní DeHaviland Beaver. Musel ale získat několik certifikací, aby mu pojišťovna dovolila nejen létat, ale také létat s ostatními herci na palubě. (veronikajel)

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Reklama

Reklama